- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Βρέθηκε ο «νεκρός» στα πακέτα των τσιγάρων: Πόσα χρήματα πήρε, πού έγινε η φωτογράφιση (εικόνες)
Ποιος είναι ο άνθρωπος που έγινε «πρόσωπο» της αντικαπνιστικής εκστρατείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Όλα ξεκίνησαν το 2012. Ο Τομ Φρέιν ταξίδεψε στο Βερολίνο προκειμένου να γίνει το πρόσωπο μιας αντικαπνιστικής εκστρατείας. Το concept ήθελε να μπαίνει σε σακούλα για πτώματα σε νεκροτομείο ενός παλιού νοσοκομείου της γερμανικής πρωτεύουσας.
«Έβαψαν το πρόσωπό μου γκρι, με έβαλαν σε μία τσάντα και με πήγαν στο νεκροτομείο. Το να είμαι στην τσάντα, πραγματικά με φρίκαρε, ειδικά όταν ο φωτογράφος τράβηξε ψηλά το φερμουάρ και μου ψιθύρισε: "Αυτό είναι για τη Δρέσδη*", προτού ξεκουμπώσει το φερμουάρ. Είχε μια σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ» θυμάται ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο οποίος πληρώθηκε 175 βρετανικές λίρες (περίπου 200 ευρώ).
Ο Φρέιν επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου συνέχισε τη ζωή του, μέχρι που το 2016 λαμβάνει ένα e-mail από έναν φίλο του. Το σύντομο κείμενο συνόδευε μια φωτογραφία σε ένα πακέτο τσιγάρα. Έδειχνε έναν νεκρό μέσα σε σακούλα νεκροτομείου. «Εσύ είσαι αυτός;» τον ρώτησε ο φίλος του, για να λάβει ύστερα από λίγο θετική απάντηση.
«Πήγα στο τοπικό κατάστημα και είδα το πρόσωπό μου σε όλα τα πακέτα τσιγάρα. Ήμουν παντού -και στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν απίστευτο. Υπήρχαν εκατομμύρια πακέτα με το πρόσωπό μου επάνω» πρόσθεσε.
Ο Φρέιν ζει πλέον στο Τέξας και όπως αποκάλυψε, αγόρασε ορισμένα πακέτα τσιγάρα ως αναμνηστικά.
Με πληροφορίες από Guardian/Daily Mail
----------------
* Ο βομβαρδισμός της Δρέσδης ξεκίνησε στις 13 Φεβρουαρίου 1945 και ολοκληρώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση των Συμμάχων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι αεροπορικές επιδρομές ήταν τόσο σφοδρές, που το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης ισοπεδώθηκε. Με τη ναζιστική Γερμανία να έχει ηττηθεί σε όλα τα μέτωπα και τη σκέψη για άνευ όρων συνθηκολόγηση να γίνεται όλο και πιο έντονη στο Βερολίνο, πολλοί ιστορικοί εκφράζουν ακόμη και σήμερα τον σκεπτικισμό τους για το κατά πόσο τελικά απαραίτητη ήταν η συγκεκριμένη επιχείρηση.