![9834-22361.jpg 9834-22361.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2010/11/03/9834-22361.jpg)
Είναι η πίτσα υγιεινή; E, λοιπόν, ναι! Υπάρχει ένα αλεύρι που παράγεται από οργανική κάνναβη sativa και ό,τι άλλο σού έρχεται στο μυαλό, ξέχνα το! Μιλάμε μόνο για αλεύρι. Νόστιμο, υγιεινό, βιολογικό, που φτιάχνει ένα ζυμάρι να γλείφεις τα δάχτυλά σου, που είναι πιο σκούρο από το κανονικό και είναι ολικής άλεσης. Ένα προϊόν μεγάλης διατροφικής αξίας και μεγάλων παρεξηγήσεων. Τα Mystic Pizza, λοιπόν, εισάγουν αυτό το αλεύρι και το μεταμορφώνουν σε νόστιμες πίτσες αλλά και ζυμαρικά. Το 2002 άνοιξε το πρώτο κατάστημα στα Εξάρχεια, κατόπιν στον Χολαργό και τελευταίο στη σειρά στο Κουκάκι. Πάνω στον πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου, ένα μικρό συμπαθητικό πόστο, με έθνικ χαρακτήρα, ζεστά χρώματα, εργαλεία του φούρνου και της πίτσας για ντεκόρ, πέτρινους τοίχους και ωραία μουσική. Δεν αγνοήσαμε τη γλυκιά θαλπωρή της κυριακάτικης λιακάδας, μια από τις τελευταίες, ίσως, και κάτσαμε έξω. Τουρίστες, νεαροπαρέες και οικογένειες απολάμβαναν μαζί μας ήλιο και γεύσεις της Mystic pizza.
Δοκιμάσαμε, έτσι για αρχή, μία από τις τρεις προτάσεις της μπρουσκέτας (με σκόρδο, λάδι, ρίγανη) καθώς και μανιτάρια (με σκόρδο, κρέμα γάλακτος, κανναβόσπορο, παρμεζάνα, ψιλοκομμένη ρόκα). Σαλάτα πήραμε την Avocado (μαρούλι, ρόκα, αβοκάντο, κρεμμύδι, πιπεριές πολύχρωμες).
Από τη… φαταουλοσύνη μας θέλαμε να δοκιμάσουμε όσες περισσότερες γεύσεις μπορούσαμε. Ρωτήσαμε αν γινόταν να παραγγείλουμε μισές - μισές γεύσεις, κι αφού ευγενώς δεν μας χάλασαν το χατίρι, συνδυάσαμε τη Mystic Rocket (μοτσαρέλα, παρμεζάνα, προσούτο, ρόκα) με τη Mystic Como (μοτσαρέλα, κολοκυθάκι, αγκινάρα, ντομάτα, κάπαρη και προσούτο) και την Bloody Mary (σάλτσα ντομάτας με vodka, τυρί, μανιτάρια, ελιές, πιπεριά, Tabasco) τη συνδυάσαμε με την Olive (τυρί, φρ. ντομάτα, μανιτάρια, ελιές, φέτα, πιπεριά, κρεμμύδι, ρίγανη). Οι πίτσες μάς άρεσαν πολύ, μιας και εκτός από νόστιμες είχαν και μια ισορροπία ως προς τη λιπαρότητα (τα τυριά τους –μοτσαρέλα, guda και edam– το κατάφερναν αυτό), ήταν τραγανές και deli με υλικά first class και υγιεινά. Μερικές από τις πίτσες μάθαμε ότι βγαίνουν και σε bio εκδοχή, γι’ ακόμη μεγαλύτερη απομάκρυνση των ενοχών τύπου «τρώω πίτσα».
Στη συνέχεια δοκιμάσαμε και τις μακαρονάδες τους. Ταλιατέλες χειροποίητες από το ίδιο αλεύρι. Carbonara και Spiroulina (ναι, σωστά διαβάζεις, πρόκειται για το γνωστό φύκι με τις θαυματουργές ιδιότητες), με κολοκύθι, καρότο, ελιές, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, μας άρεσαν πολύ. Στο τέλος γλυκαθήκαμε με πανακότα στολισμένη με κανναβόσπορο και καραμέλα.
Mystic pizza: Γ. Ολυμπίου 2 & Βεΐκου, Κουκάκι, 210 9592.092. Ανοιχτά 13.00-1.00, delivery τις ίδιες ώρες, εκτός από Σάββατο-Κυριακή που είναι 17.00-1.00/ Εμ. Μπενάκη 76, Εξάρχεια, 210 3839.500/ Σαρανταπόρου 1 & Μεσογείων, Χολαργός, 210 6545.000
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Domes Noruz Kassandra φιλοξενεί την dream team της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.