Trending Now

Οι selfies θέλουν προσοχή γιατί σκοτώνουν

Τα θύματα του κλικ με το κινητό είναι περισσότερα από εκείνα των καρχαριών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
108413-214923.jpg

Οι selfies θέλουν προσοχή, λένε οι ειδικοί. Το να βρεις την τέλεια γωνία ή το πιο εντυπωσιακό κάδρο μπορεί να αποβεί μοιραίο και καταλήξει να είναι… το τελευταίο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στην προσπάθειά τους να βγάλουν μια αναμνηστική selfie. Εν αντιθέσει οκτώ είναι τα μέχρι στιγμής θύματα από επιθέσεις των αντικειμενικά άκρως επικίνδυνων για τον άνθρωπο καρχαριών.

Το τελευταίο θύμα της δημοφιλούς τάσης ήταν ένας 66χρονος Ιάπωνας τουρίστας, ο οποίος έπεσε από το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία. Οι περισσότεροι θάνατοι από selfies προέρχονται από πτώση ή από χτύπημα σε κινούμενο αυτοκίνητο. Οι ειδικοί μάλιστα εκτιμούν ότι η άνοδος των θανάτων κατά τη διάρκεια της αυτοφωτογράφισης οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς πλέον στο να φθάσουν σε ακραίες συνθήκες και να μην ασχολούνται με την ασφάλειά τους έτσι ώστε να βγάλουν μια selfie που θα συζητηθεί και θα πάρει πολλά likes στα social media.

Τον Ιούλιο μια γυναίκα στο Μισσισσιππή χτυπήθηκε θανάσιμα από βίσονα στο εθνικό πάρκο Yellowstone ενώ προσπαθούσε να βγάλει selfie πολύ κοντά στα ζώα. Στις αρχές του έτους στη Ρωσία η κυβέρνηση εξέδωσε μπροσούρα με οδηγίες για ασφαλείς selfie στο πλαίσιο σχετικής εκστρατείας. «Ακόμα και ένα εκατομμύριο likes δεν αξίζουν μια ζωή», ήταν το σύνθημα της ρωσικής εκστρατείας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.