- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μακαρόνια με κιμά. Πληθωρικά, λαχταριστά, εντελώς παρηγορητικά. Το απόλυτο comfort food. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην τα συγκαταλέγει ανάμεσα στα 5 αγαπημένα του πιάτα. Όλοι τα έχουμε φάει, οι περισσότεροι τα έχουμε λατρέψει, κάποιοι προσπάθησαν να τελειοποιήσουν τη συνταγή. Άλλοι το κατάφεραν, άλλοι όχι. Γιατί τα μακαρόνια με κιμά (όπως όλες οι συνταγές) έχουν τα μυστικά τους.
Το πρώτο μυστικό αυτής της συνταγής βρίσκεται στο μπέικον. Σε πολλούς αυτό μπορεί να ακουστεί παράξενο, αλλά στα αλήθεια το μπέικον χαρίζει μια υπέροχα καπνιστή γεύση και ένα ασύγκριτο άρωμα. Το δεύτερο μυστικό της συνταγής έχει να κάνει με τον τρόπο που τσιγαρίζουμε τον κιμά. Αν συνηθίζετε να σοτάρετε τα λαχανικά σας και μετά να προσθέτετε τον κιμά, δοκιμάστε το αντίθετο: ο κιμάς πρέπει να είναι το πρώτο υλικό που θα μπει στην κατσαρόλα. Αφήστε τον κιμά να χάσει την υγρασία του μέχρι στον πάτο της κατσαρόλας να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα. Σε αυτήν ακριβώς την κρούστα είναι που κρύβεται όλη η νοστιμιά. Το τρίτο μυστικό είναι τα ντοματίνια κονφί. Αυτή η εύκολη παρασκευή (μπορείτε να δείτε τη συνταγή για ντοματίνια κονφί εδώ) θα δώσει στον κιμά όλη τη γλυκάδα που χρειάζεται.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το μάτι σε υψηλή θερμοκρασία και ακουμπάμε πάνω μια κατσαρόλα, να κάψει καλά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το 1/3 του ελαιόλαδου και προσθέτουμε το 1/3 του κιμά. Αφήνουμε τον κιμά να σοταριστεί από τη μία πλευρά.
- Μόλις ο κιμάς αλλάξει χρώμα και στη μεριά που ακουμπάει στην κατσαρόλα δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα, τότε ανακατεύουμε και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε τον κιμά σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τον υπόλοιπο κιμά.
- Όταν τελειώσουμε με τον κιμά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπέικον. Όταν αρχίσει να βγάζει τα λιπαρά του, προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και στο τέλος το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε ξανά τον κιμά στην κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη.
- Τέλος ρίχνουμε στην κατσαρόλα το θυμάρι, τη δάφνη και τα μπαχάρια και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει τον κιμά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και βράζουμε για 1 ώρα.
- Σβήνουμε το μάτι και αλατοπιπερώνουμε.
- Στο εντωμεταξύ βράζουμε και σουρώνουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Προσθέτουμε στον κιμά τα ντοματίνια κονφί, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.