- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Πόσο σίγουροι είστε ότι έχετε δοκιμάσει αυθεντικό Panettone;
Στο Noble Pastry Athens θα βρεις φοβερό Panettone!
Φάγαμε αυθεντικό Panettone από το Lab της Noble Pastry Athens στο Παγκράτι
Στο Lab της Noble Pastry Athens, στη Λ. Υμηττού 225 στο Παγκράτι, το Panettone έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τη μυρωδιά και μόνο καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Φουντούκια που καβουρδίζονται, αρώματα εσπεριδοειδών και βουτύρου συνθέτουν την τέλεια εικόνα. Τα κρεμασμένα, ανάποδα, Panettone παίρνουν τον χρόνο τους μέχρι να βρεθούν στην εξάγωνη, elegant, λευκή συσκευασία, ικανή να εντυπωσιάσει κάθε παραλήπτη. Χειροποίητα Classico με λεμόνι, πορτοκάλι και σταφίδα, Marronchini με σοκολάτα γάλακτος και κάστανο σε συσκευασία του 1kg, διατίθενται σε περιορισμένη ποσότητα.
Μπορεί για τους περισσότερους το Panettone να αποτελεί ένα σύμβολο των χριστουγεννιάτικων εορτασμών, αλλά για την ομάδα της Noble αυτό δεν ισχύει. Στόχος της είναι αυτό το προϊόν να μπει στην καθημερινότητα του κοινού. Τι καλύτερο άλλωστε από μια μεγάλη φέτα φρέσκου, προζυμένιου Panettone σε ένα coffee-break, ή στο πρωινό μας. Ίσως, ακόμη, lightly toasted, όπως προτείνουν οι δημιουργοί του στις οδηγίες σερβιρίσματος της συσκευασίας, σε συνδυασμό με handmade spreads και εποχιακές μαρμελάδες που έρχονται στη συνέχεια με την υπογραφή τους.
— Διαδικασία
Όλο το Noble Panettone project βασίζεται στο προζύμι, ως πρώτη ύλη, και τη διαχείρισή του. Η διαχείρισή του απαιτεί δεξιοτεχνία. Θέλει χρόνια εμπειρίας και αρκετές εργατοώρες για να μπορέσει κανείς πραγματικά να νιώσει και να καταλάβει σε βάθος κάθε στάδιο της διαδικασίας.
Γνώση η οποία δεν μεταδίδεται αλλά αποκτάται μέσω της επιμονής και της επανάληψης. Η ομάδα ασχολείται με την τέχνη του Panettone τα τελευταία 3 χρόνια σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης, τελειοποιώντας το αποτέλεσμά του. Τους ενθουσιάζει το γεγονός ότι δεν σταματά να εξελίσσεται και να βελτιώνεται συνεχώς.
Η παραγωγή μιας φουρνιάς διαρκεί 3 μέρες, περιλαμβάνοντας μια αλληλουχία σταδίων ωρίμανσης της ζύμης με απόλυτη λεπτομέρεια σε θερμοκρασίες και χρόνους μέχρι το τελικό σημείο. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τα Panettone να κρέμονται ανάποδα για τουλάχιστον 8 ώρες, με σκοπό να διατηρήσουν τον τελικό όγκο των κυψελών τους. Σημαντικό μέρος της επιτυχίας του τελικού αποτελέσματος είναι και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν όπως: γαλλικό βούτυρο, ιταλικό αλεύρι από πετρόμυλους «Farina Petra», εκλεκτές ποικιλίες καρπών σοκολάτας από τη Chocolaterie de L’ Opera, ελληνικά βιολογικά αυγά και σίγουρα Κορινθιακή σταφίδα.
Τα Noble Panettone του 1kg μπορείτε να προμηθευτείτε κατόπιν παραγγελίας από τη Noble Pastry Athens, με αποστολή σε όλη την Ελλάδα μέσω courier αλλά και με την επιλογή παραλαβής από το κατάστημα της Υμηττού. Για τους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας, ισχύει διανομή μέσω της πλατφόρμας της Wolt, από το ηλεκτρονικό τους ζαχαροπλαστείο Madame Fraise, όπου θα βρείτε επίσης μια κάρτα με περισσότερες επιλογές γαλλικής patisserie σε περιορισμένες ποσότητες.
Λ. Υμηττού 225 & Φρύνωνος
Τηλ.: επικοινωνίας: 2114186086
Instagram: noble_pastry_athens
Instagram: madamefraise_
Fb: Noble Pastry Athens
Fb: Madame Fraise Athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.