- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Μυστικά και συμβουλές για να φτιάξεις το δικό σου signature cocktail στο σπίτι Φτιάξε το δικό σου signature cocktail](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/05/08/emma-vendetta-mxrpdkmnmv8-unsplash.jpg)
Όλες οι συμβουλές που χρειάζεσαι για να φτιάξεις το δικό σου signature cocktail στο σπίτι
Η άνοιξη είναι εδώ μαζί με τις δροσερές της νύχτες και μας κάνει να λαχταρούμε περισσότερο από ποτέ ένα αρωματικό cocktail σε κάποιο από τα bar της Αθήνας. Επειδή όμως αυτό θα αργήσει λίγο ακόμα να γίνει, γιατί να μην δοκιμάσουμε να φτιάξουμε το δικό μας ολόδροσο cocktail;
Το να φτιάξεις ένα cocktail είναι περίπου το ίδιο με το να μαγειρέψεις μια συνταγή. Στα αλήθεια χρειάζεσαι μερικές βασικές γνώσεις, φαντασία και τα σωστά υλικά. Αρκεί μόνο να φτιάξεις ή να έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα κλασικά cocktail για να καταλάβεις τι πάει με τι. Από εκεί και πέρα, από ένα κλασικό cocktail, δηλαδή, μέχρι το δικό σου signature cocktail σε χωρίζει μόνο η φαντασία σου. Ποια είναι όμως τα βασικά συστατικά για κάθε cocktail;
1. Το ποτό
Το ποτό είναι η βάση του cocktail σου, το κύριο συστατικό σου. Θα το διαλέξεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Τζιν, ρούμι, τεκίλα, βότκα, ρούμι ή ουίσκι; Τι προτιμάς; Διάλεξε το τζιν αν θες το αποτέλεσμα να είναι ένα δροσερό cocktail, το ρούμι για κάτι πιο γλυκό, την τεκίλα για σπιρτάδα, και το ουίσκι μόνο αν είσαι μεγάλος οπαδός του. Μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις δοσομετρητή! Θα σε βοηθήσει να πετύχεις την ακριβή αναλογία μεταξύ του ποτού και του mixer που θα χρησιμοποιήσεις.
2. Το mixer
Το 1948 ο David A. Embury, πατέρας όλων των κλασικών cocktails γράφει στον οδηγό του “The Fine Art of Mixing Drinks”: «Το mixer είναι το συστατικό που δίνει στο cocktail τον χαρακτήρα του». Και έχει απόλυτο δίκιο! Ο ρόλος του mixer είναι να μαλακώσει την ένταση του αλκοόλ και ταυτόχρονα να ενισχύσει τη φυσική γεύση του ποτού. Για αυτό και έχει μεγάλη σημασία να το διαλέξουμε σωστά. Ένα premium sparkling φυσικό μεταλλικό νερό όπως είναι το Perrier είναι σίγουρο ότι θα κάνει τη διαφορά. Tip: αν θέλουμε να δώσουμε ένα πιο αρωματικό χαρακτήρα στο cocktail μας τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Perrier με γεύση λεμόνι ή lime.
3. Ο πάγος
Ο ρόλος του πάγου δεν είναι μόνο να παγώσει το cocktail μας, αλλά και να ισορροπήσει τα συστατικά στο ποτήρι. Καλύτερα είναι να φτιάξουμε παγάκια με εμφιαλωμένο νερό, προσέχοντας να μην τα αφήσουμε καιρό στην κατάψυξη γιατί μπορεί να απορροφήσουν μυρωδιές. Επίσης χρησιμοποιούμε πάντα αρκετό πάγο, γιατί αν προσθέσουμε απλά ένα ή δύο παγάκια θα λιώσουν πολύ γρήγορα και θα νερώσουν το cocktail μας.
4. Μυρωδικά και φρούτα
Δεν λειτουργούν μόνο ως ντεκόρ, αλλά δίνουν όλο το άρωμα και τη γεύση! Σκεφτείτε, για παράδειγμα, πόσο διαφορετικό θα ήταν το mojito χωρίς τον δυόσμο. Εδώ πρέπει να επιστρατεύσουμε τη φαντασία μας και το προσωπικό μας γούστο. Με άλλα λόγια, αρκεί απλά να αναρωτηθούμε τι άρωμα θα θέλαμε να έχει το cocktail μας και να κατευθυνθούμε προς την αντίστοιχη… γλάστρα. Μυρωδικά όπως ο δυόσμος ή το δεντρολίβανο χαρίζουν μια επιπλέον δροσιά, ενώ φρούτα όπως το πορτοκάλι ή το lime δίνουν οξύτητα και το μοναδικό άρωμα των εσπεριδοειδών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Tαξιδεύουμε στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας δοκιμάζοντας κάποια από τις 100 προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες
Το «φυσικό αφρώδες» κρασί που θες να δοκιμάσεις
Το αγαπήσαµε γιατί όταν θέλουµε να οργανώσουµε ένα event, ένα πάρτι, µια εκδήλωση, ένα τραπέζι, είναι σωτήρι
Πάνω από 70 επιλογές σε επιλεγµένο χύµα κρασί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εφάµιλλο σε ποιότητα µε ονοµαστά εµφιαλωµένα και, µάλιστα, σε εξαιρετικές τιµές
Στο φετινό Athens Cocktail Festival, άφησε την περιέργειά σου να σε οδηγήσει στην ανακάλυψη των βραβευμένων χειροποίητων The Lost Explorer Mezcal
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για cocktails έρχεται στις 7 και 8 Ιουνίου
Τα ωραία κρασιά της οικογένειας Καραµήτρου
Mιλήσαμε με την Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s και τον Ally Martin, Global Brand Ambassador του brand για το νέο limited edition του Hendrick's, Grand Cabaret
Από τον Όμιλο Mitsis και την εταιρεία Aiolos
Σε εικοσιπέντε αγαπημένα bar σε όλη την Ελλάδα
Με το που κυκλοφόρησε πήρε στο Λονδίνο το χρυσό βραβείο
Από 10 έως 12 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ένας ιδιαίτερος οινοπροορισμός στον Πειραιά
Οι ελληνικές ποικιλίες κρασιού που ξεχώρισαν και το ποτό που βρέθηκε στην κορυφή
Στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου «πήγαινε» με Ρομπόλα Κεφαλονιάς
Έντονες γεύσεις ζητούν το ταίρι τους σε μια ρετσίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.