Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραγανά και με αυτή την πεντανόστιμη, τυρένια γέμιση στο εσωτερικό τους, τα χανιώτικα καλιτσούνια είναι μάλλον από τα ωραιότερα ορεκτικά της Ελλάδας. Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις να τα φτιάχνεις κι εσύ;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση για τη ζύμη
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ζυμώνουμε καλά και την σκεπάζουμε. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα.
Εκτέλεση για τη γέμιση
- Πλένουμε τον δυόσμο, τον αφήνουμε να στραγγίσει και τον σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, ύστερα τον ψιλοκόβουμε.
- Τρίβουμε το τυρομάλαμα και το αφήνουμε να στραγγίσει μαζί με τη μυζήθρα σε ένα σουρωτήρι.
- Αφού στραγγίξουν τα τυριά μας τα ανακατεύουμε με τα αυγά, το αλάτι και το δυόσμο.
Εκτέλεση
- Στη συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο σε μέτριο πάχος και το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια.
- Με ένα υγρό κουταλάκι (που το βουτάμε συχνά στο νερό) του γλυκού παίρνουμε τη γέμιση και τη βάζουμε στη μέση της ζύμης. Διπλώνουμε τις 4 άκρες του προς τα μέσα αφήνοντας να φαίνεται στη μέση λίγο από τη γέμιση.
- Αλείφουμε τα καλιτσούνια με τα αυγά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Βάζουμε τα καλιτσούνια σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.