Trending Now

Όλα τα μωρά έχουν ανάγκη από ένα τρυφερό νανούρισμα (video)

Η Άλι και το ελεφαντάκι της στέλνουν μήνυμα κατά της τουριστικής εκμετάλλευσης των άγριων ζώων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
110705-219450.jpg

Η Άλι νανουρίζει στην αγκαλιά της ένα ελεφαντάκι που γεννήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες στο καταφύγιο άγριων ζώων Chai Lai Orchard στα βουνά Chaing Mai της Ταϊλάνδης. Οι ενήλικες ελέφαντες είναι το αγαπημένο φολκλόρ μεταφορικό μέσο για τους τουρίστες στη νοτιοανατολική Ασία. Δουλεύουν για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας για περισσότερες από 14 ώρες την ημέρα, επί 365 ημέρες το χρόνο, σε συνθήκες μεγάλης ζέστης και με πολύ λίγο χρόνο ακόμα και για φαγητό. Οι υπεύθυνοι στο καταφύγιο καταβάλλουν προσπάθεια για να σταματήσει η τουριστική εκμετάλλευση των άγριων ζώων.

Στην ιστοσελίδα ChaiLaiOrchid.com περιγράφεται η ζωή των ελεφάντων που «υπηρετούν» τον τουρισμό της νοτιοανατολικής Ασίας: κουβαλούν ένα μεγάλο κάθισμα στο οποίο κάθονται οι τουρίστες, τους τσιγκλούν με έναν γάντζο, τους αφαιρούν τους χαυλιόδοντες. «Οι ελέφαντες αναγκάζονται να ζουν έτσι λόγω της ζήτησης της τουριστικής βιομηχανίας για φτηνές βόλτες και πολλές φωτογραφίες. Αλλάζοντας τη ζήτηση μπορούμε να τερματίσουμε και την κακοποίηση.

image

Έντεκα ελέφαντες ζουν και εργάζονται στον ποταμό κοντά στο Chai Lai Orchid, οι τέσσερις- ανάμεσά τους και ο εικονιζόμενος- είναι μωρά. Είναι τώρα μικροί για να μεταφέρουν τουρίστες αλλά σύντομα θα ενταχθούν κι αυτοί στην τουριστική βιομηχανία. Δεν χρειάζεται όμως να γίνονται έτσι τα πράγματα. Με τη βοήθειά σας, μπορούμε να αλλάξουμε την κατεύθυνση του τουρισμού στην Ταϊλάνδη», αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.