Trending Now

Ντοπέ ο Χίτλερ και ο στρατός του

Τι λέει το «Ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
107001-212195.jpg

Τόσο ο Χίτλερ προσωπικά, όσο και ο στρατός του, ήταν εθισμένοι σε ναρκωτικές ουσίες, ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος κ. Νόρμαν Όλερ στο βιβλίο του «Η απόλυτη έκσταση: Ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ», που θα κυκλοφορήσει τις ερχόμενες μέρες, γράφει η κ. Μαρία Αδαμίδου στο σημερινό «΄Εθνος».

Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με το βιβλίο, μεταξύ άλλων:

· Η έρευνα βασίζεται στις ιατρικές καρτέλες του Οτο Μορέλ, προσωπικού γιατρού του Χίτλερ

· Ο Χίτλερ έκανε ενέσεις με το μορφινικής βάσης «Eukodal» και το με το σπασμολυτικό «Eupaverin», ενώ έπαιρνε μικρή ποσότητα κοκαΐνης και ορμόνες, ακόμη και σεξουαλικής διέγερσης, όταν ήταν μαζί του η ερωμένη του Εύα Μπράουν

· Ο Όλερ γράφει: «Ο Χίτλερ ήταν ναρκομανής», που μετά το 1941 «έχανε σταδιακά την επαφή με την πραγματικότητα εξαιτίας των ναρκωτικών»

· Μεγάλο μέρος των Γερμανών στρατιωτών έπαιρναν «Pervitin», που έφερνε «αυξημένη παρατηρητικότητα, ευφορία, εμφανέστατη αύξηση της αποδοτικότητας», αν και η υπερκατανάλωσή του δημιουργούσε «εξάρτηση και κατάθλιψη»

· Ο Όλερ διαψεύδει τον καθηγητή πολεμικής φυσιολογίας Οτο Ράνκε για το «θαύμα της γενναιότητας που έδειξαν οι Γερμανοί στρατιώτες» τους πρώτους μήνες του πολέμου, λέγοντας ότι ήταν αποτέλεσμα του ντοπαρίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν δικτάτορας της Γερμανίας (1933 – 1945), ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, στον οποίο ο περί ου πρωταγωνιστούσε, διάρκεσε από το 1939 – 1945.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.