- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το «Αυγό του Κόκκορα» βρίσκεται στο Μεταξουργείο
Έχει παραδοσιακό φαγητό και μερακλίδικη διάθεση
Το θρυλικό «Αυγό του Κόκκορα» της Κυψέλης, που από το 1982 σέρβιρε κοκορόσουπες και άλλα εδέσματα μέχρι τα ξημερώματα, βρίσκεται πλέον στο ιστορικό κτίριο της πλατείας Αυδή που στέγαζε κάποτε το γνωστό ταβερνείο «Το Μεταξουργείο». Έχει περάσει από αυτό σχεδόν όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα της Αθήνας, αλλά και μια στρατιά πολιτικών. Η ιστορία του μαρτυριέται σε ένα φωτογραφικό στένσιλ που κοσμεί τον τοίχο δίπλα από τη σκάλα. Από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τη 1 το βράδυ προσφέρει λιχουδιές, όπως κόκορα με χειροποίητες κρητικές μακαρούνες και μαραθόπιτα.
Μυλλέρου & Λεωνίδου, Κεραμεικός, 217 7050103
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Εορταστικές γεύσεις στο εστιατόριο που μας εισήγαγε στη βιώσιμη γαστρονομία
Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με εκπληκτικά μενού από τον σεφ Ντίνο Φωτεινάκη
Must προορισμός για κάθε καλοφαγά
Με ιστορία από το 1991, συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τη φαντασία και το μεράκι του
Εδώ έχουν επαναπροσδιορίσει την έννοια «αγαπημένο σουβλάκι»
Το αγαπημένο στέκι της Κυψέλης έχει ετοιμάσει έναν απόλυτα εορταστικό κατάλογο
Τις ημέρες των γιορτών, το εστιατόριο φορά τα καλά του και γίνεται πιο όμορφο και ζεστό από ποτέ
Τα κοκτέιλ έχουν ονόματα προφητών και στο εσωτερικό ανάβεις κερί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.