Trending Now

Ντύνεστε ακριβά; Εσείς φταίτε αν σας κλέψουν (video)

Το σατιρικό βίντεο του BBC Comedy καυτηριάζει μια διαδεδομένη άποψη για την ευθύνη του θύματος ενός βιασμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344393-715676.jpg

Με ένα σατιρικό βίντεο, το BBC θέλησε να καυτηριάσει τη διαστρεβλωμένη άποψη που εκφράζουν κάποιοι, πως οι γυναίκες «προκαλούν» οι ίδιες το βιασμό τους λόγω των ενδυματολογικών επιλογών τους ή της κατανάλωσης αλκοόλ.

Στο βίντεο, ένας άνδρας που αποτελεί θύμα κλοπής ερωτάται από την υπεύθυνη (που παίρνει τη σχετική κατάθεση) εάν στη διάρκεια του περιστατικού φορούσε τα ίδια (ακριβά) ρούχα που φοράει και τη στιγμή της κατάθεσης.

Ο ίδιος απαντά καταφατικά και η υπεύθυνη σχολιάζει χαρακτηριστικά σχετικά με το ντύσιμό του: «Φαίνεστε προκλητικά πλούσιος». Προτού προλάβει ο ίδιος να απαντήσει, η υπεύθυνη προσθέτει: «Είναι λίγο σαν ένα κάλεσμα (το ντύσιμο), δε νομίζετε; Σαν να το διαφημίζετε».

Καλώντας και μία σύμβουλο, οι δυο τους συνεχίζουν να επιρρίπτουν ευθύνες στον ανδρα, επισημαίνοντας πως αν είχε πιει κιόλας, αυτό σημαίνει πως δυσχέρανε ακόμα περισσότερο τη θέση του και «έδινε λάθος μηνύματα» στο δράστη. Τονίζουν πως –λόγω και του ποτού– ο ίδιος δεν κατέστησε σαφές «ότι δεν απολαμβάνει να παραδίδει τα πράγματά του» σε ληστές.

Καταλήγουν στο συμπέρασμα πως, παρότι απειλήθηκε με μαχαίρι και άρα δεν μπορούσε να κάνει και πολλά, εντούτοις για τους προαναφερθέντες λόγους φέρει και ο ίδιος ευθύνη για το γεγονός πως τον έκλεψαν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.