- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Σκίσανε τα ελληνικά μπαρ στα World’s 50 Best Bars 2021
4o καλύτερο bar στον κόσμο το The Clumsies, 14ο το Baba Au Rum και 74ο το Barro Negro
Ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ στο Λονδίνο, τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου για φέτος, ανάμεσά τους το The Clumsies και το Baba Au Rum.
Η τελετή των World’s 50 Best Bars που βραβεύει κάθε χρόνο τα κορυφαία μπαρ του πλανήτη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ. Μπαρτέντερς και mixologists, επιχειρηματίες του χώρου, δημοσιογράφοι, ειδικοί πάνω στο ποτό και απανταχού λάτρεις των κοκτέιλ έδωσαν το ετήσιο ραντεβού τους στην εκδήλωση.
Στην κορυφή για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά το Connaught Bar, το μπαρ του ομώνυμου ξενοδοχείου στο Mayfair του Λονδίνου και μετά ακολουθεί το industrial αισθητικήςTayēr + Elementary. Το εντυπωσιακό της φετινής λίστας είναι ότι στην Πόλη του Μεξικού αναδείχθηκαν τρία μπαρ σε αντίθεση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις (Λονδίνο, Παρίσι), που αντιπροσωπεύονται μόλις με ένα.
Στην Ελλάδα έχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε, οι βραβεύσεις που πήραμε δείχνουν περίτρανα πως η ελληνική bartender σκίζει! Περήφανοι είμαστε λοιπόν για την ομάδα του The Clumsies που βρέθηκε στην 4η θέση αλλά και για το Baba Au Rum που επιβεβαίωσε την θέση του ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ της Αθήνας ανεβαίνοντας μάλιστα στην 14η θέση της λίστας. Κι ακόμα, το πολύ καλό Barro Negro, το μπαρ της πλατείας Κλαυθμώνος που μας μύησε στα μυστικά της τεκίλας και του μεσκάλ, ακολούθησε στη λίστα των 100 καλύτερων μπαρ του κόσμου κατακτώντας την 74η θέση – οι θέσεις 100-51 ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
To Zuma στο Ντουμπάι ψηφίστηκε ως το καλύτερο μπαρ στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τις πρώτες 50 θέσεις:
(1) Connaught Bar (Λονδίνο)
(2) Tayēr + Elementary (Λονδίνο)
(3) Paradiso (Βαρκελώνη)
(4) The Clumsies (Αθήνα)
(5) Florería Atlántico (Μπουένος Άιρες) Το καλύτερο μπαρ στη Νότια Αμερική
(6) Licorería Limantour (Μέξικο Σίτι) Το καλύτερο μπαρ στη Βόρεια Αμερική
(7) Coa (Χονγκ Κονγκ) Το καλύτερο μπαρ στην Ασία
(8) El Copitas (Αγία Πετρούπολη)
(9) Jigger & Pony (Σιγκαπούρη)
(10) Katana Kitten (Νέα Υόρκη)
(11) Two Schmucks (Βαρκελώνη)
(12) Hanky Panky (Μέξικο Σίτι)
(13) Insider Bar (Μόσχα)
(14) Baba au Rum (Αθήνα)
(15) Manhattan (Σιγκαπούρη)
(16) Atlas (Σιγκαπούρη)
(17) Zuma (Ντουμπάι) Το καλύτερο μπαρ στη Μέση Ανατολή και την Αφρική
(18) The SG Club (Τόκιο)
(19) Drink Kong (Ρώμη)
(20) 1930 (Mιλάνο)
(21) Presidente (Μπουένος Άιρες)
(22) Maybe Sammy (Σίδνεϋ)
(23) Cantina OK! (Σίδνεϋ)
(24) Salmon Guru (Μαδρίτη)
(25) Handshake Speakeasy (Μέξικο Σίτι)
(26) No Sleep Club (Σιγκαπούρη)
(27) Camparino in Galleria (Mιλάνο)
(28) Cafe La Trova (Μαϊάμι)
(29) Little Red Door (Παρίσι)
(30) Dante (Νέα Υόρκη)
(31) Kwant (Λονδίνο)
(32) Bar Benfiddich (Tόκιο)
(33) Tres Monos (Μπουένος Άιρες)
(34) Αttaboy (Nέα Υόρκη)
(35) Lucy’s Flower Shop (Στοκχόλμη)
(36) ΜΟ Βar (Σιγκαπούρη)
(37) Sips (Βαρκελώνη)
(38) Βaltra Bar (Mέξικο Σίτι)
(39) Sober Company (Σανγκάη)
(40) Τjoget (Στοκχόλμη)
(41) Εpic (Σανγκάη)
(42) Charles H (Σεούλ)
(43) Τippling Club (Σιγκαπούρη)
(44) Above Board (Μελβούρνη)
(45) Galaxy Bar (Ντουμπάι)
(46) Re (Σίδνεϋ)
(47) Sidecar (Νέο Δελχί)
(48) Union Trading Company (Σανγκάη)
(49) Darkside (Χονγκ Κονγκ)
(50) Quinary (Xονγκ Κονγκ)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.