- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
35Ν, η premium τσικουδιά που έφτιαξαν 3 φίλοι στο Ρέθυμνο
«Μια τσικουδιά που θα ήμασταν περήφανοι να κερνάμε και να πίνουμε!»
Η 35Ν είναι μια premium τσικουδιά που παράγεται στο Ρέθυμνο της Κρήτης
Όποιος έχει πατήσει το πόδι του στο νησί ξέρει ότι οι Κρητικοί σηκώνουν το ποτήρι της τσικουδιάς με την πρώτη αφορμή. Είναι το ποτό του καλωσορίσματος, της συντροφιάς, της φιλοξενίας, του κεράσματος, της γιορτής, μα και κάτι παραπάνω…
Στην Κρήτη υπάρχει σε κάθε σπίτι. Συνήθως χύμα και «σπιτική». Αυθεντική τσικουδιά δύσκολα θα βρεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, πόσο μάλλον εμφιαλωμένη. Μέχρι τώρα, που ήρθε η ώρα για μια premium τσικουδιά, δυνατή και βελούδινη, παραδοσιακή αλλά και πρωτοποριακή ταυτόχρονα. Η 35Ν δημιουργήθηκε από τρεις ανθρώπους που μοιράστηκαν μια κοινή φιλοδοξία: να φτιάξουν την καλύτερη τσικουδιά που υπάρχει!
Ο Γιώργος Μαρκουλάκης, ο Παντελής Φανουργάκης και ο Ηλίας Μελισσουργός είναι φίλοι τα τελευταία 30 χρόνια. Όταν ο τελευταίος έριξε την ιδέα μιας premium τσικουδιάς οι άλλοι δύο έσπευσαν να στηρίξουν την απόφασή του: «Η Τσικουδιά 35Ν φτιάχτηκε από τη συντροφιά, από τη φιλία μας. Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα ταξίδι με πολύ μεράκι στον υπέροχο κόσμο των αποσταγμάτων για να φτιάξουμε μια τσικουδιά αντάξια της ιστορίας του τόπου μας. Μια τσικουδιά που θα ήμασταν περήφανοι να κερνάμε και να πίνουμε!»
Έτσι γεννήθηκε στο Ρέθυμνο η 35Ν. «35Ν» γιατί αυτός είναι ο γεωγραφικός παράλληλος που διασχίζει την Κρήτη, σηματοδοτώντας την τοποθεσία της στον χάρτη, αυτή την προνομιακή θέση που χάρισε στο νησί το μοναδικό του κλίμα, το πλούσιο φως, και φυσικά τα τραγανά σταφύλια!
Η 35Ν κυκλοφορεί σε 4 κωδικούς:
Η πολυποικιλιακή Τσικουδιά 35Ν παράγεται από τις καλύτερες γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης. Αναδύει αρώματα ξηρών καρπών, δαμάσκηνου και μια έντονη βοτανικότητα. Με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 38% πρόκειται για μια τυπική τσικουδιά στα καλύτερά της! Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος οι 12°C.
H Syrah παράγεται από την ομώνυμη γαλλική ποικιλία και είναι μια πραγματικά ιδιαίτερη τσικουδιά. Καθώς πρόκειται για μονοποικιλιακό απόσταγμα στο στόμα και στη μύτη ξεδιπλώνονται όλα τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας Syrah, όπως τα αρώματα κόκκινων φρούτων και η πιπεράτη επίγευση. Έχει 38% περιεκτικότητα σε αλκοόλ και σερβίρεται ιδανικά στους 12°C.
H Τσικουδιά Moscato 35N παράγεται από την ντελικάτη ποικιλία Μοσχάτο Σπίνας που καλλιεργείται στην ορεινή Κρήτη. Ιδιαίτερα αρωματική, χαρίζει απλόχερα τις νότες της από λουκούμι τριαντάφυλλο, περγαμόντο, νεράντζι και άνθη πορτοκαλιάς, φέρνοντας στο ποτήρι ένα φίνο απόσταγμα, κομψό και απαλό με μακρά επίγευση. Έχει 38% περιεκτικότητα σε αλκοόλ και σερβίρεται στους 12°C.
Η Τσικουδιά 35Ν με μέλι, με το χρυσό, διάφανο χρώμα είναι αναμεμειγμένη με ορεινό θυμαρίσιο μέλι από κρητικούς μελισσόκηπους και τοπικά αρωματικά, χωρίς καμία προσθήκη τεχνητών χρωστικών. Η δυνατή, κοφτερή της γεύση, αφήνει στο τέλος μια γλυκιά επίγευση μαζί και το άρωμα του θυμαριού. Έχει 24% περιεκτικότητα σε αλκοόλ και ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος τους 10-12°C.
Όλες οι τσικουδιές της 35Ν παράγονται στο Ρέθυμνο, στο αποστακτήριο που δημιούργησε ο Ηλίας Μελισσουργός, ακολουθώντας τη μέθοδο της ασυνεχούς απόσταξης σε χάλκινο κλασματικό άμβυκα. Και οι 4 κωδικοί κυκλοφορούν σε αριθμημένα διαφανή μπουκάλια των 200, 500 και 700ml. Ανοίγεις ένα και μεταφέρεσαι κατευθείαν στο μαγικό νησί… Όμως να θυμάσαι: στην Κρήτη η τσικουδιά πίνεται πάντα με συντροφιά, ποτέ μοναχικά!
*Για περισσότερες πληροφορίες και σημεία πώλησης της 35Ν πατήστε εδώ.
Facebook: 35CretanDistillery, Instagram: 35Ndistillery
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μαγεία των γιορτών στο ποτήρι σας
Ένα ξεχωριστό οινοποιείο στον Μεσενικόλα Καρδίτσας
Το εκλεπτυσμένο απόσταγμα με βάση τη μαστίχα θα δώσει άλλον τόνο στις γιορτές σου
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.