Στο City Grill φάγαμε κεμπάπ-κόλαση!
Στη Ραφήνα δοκιμάσαμε ένα από τα καλύτερα κεμπάπ της Αθήνας
Το City Grill στη Ραφήνα είναι ξακουστό για το πεντανόστιμο κεμπάπ του
Κυριακή μεσημέρι χτυπάει το τηλέφωνο. Η φωνή του λιχούδη φίλου στην άλλη άκρη της γραμμής δεν σηκώνει αναβολή: «Σήκω, ντύσου, στολίσου, σε μισή ώρα περνάω να σε πάρω!». Ούτε που πρόλαβα να ρωτήσω «τι, πώς, πού, γιατί;». Πριν προλάβω να αρθρώσω λέξη, μου είχε ήδη κλείσει το τηλέφωνο στα μούτρα! Συνήθως αυτό είναι καλό σημάδι. Σημαίνει ότι είναι υπερβολικά ενθουσιασμένος με κάτι, και συνήθως αυτό το «κάτι» είναι φαγητό. Άλλο που δεν ήθελα, μισή ώρα αργότερα βρίσκομαι ήδη στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Πάνω στην ώρα ο Λιχούδης καταφτάνει κορνάροντας και φωνάζοντας από το ανοιχτό παράθυρο: «Μπες μέσα γρήγορα!». Φρενάρει και ταυτόχρονα ανοίγει την πόρτα, λες και παίζουμε σε ταινία καταδίωξης…
«Θα μου πεις τουλάχιστον πού πάμε;»
«Στη Ραφήνα!»
Τον κοιτάω με το στόμα ανοιχτό: «Πας καθόλου καλά;»
«Σσσς! Μην πεις κουβέντα! Πάμε στη Ραφήνα για κεμπάπ!»
«Είσαι τρελός; Θα ξεκινήσουμε από το κέντρο να πάμε στη Ραφήνα για να φάμε… κεμπάπ;;»
«Ακριβώς! Με ευχαριστείς αργότερα!»
Σε όλη τη διαδρομή δεν κατάφερα να αποσπάσω περισσότερες πληροφορίες. «Δεν θέλω να σου πω τίποτα», έλεγε και ξανάλεγε «δεν θέλω να σε επηρεάσω». Και όταν πια φτάσαμε στη Ραφήνα, ο Λιχούδης έσκασε ένα τεράστιο χαμόγελο όταν είδε την ταμπέλα “City Grill”. «Εδώ είμαστε!». Λίγα λεπτά αργότερα μπροστά μου ακουμπούσε ένα τεράστιο, ξέχειλο πιάτο γιαουρτλού κεμπάπ. Τέσσερα ζουμπουρλά κεμπαπάκια ξαπλωμένα πάνω σε μια αφράτη πίτα, από πάνω τους μια πλούσια σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και σος γιαουρτιού με μυρωδικά, όλα πασπαλισμένα με πάπρικα. Τρώω την πρώτη μπουκιά και αμέσως κοιτάω τον Λιχούδη με μάτι γουρλωμένο. Ο σατανάς γελάει αυτάρεσκα: «Λοιπόν; Είχα δίκιο που σε έφερα εδώ;».
Αν είχε λέει! Τα κεμπάπ, ζουμερά, και ζυμωμένα με δεκάδες μυρωδικά (μαθαίνω ότι φτιάχνονται με μυστική συνταγή) ήταν από τα νοστιμότερα που έχω φάει ποτέ, ενώ και η πίτα από μόνη της ήταν αξεπέραστη. Λογικό μια που ζυμώνεται καθημερινά με παραδοσιακή φυσική μαγιά, χωρίς πρόσθετα διογκωτικά και ανοίγεται στο χέρι με τον παραδοσιακό τρόπο! Και καθόλου παράξενο που, παρότι σχετικά νέο μαγαζί, το City Grill ήδη φημίζεται για το κεμπάπ του, αλλά -εδώ που τα λέμε- και για όλα τα πιάτα κρεατικών του. Σε αυτό το σημείο αξίζει να πούμε ότι όλα τα κρεατικά είναι από τον Δημητρίου (κορυφαίο κρεοπωλείο της περιοχής).
Την επιμέλεια του μενού έχει ο γνωστός σεφ Βησσαρίων Παρθένης, ο οποίος έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο έξτρα αφιερωμένο στους μερακλήδες. Εδώ θα βρεις –μεταξύ άλλων- όλα τα ορεκτικά που λιγουρεύεσαι (ειδική μνεία αξίζει στις ονειρεμένες και ολόφρεσκες τηγανιτές πατάτες), έξοχο σουβλάκι και ασυναγώνιστες ζύμες από την Ανατολή (όπως πεϊνιρλί, κούσμπασι, σκεπαστή), οι οποίες ψήνονται σε πετρόφουρνο! Και γλυκάκια έχουν, αξίζει να δοκιμάσεις τη γλυκιά σκεπαστή με… σοκολάτα!
Αν είσαι τυχερός και μένεις κοντά στην περιοχή, το City Grill κάνει και delivery. Διαφορετικά, μόλις βρήκες την επόμενη αφορμή για μια νόστιμη εκδρομή…
Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, Ραφήνα, 2294306000, Fb: @city.grill.gr, instagram: citygrill_rafina
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Εορταστικές γεύσεις στο εστιατόριο που μας εισήγαγε στη βιώσιμη γαστρονομία
Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με εκπληκτικά μενού από τον σεφ Ντίνο Φωτεινάκη
Must προορισμός για κάθε καλοφαγά
Με ιστορία από το 1991, συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τη φαντασία και το μεράκι του
Εδώ έχουν επαναπροσδιορίσει την έννοια «αγαπημένο σουβλάκι»
Το αγαπημένο στέκι της Κυψέλης έχει ετοιμάσει έναν απόλυτα εορταστικό κατάλογο
Τις ημέρες των γιορτών, το εστιατόριο φορά τα καλά του και γίνεται πιο όμορφο και ζεστό από ποτέ
Τα κοκτέιλ έχουν ονόματα προφητών και στο εσωτερικό ανάβεις κερί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.