Trending Now

Μας ψεκάζουν; Υπάρχουν εξωγήινοι;

Μια διαφορετική δημοσκόπηση της «About People» 

Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η A.V. παρουσιάζει μια νέα δημοσκόπηση η οποία, εκτός από τις αναμενόμενες πολιτικές, οικονομικές και λοιπές ερωτήσεις, ασχολείται και με απρόσμενες πτυχές: προφητείες Παΐσιου, ψεκασμό, εξωγήνινους, Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο κ.λπ.

Στην έρευνα συμμετείχαν 503 άτομα άνω των 18 ετών, με e- και τηλεφωνικά ερωτηματολόγια, διήμερη εκτέλεση (5-6 Ιανουαρίου) και περιθώριο τυπικού στατιστικού σφάλματος συν/πλην 4%.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

imageimageimage

Απολύτως μοιρασμένοι φαίνεται να είναι οι Έλληνες μεταξύ ελπίδας και ανησυχίας, ενώ ένα όχι ασήμαντο ποσοστό (9%) δηλώνει ότι αρχίζει τη νέα χρονιά με φόβο.

image

Αναλυτικότερα τα ποσοστά μεταξύ ελπίδας και ανησυχίας αντιστρέφονται μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ενώ οι γυναίκες φαίνονται ελαφρώς πιο αισιόδοξες και οι μικρές ηλικίες βλέπουν το μέλλον αρκετά πιο θετικά από τις μεγαλύτερες.

image

Σχετικά με το τι θεωρούν πιθανό οι συμμετέχοντες στην έρευνα να γίνει μέσα στο 2016, η δημιουργία νέων κομμάτων και οι εκλογές συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά (70,4% και 51%), ενώ με χαμηλότερα ποσοστά ακολουθούν ένας παγκόσμιος πόλεμος (26%), η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας (22,7%), σοβαρή τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα (17,5%). Η διάλυση της ΕΕ και η επιστροφή στη δραχμή σημειώνουν μικρότερα ποσοστά (13,4% και 11,3%).

imageimageimageimageimageimageimageimage

Οι Έλληνες εξακολουθούν να τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ σε συνολικό ποσοστό άνω του 70% αλλά υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις κυρίως μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αλλά και μικρότερες ανά φύλο και ηλικία:

image

Ενώ εξακολουθούμε βεβαίως να «ανήκομεν εις την Δύσιν»...

image

...ένας στους τρεις από εμάς πιστεύει ότι υπάρχουν εξωγήινοι...

image

...ένας στους τέσσερις πιστεύει στις προφητείες του Γέροντα Παΐσιου και άλλος ένας δεν παίρνει θέση...

image

...ενώ ένας στους τρεις πιστεύει ότι μας ψεκάζουν!

image

Τέλος, ενώ γενικά πιστεύουμε ότι οι δημοσκοπήσεις επηρεάζουν τους πολίτες στο τι θα ψηφίσουν...

image

...αυτό ισχύει για τους άλλους και όχι για μας βεβαίως.

imageimage