Trending Now

«Εδώ δεν ανησυχεί κανείς για το ευρώ»

Η ούτως καλούμενη Δημοκρατία της Β. Κύπρου «πουλάει» τουρισμό πάνω στην κυπριακή κρίση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ιστοσελίδα του τουριστικού οργανισμού των Τουρκοκυπρίων γράφει: «Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι το νόμισμα της Βόρειας Κύπρου είναι τουρκική λίρα. Τα οικονομικά προβλήματα της ευρωζώνης, τα οποία απασχολούν την επικαιρότητα, περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στη Νότια Κύπρο. Η Βόρεια Κύπρος έχει άλλη κυβέρνηση και άλλα οικονομικό σύστημα, το οποίο δε χρησιμοποιεί το ευρώ. Στη Βόρεια Κύπρο το τραπεζικό σύστημα λειτουργεί κανονικά και ευτυχώς δεν έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

Εάν πρόκειται να επισκεφθείτε τη Βόρεια Κύπρο μπορείτε να αλλάξτε εύκολα τις βρετανικές σας λίρες σε τουρκικές. Μπορείτε να κάνετε συνάλλαγμα πριν ή μετά την άφιξή σας. Η ισοτιμία είναι ευνοϊκή κι ως εκ τούτου όλες οι δραστηριότητές σας, εδώ, φαγητό, αξιοθέατα, αγορές συμφέρουν. Εάν θέλετε να αποσύρετε χρήματα, υπάρχουν πάρα πολλά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων και τράπεζες σε κεντρικά σημεία. Δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες σε όλα τα ξενοδοχεία, καταστήματα και εστιατόρια της Βόρειας Κύπρου.

Οι διακοπές στην Βόρεια Κύπρο είναι η τέλεια ευκαιρία για χαλάρωση και για να μοιραστείτε στιγμές με φίλους και με την οικογένεια».