Trending Now

Ο χιμπατζής το 'σκασε για τα «φορτισμένα» κλαδιά της αστικής ζούγκλας (video, εικόνες)

Αγριεμένο το ζώο σκαρφάλωσε σε στύλο ηλεκτρικού ρεύματος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χιμπατζής απέδρασε από το ζωολογικό κήπο Γιαγκιγιάμα της πόλης Σεντάι στη βόρεια Ιαπωνία και σκαρφάλωσε σε ψηλό στύλο ηλεκτρικού ρεύματος για να αποφύγει τη σύλληψη και την επιστροφή του στο κλουβί. Όταν το προσωπικό αντιλήφθηκε την απόδραση ο ζωολογικός κήπος έκλεισε για προληπτικούς λόγους.

image

Ένα δημοτικό σχολείο με 400 μαθητές κράτησε τα παιδιά εντός του κτιρίου μέχρι να πιαστεί ο χιμπατζής, ονόματι Τσάτσα, από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου. «Όταν είδα το μέγεθος του ζώου στην τηλεόραση έκρινα ότι θα ήταν επικίνδυνο για τα παιδιά να κυκλοφορούν ελεύθερα», δήλωσε η υποδιευθύντρια του σχολείου.

image

Ο Τσάτσα έμεινε ελεύθερος για περίπου δύο ώρες και με τα καμώματά του «γκρέμισε» το ηλεκτρολογικό δίκτυο της πόλης με αποτέλεσμα 1.848 σπίτια να μείνουν χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες. Έδειξε επίσης τα αγριεμένα δόντια του στους εργαζόμενους του ζωολογικού κήπου, έτρεχε, κρεμόταν από στύλους και κινούνταν επιθετικά απέναντι στους χειριστές του, που τελικά αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν υπνωτικό βέλος για να καταφέρουν να τον περιορίσουν. Ο χιμπατζής, που έπεσε από τον στύλο πάνω σε μια κουβέρτα που είχε ανοιχτεί από κάτω, δεν τραυματίστηκε σοβαρά αλλά φέρει μόνο μερικούς μώλωπες.