Trending Now

Η καλύτερη performance του νέου Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ

Whiskey in the jar και «Πες το ξανά, μη σταματάς»

Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το κλου έρχεται στο 2΄και 32΄΄: «Εσύ τι έχεις πιεί; Εγώ ευτυχώς έχω μείνει μόνο στο ουίσκι», ομολογεί στην προσκεκλημένη του ο νέος Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, και αφού πρώτα της έχει επιδώσει γονυπετής το βραβείο Αρίων, στην κατηγορία Best Female Singer της χρονιάς.

Όλα αυτά το μακρινό σαν όνειρο 2003, τότε που το έθνος διέθετε εγχώρια σόου μπιζ περιωπής, αλλά τις και τις ανάλογες τηλεοπτικές φυσιογνωμίες για να την προάγουν.

Το βίντεο σφύζει επικαιρότητας, εφόσον σήμερα, σε μια κίνηση δηλωτική των προθέσεων της ΕΡΤ ως προς τη μελλοντική της ειδησεογραφική προσέγγιση, προσέλαβε τον δημοσιογράφο σε διευθυντικό πόστο, κίνηση την οποία θα χρηματοδοτήσουμε εσείς και εγώ, θέλοντας και μη, μέσω των προσεχών λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η είδηση προκαλεί βαθύτερη μελαγχολία, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι σε μιντιακά προηγμένα κράτη, φερ’ ειπείν στις ΗΠΑ, ένας πρώην διευθυντής του BBC, όπως λόγου χάρη ο Mark Thomson, μεταπηδά σε Μέσα σαν τους New York Times λόγω της αύξησης της μετοχικής αξίας που προσδίδει στο προϊόν κατά το διάστημα της επιστασίας του. Εδώ όμως είναι Ελλάδα, άρα οι οικονομικοί δείκτες δε φτουράνε, εδώ οι κρίσεις γίνονται με κριτήρια καλλιτεχνικά.