Αιγιάλεια: Ένα μαγικό ταξίδι στους δρόμους του κρασιού με οδηγό τον οινοποιό Άγγελο Ρούβαλη (video)
Από την τεχνολογία ξανά πίσω στην αμπελουργία
Ταξιδέψαμε στην Ορεινή Αιγιάλεια όπου ο Άγγελος Ρούβαλης, ο οινοποιός που αναβάθμισε τον Ροδίτη στα 1990 μας υποδέχτηκε στο κτήμα του. Μιλήσαμε για τη Μεσογειακή διατροφή και για τον Fernand Braudel, τον ιστορικό της Μεσογείου.
Η συζήτηση συνεχίστηκε γύρω από το κρασί και από την επανάσταση της ζύμωσης του μούστου σε ψυχόμενες δεξαμενές, ένα γεγονός που οδήγησε στη δυνατότητα δημιουργίας καλών κρασιών στα ζεστά μέρη της Μεσογείου. Στη σύνδεση αυτού του γεγονότος με την ανάπτυξη των μικρών οινοποιείων στην Ελλάδα.
Μας ταξίδεψε στις εμπειρίες του στη Σαντορίνη το 1982 στον Συνεταιρισμό Σαντορίνης και κατόπιν στην περιπέτεια της αξιοποίησης του Ροδίτη στην Αιγιάλεια. Επισκεφθήκαμε το οινοποιείο του Οινοφόρος στο Αίγιο. Εκεί η κόρη του Θεοδώρα Ρούβαλη μας ξενάγησε στα έξι επίπεδα του σύγχρονου αυτού εργαστηρίου όπου η ροή του μούστου και του κρασιού γίνεται με τη βαρύτητα. Περισσότερα.
*Για το κτήμα Οινοφόρος διαβάστε εδώ.
**Για τον αμπελώνα Αιγιάλειας διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.