Trending Now

Η αντίδραση του αθλητή Σπύρου Λεμπέση στο κείμενο του Μάνου Βουλαρίνου

Τι απάντησε ο αρθρογράφος της Athens Voice

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
110936-219887.jpg

To κείμενο του Μάνου Βουλαρίνου στην Athens Voice «Τραγωδία! Ολυμπιονίκης αναγκάζεται να δουλέψει για να ζήσει!» προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και μία εξ αυτών ήταν από τον αθλητή, του οποίου τα λεγόμενα ο αρθρογράφος σχολίασε με τον γνωστό ειρωνικό και καυστικό του τρόπο.

Συγκεκριμένα ο αθλητής δήλωσε: «Οφείλω να πω ότι στο δελτίο του MEGA τοποθετήθηκα λιγάκι άκομψα και αυτό ίσως προκάλεσε μερικούς. Δεν πειράζει όμως. Δε μπορεί να γνωρίζει κανείς ανά πάσα στιγμή σε τι θέση βρίσκεσαι και τι βιώνεις. Εγώ πάντως χθες ήρθα σε επικοινωνία με τον κ. Βουλαρίνο και του είπα ξεκάθαρα ότι το άρθρο του με στενοχώρησε ιδιαίτερα. Θεωρώ πως ήταν υπερβολικό το μένος με το οποίο αναφέρθηκε στο όνομά μου ενώ δε με γνωρίζει προσωπικά κι ενώ θα έπρεπε πρώτα να διασταυρώσει κάποια στοιχεία προτού γράψει ότι έγραψε. Αλλά παρ” όλα ταύτα του ευχήθηκα, αφού το έγραψε που το έγραψε, να τον βοηθήσει έστω και λίγο σε βάθος χρόνου μήπως πάρει καμιά προαγωγή εκεί που εργάζεται.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι πραγματικά δεν τρέφω καμία μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου όπως άφησε να εννοηθεί στο άρθρο του ο εν λόγω κύριος και πως είμαι ένας απλός άνθρωπος που προσπαθεί καθημερινά να βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα ομολογώντας πως είναι πολύ δύσκολο (εξάλλου κι ο Καζαντζάκης είπε πως ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος). Γι” αυτόν τον λόγο λοιπόν θα αφήσω σιγά σιγά πίσω μου αυτό το υποχθόνιο «σύστημα» που κυρίως αυτό που καταφέρνει είναι να διαβρώνει τις αξίες των ανθρώπων και θα ακολουθήσω έναν άλλον δρόμο. Όπως καταλαβαίνετε η τελευταία «σφαίρα» που δέχομαι από αυτό το «σύστημα» είναι αυτή του κ. Βουλαρίνου αλλά δεν πειράζει όσο και αν με πείραξε θα το ξεχάσω κάποια στιγμή.

Το χειρότερο πάντως δεν είναι αυτό. Είναι ότι αυτούς που κάποτε μας ελευθέρωσαν τώρα δεν τους θυμάται κανείς, αλλά εγώ ένα δε θα ξεχάσω ποτέ. Αυτό που είπε ο Κολοκοτρώνης τότε «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» κι εγώ δεν ήθελα ποτέ να είμαι με τους προσκυνημένους. Να ξέρετε ότι έχετε όλοι την συμπάθειά μου, σας ευχαριστώ που ο καθένας από εσάς με τον τρόπο του έλαβε μέρος σε όλο αυτό και σας εύχομαι από καρδιάς να βρίσκετε τη δύναμη όταν απαιτείται ώστε να υπερασπίζεστε το δίκιο! Σας χαιρετώ…».

Τι απάντησε ο Μάνος Βουλαρίνος

«Μια σύντομη συνομιλία που είχα στο ίνμποξ με τον κ. Λεμπέση με έκανε να καταλάβω πόσο αδίκησε τον εαυτό του στο ρεπορτάζ το οποίο έγινε η αφορμή γι αυτό το κείμενο το οποίο, έτσι κι αλλιώς, στοχεύει περισσότερο νοοτροπία και όχι πρόσωπο. Εννοείται πως δεν θα άλλαζα λέξη από όσα έγραψα, πως εξακολουθώ να πιστεύω πως οι φόροι δεν πρέπει να επιχορηγούν το (με την καλή έννοια) πάθος κανενός και πως ο κ. Λεμπέσης έκανε φάουλ με την αναφορά στη δουλειά και τους σερβιτόρους. Για το τελευταίο τα λέει ο ίδιος σε ποστ πιο κάτω. Απλώς θέλω να προσθέσω πως - όταν δεν αποφασίζει να αδικήσει τον εαυτό του - είναι ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος και ένας πολύ καλός συζητητής και μακάρι όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι δέχονται σκληρή κριτική να αντιδρούσαν όπως αυτός: Με επιμονή εκεί που πιστεύει πως έχει δίκιο αλλά και με συγνώμη εκεί που καταλαβαίνει πως έκανε λάθος. Θα ήθελα να μην ήταν αυτός ο, όπως αποδείχτηκε, σοβαρός άνθρωπος η αφορμή για όσα έγραψα».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.