- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Brokies, ένα success story στην Κάντζα
Με αυτά τα cocktails και ΑΥΤΟ το burger, τύφλα να’ χουν τα μπαράκια του κέντρου
Στην αρχή ξαφνιάζομαι. Δεν περίμενα να βρω κάτι τόσο καλό στη μέση του πουθενά. Μισό εστιατόριο και μισό bar το Brokies διχάζεται, δύο κομμάτια γίνεται για να καλύψει τις ανάγκες όλης της παρέας. Τέλος οι τσακωμοί για το αν θα πάμε για χαλαρό ποτό ή αν θα ξεσκιστούμε (με την καλή έννοια) στο φαγητό. Θα τα κάνουμε και τα δύο γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή. Ο μόλις 28 χρονών Γρηγόρης (ιδιοκτήτης) βρήκε τη λύση στα αναποφάσιστα βράδια μας.
Από τη δεξιά πλευρά λοιπόν είσαι σε ένα μπαράκι, τύφλα να’ χουν τα μπαράκια του κέντρου, με επικεφαλής στην μπάρα τον –άσσο-στα-cocktails Δημήτρη Μενεγάκη (συνέταιρο του Γρηγόρη), από την αριστερή πλευρά βρίσκεσαι σε ένα μοντέρνο resto με κουζίνα multi culti, ωραία και πληθωρική, επικεφαλής της οποίας είναι ο σεφ Μανώλης Πυθάρας με κοτζάμ θητεία στο Costa Navarino.
Με κλίση από αριστερά προς τα δεξιά λοιπόν, στρογγυλοκαθόμαστε στον industrial chic χώρο και ρίχνουμε κλεφτές ματιές προς την ανοιχτή κουζίνα. Γρήγορα όμως η προσοχή επικεντρώνεται στο κέντρο του τραπεζιού…Δοκιμάζουμε μπουκίτσες κοτόπουλου με αχλάδι, κάσιους, χαλούμι σχάρας, φρέσκα φύλλα σαλάτας και sauce μουστάρδας (€8), μια ωραιότατη απάντηση σε αυτούς που λένε ότι «δεν χορταίνεις με σαλάτα», τυρομπαλίτσες (€4,50) με άρωμα δυόσμου, τόσο ταιριαστές με τη μαρμελάδα βερίκοκο που τις συνοδεύει, ζουμερό και λαχταριστό χοιρινό κοντοσούβλι με sauce lime και πατάτες(€9), paella (διότι το μενού είναι ανήσυχο και κάνει το πέρασμά του από αρκετές κουζίνες) αρωματισμένη με safran και mix κρεατικών (€8). Τέλος έρχεται η ναυαρχίδα, το υπέροχο αυτό burger (€9) με ταλαγάνι σχάρας, ντομάτα ψητή και handmade pickle sauce, το οποίο κρύβει ένα μυστικό στο ζουμερό μπιφτέκι του που δεν θα αποκαλύψω για να μη χαλάσω το σασπένς.
Ρίχνω γύρω μου ματιές και διαπιστώνω ότι το εστιατόριο είναι μισογεμάτο ένα αδιάφορο βράδυ Πέμπτης. Φαντάζομαι ότι τα Σαββατοκύριακα με το δυνατό brunch (11.00-16.00) θα γίνεται το αδιαχώρητο. «Έτσι είναι», μου επιβεβαιώνει ο Γρηγόρης. «Μάλιστα, έχουμε πια θαμώνες από όλα τα μέρη της Αθήνας. Μέχρι και από τη Γλυφάδα μας έρχονται!».
Το άλλο μισό της παρέας (οι αμετανόητοι «ποτάκηδες») έχουν αρχίσει να διεκδικούν τα θέλω τους. Cocktail στο bar της μεσοτοιχίας. Τους κάνουμε το χατίρι, κυρίως γιατί θέλουμε κι εμείς να δοκιμάσουμε τα cocktails, που με ενθουσιώδεις ψίθυρους έφτασαν στα αυτιά μας. Στη…δεξιά όχθη (που παίζει άλλη μουσική και έχει κατεβάσει αισθητά το μέσο όρο ηλικίας), διαλέγουμε το Zombie (€12) και το Walking Dead (€12), δύο υπέροχα cocktails με βάση το ρούμι. Μην σε ξεγελάει η τιμή που αντιστοιχεί σε ένα (έστω ενάμιση cocktail στο κέντρο), εδώ μιλάμε για δύο γίγαντες που αν έχεις ύψος κάτω του 1,65μ. δυσκολεύεσαι να…φτάσεις. Άνετα το μοιράζεστε και δυο και τρία άτομα. Χαζέψτε όμως όλο τον κατάλογο, έχει…ζουμί η υπόθεση.
Λ. Λαυρίου 7, Κάντζα, 210 6040829, Fb: Brokies MoodBar
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.