ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστές πατάτες στον φούρνο

Με μπέικον τσένταρ και αυγά!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
patates-anoigma.jpg
Υλικά συνταγής
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
  • 8 μεγάλα αυγά, χτυπητά
  • ¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα,
  • αλάτι, πιπέρι
  • Easy
  • 60
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Ψήνουμε τις πατάτες στη σχάρα του φούρνου για 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
  4. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και αδειάζουμε το εσωτερικό της με ένα κουτάλι.
  5. Σε κάθε πατάτα ρίχνουμε από λίγο μπέικον και λίγο τσένταρ.
  6. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί που προηγουμένως έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος (ή το γάλο), το υπόλοιπο μπέικον, το υπόλοιπο τσένταρ, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα αυγά.
  8. Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε κάθε πατάτα.
  9. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τσένταρ, και ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά.
  10. Σερβίρουμε αμέσως. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ