Trending Now

Αξιολάτρευτες νυχτερίδες λιώνουν το διαδίκτυο (εικόνες)

Ελπίζουν να σας κάνουν να αλλάξτε τη γνώμη που έχετε γι' αυτές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συγκαταλέγονται στα παρεξηγημένα θηλαστικά του κόσμου. Ο δράκουλας, οι σκοτεινές σπηλιές και οι νυχτερινές πτήσεις μέσα από στοιχειωμένα σπίτια δεν έχουν βοηθήσει τη δημόσια εικόνα αυτού του πλάσματος. Ίσως αν τις δει κανείς τυλιγμένες σε κουβέρτες και νεογέννητες να αλλάξει γνώμη.

image

Η σελίδα στο Facebook Batzilla φωτογραφίζει νυχτερίδες μωρά και μάλιστα ορφανά και λιώνει το διαδίκτυο. Η Ντενίζ Γουέιντ, μία από τις συντονίστριες εταιρείας Προστασίας και Διάσωσης Νυχτερίδων στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, έφτιαξε τη σελίδα για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και ίσως να τον πείσει να αλλάξει γνώμη.

image

«Καταρχάς είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για να παρουσιάσει την αλήθεια για τις νυχτερίδες και να σταματήσει την παραπληροφόρηση», δήλωσε η Γουέιντ στο BBC. «Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια: οι νυχτερίδες είναι πανέμορφα και πανέξυπνα πλάσματα», πρόσθεσε. Η αστική ανάπτυξη έχει επιβληθεί στο φυσικό περιβάλλον της νυχτερίδας. Πολλοί κάτοικοι εκδιώκουν ολόκληρες αποικίες νυχτερίδων φοβούμενοι τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών, το θόρυβο και την ενοχλητική μυρωδιά τους. Διευκρίνισε ότι ονομασία της ιστοσελίδας (Batzilla) δεν έχει καμία σχέση με το κινηματογραφικό μεταλλαγμένο τέρας Γκοτζίλα και ότι απλά της φάνηκε αστεία.

image

image