Bocas Meze: το νέο του Μίλτου Αρμένη στήθηκε μέσα στην καραντίνα
Αναμένεται να ανοίξει με την άρση της καραντίνας και την απελευθέρωση της εστίασης
Το Bocas Meze είναι το νέο εστιατόριο του Μίλτου Αρμένη και του Δημήτρη Τρυφωνόπουλου στη Νέα Φιλαδέλφεια
Ο Μίλτος Αρμένης έχει μια διττή καταγωγή που κάνει τις γευστικές του αναμνήσεις (και άρα τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το φαγητό) πάρα πολύ ενδιαφέρουσες. Μισός Ισπανός και μισός Έλληνας (και μάλιστα από την Κέρκυρα) έχει μέσα του αναφορές από δύο νοστιμότατες κουζίνες. Αν δίπλα σε αυτό προσθέσουμε και τη σπουδαία μαγειρική θητεία δίπλα σε τρανταχτά ονόματα της γαστρονομίας (όπως ο Jerome Serres και ο Alain Ducasse) και το πέρασμά του από μισελενάτα εστιατόρια της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας, έχουμε ένα σεφ με μεγάλη εμπειρία, όρεξη και μπόλικη δημιουργική σκέψη.
Όλα αυτά τα λέω έχοντας δοκιμάσει την κουζίνα του και έχοντας αποθηκεύσει στη μνήμη μου κανα-δυο πιάτα του ανάμεσα στα νοστιμότερα που έχω γευτεί. Για αυτό χαίρομαι διπλά όταν ακούω πως ο Μίλτος έχει ήδη έτοιμο το νέο του εγχείρημα που εκπονεί σε συνεργασία με τον Δημήτρη Τρυφωνόπουλο και όλη την ομάδα του Barsol. Διπλά, γιατί είναι πάντα ευχάριστο (ειδικά σε τέτοιους καιρούς) να ακούμε για νέες γαστριμαργικές αφίξεις αλλά και γιατί ξέρω από πρώτο χέρι ότι όπου μπαίνει το ταλέντο του Μίλτου, το αποτέλεσμα είναι ιντριγκαδόρικο και νόστιμο.
Το νέο, λοιπόν, βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, ακούει στο όνομα Bocas Meze και είναι ένα πειραγμένο μεζεδοπωλείο που θα σερβίρει τα πιάτα του σε μορφή tapas. Το μενού θα έχει επιρροές από την Ισπανία, αλλά και ενταγμένα πολλά ελληνικά προϊόντα από μικρές φάρμες, όπως επίσης και κάποια αλλαντικά που θα παράγονται εδώ (έμαθα για προσούτο από πρόβατο, σαλάμι αέρος τύπου Λευκάδος από τόνο και chorizo από… μπακαλιάρο!). Θα υπάρχουν ακόμα και κάποια πιάτα ημέρας που θα αλλάζουν συχνά κι έτσι μπορεί να πετύχετε από paella με τραχανά μέχρι γουρουνόπουλο.
Το Bocas Meze έχει ήδη στηθεί, με μια ανοιχτή κουζίνα και έναν εντυπωσιακό ξυλόφουρνο σε κεντρική θέση, μία φιλόξενη σάλα και έναν χαριτωμένο κηπάκο στο πίσω μέρος με χωρητικότητα 70 ατόμων. Τρομερή δουλειά έχει γίνει και στη διακόσμηση (που την ανέλαβε η Γιώτα Γκαϊνά). Είναι πανέτοιμο και θα ανοίξει με την απελευθέρωση της εστίασης, οπότε το περιμένουμε με bocas (=στόματα) ανοιχτά!
Προύσης 13, Νέα Φιλαδέλφεια
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.