- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Γιώργος Τσούλης
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μοιράζεται την πιο ακαταμάχητη συνταγή για γλυκάκια Halloween. Cupcakes brownies λαχταριστα, vegetarian, πεντανόστιμα για κάθε ηλικία.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το ηλιέλαιο, τη βανίλια και ανακατεύουμε εκ νέου ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε 12 φόρμες για cupcakes, αδειάζουμε σε αυτές το μείγμα και τις αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση:
- Αδειάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ τα ασπράδια, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνει μια ελαφριά μαρέγκα.
- Προσθέτουμε στο παραπάνω μπολ το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, το πορτοκαλί χρώμα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας παράλληλα.
- Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα στις φόρμες για cupcake και ψήνουμε για 18 με 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.
Για το frosting:
- Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε το frosting σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε τοποθετήσει μία κατσαρή μύτη.
- Σύνθεση γλυκού: Στολίζουμε τα cupcake με το frosting.
- Σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αφήνουμε να κρυώσει καλά το cupcake πριν βάλουμε το frosting. Αν δεν έχουμε πορτοκαλί χρώμα, μπορούμε να αναμείξουμε κόκκινο με κίτρινο.
Περισσότερες συνταγές για το Halloween θα βρείτε εδώ.