Trending Now

Πριν πεθάνεις πρέπει να δεις την Ακρόπολη (video)

Η Telegraph συγκαταλέγει τον «ιερό βράχο» στα 30 καλύτερα μέρη της Ευρώπης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ακρόπολη είναι ένα από τα 30 μέρη της Ευρώπης που πρέπει κανείς να επισκεφθεί στη ζωή του σύμφωνα με τη βρετανική «The Telegraph». «Ο "ιερός βράχος" θεωρείται ως το πιο σημαντικό κτίσμα της κλασικής αρχιτεκτονικής», γράφει η εφημερίδα.

«Υπάρχει σημαντικός λόγος που τρία εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ακρόπολη. Ο "ιερός βράχος" χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.χ. και ο Παρθενώνας, ο πιο γνωστός ναός του, που στηρίχθηκε από 46 δωρικές κολώνες, θεωρείται ως το πιο σημαντικό κτίσμα της κλασικής αρχιτεκτονικής», συμπληρώνει η δημοσιογράφος Τζέι Φόστερ και διευκρινίζει ότι μια βόλτα το βράδυ στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στην Αγίου Παύλου είναι ό,τι καλύτερο γιατί τότε αναδεικνύεται όλη η μεγαλοπρέπεια της Ακρόπολης.

The Telegraph: Η Ακρόπολη στα 30 μέρη της Ευρώπης που πρέπει να δει κανείς στην ζωή του.Ο "ιερός βράχος" θεωρείται ως το πιο σημαντικό κτίσμα της κλασικής αρχιτεκτονικής, γράφει η εφημερίδα.«Υπάρχει σημαντικός λόγος που 3 εκατ. άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ακρόπολη. Ο "ιερός βράχος" χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.χ. και ο Παρθενώνας, ο πιο γνωστός ναός του, που στηρίχθηκε από 46 δωρικές κολώνες, θεωρείται ως το πιο σημαντικό κτίσμα της κλασικής αρχιτεκτονικής».Και φυσικά, ας μην ξεχνάμε το Acropolis Museum - Μουσείο Ακρόπολης ένα απο τα καλύτερα μουσεία στην Ευρώπη.

Δημοσιεύτηκε από Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στις Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016