- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κοτόπουλο στον φούρνο με εσπεριδοειδή, σκόρδο και μυρωδικά
Μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου
A.V. Guest
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γίνεται μία από τις αγαπημένες συνταγές της ελληνικής κουζίνας να γίνει ακόμα καλύτερη; Φυσικά και γίνεται! Ειδικά όταν την υπογράφει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ένας από τους καλύτερους Έλληνες σεφ, και όταν για βασικό υλικό έχει το κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που προτείνουμε το συγκεκριμένο κοτόπουλο και μπορείς να τους διαβάσεις όλους εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά το Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό, βράζουμε το Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τον κουρκουμά, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα την κότα, φροντίζοντας να πάει παντού, μέσα έξω, ακόμα και ανάμεσα στην πέτσα και το κρέας της κότας.
- Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το λεμόνι, το πορτοκάλι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο και τη βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Αραδιάζουμε στο ταψί, γύρω από την κότα, τις φέτες του σκόρδου, τις φέτες λεμονιού, τις φέτες κρεμμυδιού, μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνουμε για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο, αφαιρούμε από το εσωτερικό του το λεμόνι και το πορτοκάλι και σερβίρουμε.