Η Madame Fraise, τα Frozen Desserts και τα επικά παγωτά που θα φας στο Release Athens
Παγωμένες λιχουδιές σε τέσσερις λαχταριστές γεύσεις
Τα συγκλονιστικά Frozen Desserts της Madame Fraise είναι ό,τι ζητάς το καλοκαίρι
Κάθε παθιασμένος γλυκατζής σε αυτή την πόλη ξέρει πια πως όταν εμφανίζεται αυτή η άτιμη η λαχτάρα για γλυκάκι (-α), το Madame Fraise είναι το spot που θα ικανοποιήσει τις ζαχαρένιες επιθυμίες του. Το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο της Αθήνας προσγειώθηκε στην πόλη λίγο πριν τα Χριστούγεννα και μας έκανε να παραμιλάμε για το τριανταφυλλένιο του cheesecake κι εκείνο το ακαταμάχητο, αφράτο σαν σύννεφο panettone του.
Από τότε μέχρι σήμερα η Madame Fraise κατεβάζει συνεχώς καινούργιες ιδέες και δεν μας αφήνει να αγιάσουμε… Τελευταία της δημιουργία τα Frozen Desserts που έκαναν την εμφάνισή τους με τον ερχομό του καλοκαιριού και που προσωπικά εύχομαι να είναι εδώ όλο τον χρόνο. Πρόκειται για λαχταριστά βαζάκια που κλείνουν μέσα τους το παγωτό όπως το ονειρεύεται κάθε λιχούδης: γενναιόδωρα πλούσιο, με μικρές εκπλήξεις σε κάθε κουταλιά (γράφω και αναστενάζω).
Τα Frozen Desserts κυκλοφορούν ήδη σε τέσσερις γεύσεις, ενώ σύντομα αναμένονται και μερικές ακόμα. Προς το παρόν θα δοκιμάσεις τη Frozen Gianduja Caramel με parfait Gianduja με καραμελωμένα φουντούκια, dacquoise σοκολάτας και σος καραμέλας, τη Frozen Pavlova, μια παγωμένη mousse από φρέσκα βατόμουρα, τραγανές μαρέγκες με ινδοκάρυδο και σος βατόμουρο, τη Frozen Exotic Mousse με εξωτικά φρούτα, σος μάνγκο και cake λεμονιού και ο-πω-σδή-πο-τε το Frozen Pistachio, ένα συγκλονιστικό parfait με φιστίκι Αιγίνης, τραγανό feuillete φιστικιού και πραλίνα φιστίκι, που είναι από τα ωραιότερα φιστικοπαγωτά του κόσμου τούτου!
Όλα τα παραπάνω τα παραγγέλνεις μέσω της Wolt ή τα παραλαμβάνεις απευθείας από το εργαστήριο της Madame Fraise (Υμηττού 225). Αν τώρα, η λιγούρα σε πιάσει καταμεσής μιας συναυλίας του Release Athens, μάθε ότι η Madame Fraise την έχει υπολογίσει και αυτή, και έχει ήδη στήσει το δικό της περίπτερο στην Πλατεία Νερού. Εδώ, θα βρεις λαχταριστό παγωτό κατευθείαν από το εργαστήριο της Madame Fraise σε έξι γεύσεις: σοκολάτα, φιστίκι, sorbet φράουλας (χωρίς ζάχαρη), sorbet ανανά-καρύδα, μασκαρπόνε με σύκο και αλατισμένη καραμέλα. Κι αν κάποιο από τα παραπάνω παγωτά το σκέφτεσαι και μετά τη συναυλία (φιστίκι για εσένα λέω…), να ξέρεις ότι θα το βρεις και στο κατάστημα του Παγκρατίου σε συσκευασία των 500γρ. γιατί τα καλοκαίρια το παγωτό ποτέ δεν φτάνει…
Madam Fraise: Υμηττού 225, Παγκράτι, 211 4186086, Fb: @madamefraise.athens, Instagram: @madamefraise_
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.