- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Mexha, το νέο mexican gastrobar στο Μαρούσι
Tacos, nachos, burritos, quesadillas και φοβερά πρωτότυπα cocktails στην Αγίου Κωνσταντίνου
Το Mexha στο Μαρούσι μαγειρεύει μια φρέσκια, υγιεινή και νόστιμη εκδοχή της μεξικάνικης κουζίνας
Δεν είναι πολύς καιρός που η Αγίου Κωνσταντίνου έχει τη μυρωδιά της φρέσκιας πιπεριάς. Πράσινες πιπεριές, κόκκινες, κίτρινες, γλυκές, καυτερές ή καπνιστές, που κρύβουν μέσα τους τα πιο βαθειά μυστικά της μεξικάνικης κουζίνας. Αν τις ακολουθήσεις, ο δρόμος θα σε βγάλει στο Mexha. Είναι το νέο μεξικάνικο της πόλης πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Στο Mexha δεν θα δεις κανένα σομπρέρο… δεν υπάρχουν κάκτοι, και η φιγούρα της Φρίντα Κάλο δεν είναι εδώ για να σε κοιτάξει με το μελαγχολικό της βλέμμα. Το εστιατόριο έχει επίτηδες ακολουθήσει ένα urban chic ύφος ώστε όλη σου η προσοχή να στραφεί εκεί που πρέπει: στο φαγητό.
Στο μενού του Mexha θα βρεις την καρδιά της μεξικάνικης κουζίνας: Chili con Carne, Μοσχάρι Barbacoa, κοτόπουλο Asado που μπαίνουν σε χορταστικά burritos, γεμίζουν λαχταριστές quesadillas, κάνουν τα tacos ακαταμάχητα και δίνουν μια ξεχωριστή μεξικάνικη πινελιά στα power bowls. Για συνοδεία υπάρχουν nachos σε αρκετές διαφορετικές επιλογές (οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα nachos με σάλτσα τυριού και chorizo) και μερικές άκρως ενδιαφέρουσες σαλάτες, όπως η ομώνυμη Mexha με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο με κρούστα μεξικάνικων μπαχαρικών, μανιτάρια, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι, πράσινη σαλάτα και dulcita dressing.
Εκτός, όμως, από όλες αυτές τις κλασικές επιλογές, στο Mexha θα βρεις και κάτι παραπάνω… Όπως το χειροποίητο φρέσκο chorizo που φτιάχνεται καθημερινά εδώ και που πριν ψηθεί, μαρινάρεται για 24 ώρες σε πάστα achiote. Ή το Vegan Mexha Chili με τις φακές και τις καπνιστές πιπεριές Poblano που θα σε κερδίσει με τη νοστιμιά του είτε είσαι vegan, είτε όχι. Και φυσικά, δεν γίνεται να μην πούμε για το φοβερό guacamole του Mexha που δημιουργείται αποκλειστικά από ώριμα αβοκάντο…
Επειδή, όμως, μεξικάνικο χωρίς cocktail δεν γίνεται, στον κατάλογο του bar που επιμελήθηκε ο έμπειρος bartender Πέτρος Δανέζης φιλοξενείται μια συλλογή από Μαργαρίτες (με πιο ιδιαίτερη τη Mexha’s Signature Margarita με χυμό από… νεράντζια!), και μία σειρά από Signature Cocktails με βάση την τεκίλα και το ρούμι. Από τα τελευταία, ξεχωρίζουν το Cox Daquiri με φρέσκο πουρέ από ανανά, αρωματισμένο με τόνκα και χειροποίητο σιρόπι βανίλιας, και το Revolucion όπου το ρούμι συνδυάζεται με το lime και το ginger δημιουργώντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.
Γενικώς, το Mexha ακολουθεί μια διαφορετική και πρωτότυπη μαγειρική προσέγγιση. Ο Χάρης Βέντης, βλέπετε, ο δημιουργός του μενού, επηρεασμένος από τις σπουδές του στην Ιατρική αναζήτησε εναλλακτικές τεχνικές για να πετύχει το βέλτιστο γευστικό αποτέλεσμα, προσπαθώντας να μην επιβαρύνει το φαγητό του με ζωικά λίπη ή βελτιωτικά γεύσης. Έτσι, στην κουζίνα του Mexha δεν τηγανίζουν, δεν χρησιμοποιούν κατεψυγμένα προϊόντα ή κονσέρβες και δεν σερβίρουν έτοιμες, καυτερές σάλτσες. «Αυτό», λέει ο Χάρης «μας έχει κοστίσει σε πολλή, σκληρή δουλειά, όταν όμως εισπράττουμε χαμόγελα ικανοποίησης από τους πελάτες μας, αισθανόμαστε υπερήφανοι και ξέρουμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Ξέρουμε ότι η δουλειά μας είναι μέσα στην κουζίνα, να φτιάχνουμε τα πάντα εξαρχής και εκ του μηδενός. Επιλέγουμε την πρώτη μας ύλη, όπως θα κάνατε κι εσείς, αν αποφασίζατε ένα βράδυ να φτιάξετε burritos ή tacos για τους αγαπημένους σας. Μαγειρεύουμε με σεβασμό στα υλικά, στο περιβάλλον και στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται και προσπαθούμε να είμαστε κάθε μέρα καλύτεροι».
Αγίου Κωνσταντίνου 56 & Κηφισίας, Μαρούσι, 216 0017188, www.mexha.com, Fb: Mexha, Instagram: MexhaRestaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.