- CITY GUIDE
- PODCAST
-
33°
Φάγαμε στο Bocas Meze γαρδούμπα γαρίδας κι άλλα φοβερά μεζεδάκια
Στα tapas του Μίλτου Αρμένη η Ισπανία συναντάει την Κέρκυρα
![alexgrymanis_048.jpg alexgrymanis_048.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/06/01/alexgrymanis_048.jpg)
Στο Bocas Meze στη Νέα Φιλαδέλφεια ο σεφ Μίλτος Αρμένης μαγειρεύει ιντριγκαδόρικους μεζέδες
Μια γιρλάντα με χρωματιστά φωτάκια κρέμεται πάνω από την αυλή. Πολύχρωμοι, όμορφοι φολκλόρ μουσαμάδες καλύπτουν τα τραπέζια, στον αέρα γλιστρούν οι νότες μιας χαρούμενης μουσικής, ενώ τα χρωματιστά κρόσσια που χωρίζουν την κουζίνα από τη σάλα σχηματίζουν τη φιγούρα της Φρίντα Κάλο. Δροσερό και μαζί παθιασμένο, το Bocas Meze θα μπορούσε να ήταν μια σπιρτόζα ταβέρνα στην Ανδαλουσία, αλλά να που ξεφύτρωσε στα δικά μας μέρη, στην πάντα «μερακλού» Νέα Φιλαδέλφεια.
![alexgrymanis_038.jpg alexgrymanis_038.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/alexgrymanis_038.jpg)
Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο Μίλτος Αρμένης γνώρισε τον Δημήτρη Τρυφωνόπουλο. Έξτρα ταλαντούχος σεφ ο πρώτος, έμπειρος επιχειρηματίας ο δεύτερος, έβαλαν στοίχημα και το κέρδισαν. Το Bocas Meze είναι ένα πειραγμένο μεζεδοπωλείο, σερβίρει tapas και ιντριγκαδόρικους μεζέδες, με περιγραφές που δεν φτάνουν συχνά στα αυτιά μας. Πόσες φορές έχεις βρεθεί, για παράδειγμα, μπροστά σε μερικές τροφαντές γαρίδες γαρδούμπα ή σε ένα αρωματικό σουτζουκάκι… τόνου;
![alexgrymanis_030.jpg alexgrymanis_030.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/alexgrymanis_030.jpg)
Το καταπληκτικό με την κουζίνα του Μίλτου, όμως, είναι ότι ακόμα και τα πιο παράξενα στο άκουσμα πιάτα αποκτούν νόημα όταν τα δοκιμάζεις. Γιατί, όταν ο Μίλτος Αρμένης μαγειρεύει, πασπαλίζει το φαγητό με το δικό του «αλατοπίπερο»: ένα συνδυασμό από τις γευστικές μνήμες της διττής του καταγωγής (Ισπανία και Κέρκυρα) και μιας έμπειρης, αχαλίνωτης δημιουργικότητας. Και είναι αυτό ακριβώς το καρύκευμα που κάνει όλη τη διαφορά. Έτσι, θα δοκιμάσεις μια Bocata με μοσχάρι παστιτσάδο που λιώνει σε κάθε μπουκιά, ένα αφράτο και πελώριο μπιφτέκι σχάρας με αρνί και μοσχάρι, καλαμάρι σχάρας με τσιγαρέλι (τα πεντανόστιμα κερκυραικά γιαχνιστά χόρτα), κάτι συγκλονιστικά σουτζουκάκια τόνου που ακουμπούν περήφανα πάνω σε μια κρέμα πατάτας, και τις προαναφερθείσες γαρίδες γαρδούμπας που τυλίγονται με το έντερο και την μπόλια του αρνιού, ύστερα ψήνονται στη σχάρα και σερβίρονται μπροστά σου αχνιστές και πεντανόστιμες.
![Μίλτος Αρμένης Μίλτος Αρμένης](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/miltos_chef.jpg)
![Σουτζουκάκια τόνου με κρέμα πατάτας Σουτζουκάκια τόνου με κρέμα πατάτας](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/alexgrymanis_123.jpg)
Ειδική μνεία αξίζει στο «πιάτο ημέρας», που ακούγεται συνηθισμένο αλλά δεν είναι καθόλου... είτε πρόκειται για παέγια είτε για γουρουνόπουλο που ψήνεται στον ξυλόφουρνο, έχε τον νου σου να προλάβεις γιατί οι μερίδες είναι περιορισμένες και η ζήτηση μεγάλη.
Στην πολύχρωμη σάλα με τις γαλάζιες, κίτρινες, μπλε και ροδακινί καρέκλες (σ.σ. η Γιώτα Γκαϊνά έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη διακόσμηση), αξίζει να σταθείς μια στιγμή για να θαυμάσεις τα δεκάδες βαζάκια με τις χειροποίητες πίκλες κάθε είδους, που ο Μίλτος φτιάχνει για να δώσει μια έξτρα πινελιά στα πιάτα του.
![alexgrymanis_035.jpg Οι χειροποίητες πίκλες δίνουν μια έξτρα πινελιά στα πιάτα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/alexgrymanis_035.jpg)
Όλα τα παραπάνω (και πολλά ακόμα...) τα συνοδεύεις με χειροποίητο ψωμάκι (λευκό και χαρουπόψωμο) που βγαίνει καθημερινά από τον ξυλόφουρνο του Bocas Meze, αλλά και με ωραίες μπίρες, επιλεγμένα κρασιά, τσίπουρα και cocktails (σ.σ. φανταστική η Paloma). Αν η παρέα είναι μεγάλη, μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τον πύργο της παγωμένης μπίρας Estrella Damm, που θα έρθει στο τραπέζι με μια ειδική συσκευή που θα κρατήσει την μπίρα δροσερή μέχρι να τελειώσει.
![alexgrymanis_bocas_0055.jpg alexgrymanis_bocas_0055.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/alexgrymanis_bocas_0055.jpg)
Αν, τώρα, προτιμάς να έρθεις μόνο για ποτό, νηστικός δεν θα μείνεις, αφού με την παραγγελία κρασιού, ούζου ή τσίπουρου έρχονται μαζί και διάφορα tapas ημέρας - έκπληξη που θα συνοδεύσουν το αλκοόλ, ακριβώς όπως θα γινόταν και σε ένα βολιώτικο τσιπουράδικο. Κι ακριβώς όπως εκεί, έτσι κι εδώ θα περάσεις αξέχαστα (νόστιμα).
Προύσης 13, Nέα Φιλαδέλφεια, 2102580908, Facebook: @bocasmeze, Instagram: @bocas.meze
Ωράριο: Δευτ.-Τετ.-Πέμ. 18:00 – 00:30, Παρ. 15.00 00.30, Σάβ.-Κυρ. 13:00 - 00:30, Τρ. κλειστά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.