- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Peplo, το ροζέ κρασί από το Κτήμα Σκούρα
Εδώ και 33 χρόνια το Κτήμα Σκούρα δημιουργεί υπέροχα κρασιά
Η ιστορία του κτήματος Σκούρα. Γνωρίστε το Peplo, το ωραίο ροζέ κρασί του οινοποιείου
Κάθε κρασί του οινοποιείου καθρεφτίζει την προσωπικότητα του Γιώργου Σκούρα. Παραγωγός, οινοποιός και «μαέστρος» δεν κάνει απλά κρασί… Γεμάτος ενέργεια, πείρα, τόλμη και επαυξημένη διαίσθηση, φροντίζει σε κάθε τρύγο να ακολουθεί μια ιερή φιλοσοφία. Ο ίδιος λέει: «Ένα κρασί πρέπει να λάμπει. Πρέπει να αποδίδει και να μοσκοβολάει την ποικιλία από την οποία προέρχεται, να έχει κλείσει μέσα στο μπουκάλι τους χαρακτήρες των ανθρώπων που το φροντίζουν, αλλά και τον τόπο, το κλίμα, τις συνθήκες και τη φιλοσοφία του οινοποιού. Σε αυτή τη φιλοσοφία στηρίζεται η κάθε οινοποίηση».
Το χρώμα είναι λαμπερό, φίνο, κοραλί με ανταύγειες κόκκινου χρυσού. Στη μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα, το κεράσι, η φράουλα, ένα ίχνος λεμονιού, εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ, λευκά άνθη, μέλι, λίγη βιολέτα και μια ιδέα ορυκτότητας. Το στόμα είναι γεμάτο νεύρο και οξύτητα, λιπαρό, δροσερό, πολύπλοκο, πολυεπίπεδο (ακακία, πηλός, γλυκιά βανίλια, μέταλλο, δομή), ενώ τα αρώματα στόματος ακολουθούν πιστά αυτά της μύτης με κυρίαρχη την παρουσία του γλυκολέμονου και των εσπεριδοειδών. Η επίγευση έχει διάρκεια και πολυπλοκότητα. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί δομημένο, πολυεπίπεδο, κομψό που με την κυκλοφορία του κέρδισε τις εντυπώσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρίσκεται στη Νάουσα, δίνοντας πνοή στο όραμα του Γιάννη Μπουτάρη
Γίνε ο «Santa Wine» της Πρωτοχρονιάς με 9 δυνατές ετικέτες
Mια οινολόγος-ορκισμένη φαν των Χριστουγέννων ετοιμάζει τη γιορτινή λίστα κρασιών
Η μαγεία των γιορτών στο ποτήρι σας
Ένα ξεχωριστό οινοποιείο στον Μεσενικόλα Καρδίτσας
Το εκλεπτυσμένο απόσταγμα με βάση τη μαστίχα θα δώσει άλλον τόνο στις γιορτές σου
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.