Trending Now

Έκαναν σκουπίδι μια μητέρα με μωρό στην αγκαλιά για μια θέση στο τρένο

«Συγγνώμη που αναπνέω τον αέρα της πρώτης σας θέσης», απάντησε η μητέρα 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χάος επικρατεί στη Βρετανία από την απεργία των εργαζόμενων στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ξεκίνησε την Τρίτη θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή και τα νεύρα του επιβατικού κενού είναι τεταμένα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης το περιστατικό που συνέβη σε τρένο των γραμμών Southern Rail με πρωταγωνιστές μια μητέρα με μωρό στην αγκαλιά, μια ηλικιωμένη συνεπιβάτισσα και άλλους επιβάτες της πρώτης θέσης.

Η νεαρή γυναίκα με το μάρσιπο αγκαλιάς και το μωρό διαπληκτίζεται με την κυρία που κάθεται δίπλα της και έχει αφήσει επίτηδες την τσάντα στη διπλανή της θέση. «Σας ζήτησα ευγενικά να πάρετε την τσάντα για να κάτσω. Προσφέρθηκα να βάλω την τσάντα σας στο ράφι των αποσκευών. Δεν μπορείτε να σεβαστείτε το μωρό που κουβαλάω;». Και η κυρία απαντά: «Να σέβεσαι τους μεγαλύτερους και καλύτερους από εσένα. Εγώ έχω πληρώσει εισιτήριο πρώτης θέσης. Δεν θέλω δίπλα μου ένα μωρό που ουρλιάζει». Η μητέρα με το μωρό, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι το μόνο που δεν ακούγεται σε όλο το βίντεο, λέει εκνευρισμένα: «Δεν με σέβεσαι καθόλου. Το μωρό συμπεριφέρεται καλύτερα από εσένα».

Τα αίματα έχουν ανάψει και αποφασίζουν να εμπλακούν κι άλλοι επιβάτες στον καβγά. Μία γυναίκα υποστηρίζει ότι η μητέρα με το μωρό δεν έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται σε αυτό το βαγόνι, διότι δεν έχουν πληρώσει εισιτήριο πρώτης θέσης. «Μπορεί να κάτσει όπου θέλει. Έχει μωρό», επεμβαίνει άλλος επιβάτης. Η μητέρα προσπαθεί να εξηγήσει πως έχει πληρώσει εισιτήριο και πως αυτές οι θέσεις που εκείνοι ονόμαζαν «πρώτης τάξης» είναι καθίσματα στα οποία έχουν προτεραιότητα άτομα τα οποία δεν μπορούν και δεν πρέπει να στέκονται όρθια, ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικά προβλήματα και άλλες κατηγορίες. «Δεν ισχύουν οι κανόνες», πετάγεται άλλος επιβάτης. «Εξαιτίας της απεργίας και των προβλημάτων με την Southern μπορείς να ταξιδέψεις σε όποιο βαγόνι θέλεις», προσθέτει.

Σαρκαστικά η μητέρα απευθύνεται σε όλους και λέει: «Συγγνώμη που αναπνέω τον αέρα της πρώτης σας θέσης». Ως από μηχανής θεός ένας άλλος επιβάτης παραχωρεί τη θέση και ο καβγάς τελειώνει.