- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Εσύ θα έτρωγες burger με κροκόδειλο;
Πήγα στο μοναδικό μέρος στην Αθήνα που σερβίρει κροκόδειλο και βατραχοπόδαρα και δοκίμασα τις γαστρονομικές αντοχές μου
Ερώτηση: Έχεις πάει ποτέ στην Καραϊβική; Αν όχι, μπορείς να πάρεις μια γενναία δόση και άρωμα εξωτικών γεύσεων στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα στο «The Big Kahuna» οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά. Τα φαγητά που σερβίρουν, χωρίς υπερβολές, είναι από τους πιο τρελούς γαστρονομικούς συνδυασμούς που έχω δοκιμάσει! Φαντάσου! Έτσι διοχετεύτηκαν η τρέλα, η φαντασία και το ταλέντο του Δημήτρη Μπαλλιάν και του Στέφανου Στεφανίδη. Η συνταγή απλή και πετυχημένη. Παίρνουμε τη μαγική κατσαρόλα του Στέφανου και την τρέλα του Δημήτρη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το πιο hot στέκι της Αθήνας, το «The Big Kahuna».
Φωτογραφίες & Video: ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Η όλη μανία με τα burgers κροκόδειλου ξεκίνησε πέρσι στο Burger Fest, όταν ο Στέφανος αποφάσισε να μυήσει τους Αθηναίους στην εξωτική γεύση του κροκόδειλου.
Κροκόδειλοι, πάπιες, κάκτοι, βατραχοπόδαρα, αστακοί, μοσχάρι Kobe και όλα αυτά στην εκδοχή του πεντανόστιμου street food. Την κουζίνα θα την χαρακτήριζες mix and max με μεξικάνικες, ασιατικές, αμερικανικές, λατινοαμερικανικές επιρροές. Τροπική, με λίγα λόγια. Γενικότερα τα παιδιά θέλουν να ενώσουν το λαϊκό φαγητό με το γκουρμέ, προσφέροντας σπάνιες και ακριβές πρώτες ύλες σε χαμηλές τιμές. Με € 20-24 το άτομο θα φας και θα σκάσεις. Ας μη μιλήσω για τα επιδόρπια-κόλαφος που φέρουν την υπογραφή του Διονύση Αλέρτα. Απλά πρέπει να τα γευτείς.
Περνάω αμέσως στο φαΐ γιατί δεν κρατιέμαι...
Ιδού το πολυπόθητο burger «The predator» με patty από φιλέτο κροκόδειλου, ψημένο ανανά με τσίλι, iceberg και mayo με chipotle. Απλά epic.
Σιγά μη δεν δοκίμαζα και το πεντανόστιμο «The Big Kahuna» με φιλέτο αστακού απο την Τζαμάικα, mayo με παντζάρι, μάνγκο, βαλεριάνα και crispy προσούτο.
Ζουμερά βατραχοπόδαρα με ταϊλανδέζικο πράσινο κάρι, ψημένα κρεμμυδάκια και φρέσκο βασιλικό και κόλιανδρο. Εδώ τα χρειάστηκα. Δεν ήμουν σίγουρη ότι μπορώ να τα φάω, όμως μετά έγλειφα και τα δάχτυλά μου.
Και κλείνω πιο χαλαρά, αλλά σούπερ γευστικά με «Summer Rolls» με τραγανή γαρίδα, κρέμα lime, σχοινόπρασο και χειροποίητη teriyaki καραμέλα.
Και μετά τη μάσα, πάμε στην μπάρα για κοκτεϊλάρες...
Αμαρτία να φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τα εξωτικά cocktails τους με τροπικά φρούτα με μάνγκο, ανανά ή καρύδα διά χειρός Χάρη Σταυρόπουλου.
Ήρθε η ώρα της αποχώρησης. Κλαψ!
Από πρώην εγκαταλελειμμένο συνεργείο αυτοκινήτων στην πεζοδρομημένη οδό Σαλαμίνος στον Κεραμεικό σε εξωτική καλύβα της Καραϊβικής. Από την γκρίζα φάση του κέντρου, στον τροπικότερο προορισμό διακοπών των ονείρων σου. Αυτό είναι το Big Kahuna. Και γι’ αυτό είναι φίσκα κάθε μέρα. Μόνο τις Δεύτερες κλείνουν οι άνθρωποι για να ξεκουραστούν. Πάρε τηλέφωνο για να κάνεις κράτηση αμέσως. Άσε που πριν φύγεις σου μοιράζουν καρτ-ποστάλ. Κανονικές διακοπές στο κέντρο της Αθήνας, λέμε.
Να και οι ήρωες του Big Kahuna. Ο Στέφανος, πρώην σεφ του 48 Urban, και ντράμερ των Puta Volcano. Έχουν και παρουσίαση δίσκου τα παιδιά αυτό το Σάββατο 13/5 στο Αν Club. Και, φυσικά, ο Δημήτρης, η ψυχή του μαγαζιού και ένας εκ των ιδιοκτητών του εστιατορίου Nolita στο ξενοδοχείο Semiramis.
Τρούπωσα κι εγώ. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα, κορίτσια και αγόρια.