Trending Now

Απογοήτευσε ο Μάικλ Φελπς: Έχασε από λευκό καρχαρία-απάτη και εξόργισε το κοινό (εικόνες, video)

H «κούρσα του αιώνα» έγινε μεταξύ ενός ανθρώπου και μιας προσομοίωσης του κυνηγού των θαλασσών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
365084-754889.jpg

Διαφημίστηκε ως η «κούρσα του αιώνα»: ο σπουδαιότερος κολυμβητής όλων των εποχών, με 23 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Μάικλ Φελπς, απέναντι στον μεγαλύτερο κυνηγό των θαλασσών, τον λευκό καρχαρία.

Ο αγώνας των 100 μέτρων πραγματοποιήθηκε στα ανοιχτά του ωκεανού της Νοτίου Αφρικής στο πλαίσιο τoυ 29ου επεισοδίου της «Εβδομάδας του Καρχαρία»  που προβλήθηκε από το Discovery Channel.

Ο Αμερικανός υπεραθλητής έχασε για δύο δευτερόλεπτα. Ο Μάικλ Φελπς τερμάτισε τα 100 μέτρα με χρόνο 38,1 δευτερόλεπτά, ενώ ο λευκός καρχαρίας με χρόνο 36,1.

Το κοινό είναι άκρως δυσαρεστημένο. Δεν εξοργίστηκε τόσο με την ήττα του Φελπς, αλλά με το γεγονός ότι ο καρχαρίας δεν ήταν αληθινός, αλλά προσομοίωση από υπολογιστή. Οι εκνευρισμένοι χρήστες στα social media δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν «εξαπατημένοι».

Ο Φελπς αγωνίστηκε με ένα ειδικό ολόσωμο μαγιό που του επέτρεπε να γλιστρά στο νερό πιο εύκολα, ενώ φορούσε και ένα μονοπέδιλο που έμοιαζε με το πτερύγιο του καρχαρία. Ο προσομοιωμένος λευκός καρχαρίας είχε μήκος έξι μέτρα και κολυμπούσε με μέση ταχύτητα 40χλμ την ώρα.

Ο Αμερικανός κολυμβητής τα πήγε πολύ καλύτερα στην προπόνηση με αντίπαλο έναν γκρι υφαλοκαρχαρία.

Η «Εβδομάδα του Καρχαρία» παίζεται στο αμερικανικό κανάλι Discovery Channel από το 1988 κάθε καλοκαίρι. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις επιθέσεις των καρχαριών, αλλά και προστασία του κυνηγού των θαλασσών. 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.