Trending Now

Ο Τραμπ και ο συνεργάτης του Χάρος εκφοβίζουν τους ηγέτες αλλά βρίσκουν το «δάσκαλό» τους (video)

Απολαυστικός Άλεκ Μπάλντουιν για ακόμα μια φορά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

O Άλεκ Μπάλντουιν «ξαναχτυπά» μιμούμενος τον Ντόναλντ Τραμπ και είναι για ακόμη μία φορά άκρως απολαυστικός.

Είναι πλέον βράδυ στο Λευκό Οίκο. Ο Ντόναλντ Τραμπ εξομολογείται πως η κόρη του Ιβάνκα και ο σύζυγός της είναι αυτοί που προσπαθούν κάθε φορά να τον συγκρατούν και «να μην κάνει τρέλες». Τώρα όμως λείπουν και ο πρόεδρος μπορεί να πράξει κατά πως νομίζει. Τότε εισέρχεται στο οβάλ γραφείο ο (ακροδεξιός) επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου και δεξί χέρι του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, με αμφίεση Χάρου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί στο τηλέφωνο τον Αυστραλό πρωθυπουργό Mάλκολμ Τέρνμπουλ και υποστηρίζει την πολιτική του περί απαγόρευσης εισόδου σε Μουσουλμάνους, λέγοντας μάλιστα πως «όλοι τη λατρεύουν».

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας σπεύδει να ευχαριστήσει τον Αμερικανό πρόεδρο για τους μετανάστες που δέχεται από την Αυστραλία (ενν. τη συμφωνία επί Ομπάμα που είχε συναφθεί μεταξύ των δύο χωρών), για να πάρει την αποστομωτική απάντηση του Αμερικανού προέδρου: «Όχι πρόσφυγες, πρώτα η Αμερική, η Αυστραλία είναι χάλια… Προετοιμαστείτε για πόλεμο».

Κλείνοντας το τηλέφωνο στα μούτρα του πρωθυπουργού, ο Τραμπ λέει στο συνεργάτη του μήπως ήταν λάθος αυτό που έκανε. Ο Μπάνον τονίζει από τη μεριά του πως «όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο». «Το σχέδιο τίνος;» ρωτά ο Τραμπ, «το δικό σου» τον καθησυχάζει ο Μπάνον – Χάρος.

Στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί Μεξικό, λέγοντας πως «σκέφτηκα έναν έξυπνο διπλωματικό τρόπο να τους κάνουμε να πληρώσουν για το τείχος» (ενν. το τείχος που ο Αμερικανός πρόεδρος διατείνεται πως θα «σηκώσει» στα σύνορα με το Μεξικό).

Ο πρόεδρος Νιέτο σηκώνει το τηλέφωνο και ρωτά ποιος είναι στα ισπανικά. Ο Τραμπ αναρωτιέται «τι λέει ο τύπος που πρόκειται να πληρώσει για το τείχος;» Η σύντομη συνομιλία καταλήγει για μία ακόμη φορά σε αδιέξοδο και ο Τραμπ κλείνει το τηλέφωνο στον ισχυρό άνδρα του Μεξικού, λέγοντας και σε αυτόν: «Έρχονται τα τανκς μας, ετοιμαστείτε για πόλεμο».

Στη συνέχεια, καλώντας τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ (η οποία ελπίζει πως στο τηλέφωνο θα είναι ο «αγαπημένος» της Μπαράκ Ομπάμα) ο Τραμπ μεταξύ άλλων, τονίζει πως τουλάχιστον 6 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν παρόντες στην ορκωμοσία του και τα μέσα ενημέρωσης αρνήθηκαν να καλύψουν το γεγονός, πράγμα πολύ άδικο για τον ίδιο. Και αυτή η συνομιλία διακόπτεται απότομα από τον Αμερικανό πρόεδρο ο οποίος απειλεί την Άνγκελα Μέρκελ με πόλεμο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ όμως βρίσκει το «δάσκαλό» του όταν καλεί τον ισχυρό άνδρα της Ζιμπάμπουε, ο οποίος περνά αμέσως στην επίθεση, λέγοντας στον Αμερικανό πρόεδρο πως δεν είναι τόσο καλός δικτάτορας όσο ο ίδιος και είναι αυτός που κλείνει το τηλέφωνο στον Τραμπ.