- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια φτιάξατε;
Αν δεν ζυμώσεις πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια αυτές τις ημέρες για να μοσχοβολήσει το σπίτι σου, δεν καταλαβαίνεις Πάσχα
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει την κορυφαία συνταγή για τα πιο εύκολα, τραγανά παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια και αφράτα, φουσκωτά τσουρέκια.
Μία ανάσα πριν από το Πάσχα και ήρθε η στιγμή να σηκώσουμε μανίκια για να ζυμώσουμε τα κορυφαία κουλουράκια βουτύρου και τα μοσχοβολιστά κουλουράκια πορτοκαλιού, τα πασχαλινά κουλουράκια της Λαμπρής, τα οποία φτιάχνουμε κυρίως τη Μεγάλη Πέμπτη ενώ τα τρώμε τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα. Οι μυρωδιές από κουλουράκια και τσουρέκια θα κατακλύσουν κάθε σπίτι, κάθε γειτονιά. Ήρθε η στιγμή να καταπλήξουμε τους καλεσμένους μας, χωρίς μεγάλη προσπάθεια και να τους ξετρελάνουμε με τις δημιουργίες μας. Ο ιδανικός τρόπος για να το καταφέρουμε είναι να ακολουθήσουμε τις συμβουλές της ειδικού στα ζυμώματα, Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Εάν ψάχνετε και εσείς ποια συνταγή να φτιάξετε φέτος για τη Λαμπρή και να εισπράξετε συγχαρητήρια, εμείς σας έχουμε την απάντηση. Μα φυσικά της Αργυρώς ώστε να απολαύσετε τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος!
Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες είναι αυτά της Αργυρώς. Αποτελεί μία από τις πιο παραδοσιακές συνταγές της για να μοσχοβολήσει το μαχλέπι και η μαστίχα στο σπίτι και να γευτούμε τα κορυφαία πολίτικα τσουρέκια. Η ζύμη του τσουρεκιού, μετά το πρώτο φούσκωμά της, μπορεί να διατηρηθεί για ένα 24ωρο στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη, γιατί ωριμάζει και φουσκώνει με αργούς ρυθμούς. Ταυτόχρονα όμως δίνει στη ζύμη περισσότερα αρώματα όσο πιο πολύ ξεκουράζεται. Επιλέξτε ένα εκλεκτό βούτυρο, πάρτε αλεύρι ειδικό για τσουρέκια και ζυγίστε τα υλικά σας. Από εκεί και μετά χρειάζεται μόνο υπομονή για να φουσκώσει η αφράτη ζύμη. Αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο μυστικό για τα πιο νόστιμα τσουρέκια.
Το σημαντικότερο όμως είναι πως η Αργυρώ μοιράζεται μαζί μας εκπληκτικές συνταγές και μοναδικά μυστικά, για να πετύχουμε το καλύτερο και πιο νόστιμο τσουρέκι. Απαντά στα ερωτήματα που εύλογα μας δημιουργούνται, όπως «τι αλεύρι χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τα πιο αφράτα τσουρέκια; Γιατί απλώνουν τα τσουρέκια κατά το ψήσιμο; Σε πόση ώρα θα φουσκώσει η ζύμη μου; Πώς θα πετύχω μαστιχωτά, κορδονάτα τσουρέκια με ίνες και κλωστές, χωρίς πολύ κόπο; Μπορώ να βάλω τη ζύμη στο ψυγείο και να τα πλάσω την επόμενη μέρα; Πώς συντηρείτε το τσουρέκι; Ποια λάθη μπορούμε να αποφύγουμε; Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με καστανή ζάχαρη;”
Αν φτιάξετε και εσείς φέτος πασχαλινά τσουρέκια, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα όπως μας τα δείχνει η Αργυρώ. Μυστικά σίγουρης επιτυχίας!
Δείτε τη συνταγή της Αργυρώς για αφράτα τσουρέκια.
Πασχαλινά κουλουράκια για όλο το χρόνο
Αν φτιάξατε τσουρέκια για το Πάσχα, τότε τα κουλουράκια βουτύρου ή τα κουλουράκια πορτοκαλιού θα σας φανούν παιχνιδάκι… Η συνταγή από την Αργυρώ για πασχαλινά κουλουράκια είναι η πιο εύκολη που έχετε φτιάξει ποτέ. Γίνονται φουσκωτά και γυαλιστερά, σαν να είναι μικρογραφία από τσουρέκι. Αυτά τα κουλουράκια της Λαμπρής, θα τα φτιάξετε όλοι γιατί είναι το κάτι άλλο. Με βουτυράτη ζύμη για κουλουράκια, που μοσχοβολούν πορτοκάλι και μαστίχα, φτιάξε τα για να γεμίσει το σπίτι σας αρώματα. Κι αν έχετε παιδιά στο σπίτι, βάλτε τα να συμμετέχουν στη διαδικασία παρασκευής τους και για μια ζωή θα θυμούνται ότι το Πάσχα έχει συγκεκριμένα αρώματα και γεύση, που θα τους θυμίζουν πάντα το σπίτι σας. Συγκεντρώστε όλα τα υλικά σας, ζυγίστε τα και απλά ζυμώστε τα. Να σιγουρευτείτε μόνο ότι έχετε μετρήσει σωστά τα υλικά. Η ζύμη για τα κουλουράκια πρέπει να είναι μαλακή βουτυράτη κι απαλή σαν πλαστελίνη στα χέρια σας. Και μην ζυμώσετε πολύ το αλεύρι στη ζύμη για να γίνουν αφράτα.
Αν από την άλλη, αγαπάτε περισσότερο τα κουλουράκια πορτοκαλιού, η νηστίσιμη εκδοχή που μας δείχνει η Αργυρώ, σίγουρα θα σας ανταμείψει. Εύκολα, γρήγορα και αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα, για να τα απολαύσετε την Κυριακή του Πάσχα αλλά και κάθε μέρα με το καφεδάκι σας! Στις συνταγές θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για σίγουρη επιτυχία! Ακολουθήστε βήμα προς βήμα οδηγίες από τις συνταγές της Αργυρώς και η επιτυχία και τα συγχαρητήρια θα είναι πάντα δικά σας!
Καλό Πάσχα και καλά ζυμώματα!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.