- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ρεμούνδος, Σταυρόπουλος, Βίνκλερ, Full Spoon, Bon Bon Fait Maison: 5 στέκια για καλό, πασχαλινό τσουρέκι
Αφράτο, πληθωρικό μαστιχωτό, με εκείνη την ασύγκριτη μυρωδιά που σε κάνει να μην μπορείς να του αντισταθείς. Τα πασχαλινά τσουρέκια βρίσκονται ψηλά στο top 5 αυτών που θεωρούμε ως πασχαλινές λιχουδιές και ο καθένας μας έχει κι από ένα αγαπημένο. Το δικό σου μπορεί να είναι της μαμάς σου, της χρυσοχέρας θείας, αυτό που φτιάχνεις μόνος σου. Όπως και να έχει σε συμβουλεύω να ρίξεις μια ματιά και στις παρακάτω επιλογές. Κάποιες είναι κλασικές, κάποιες όχι και τόσο, όλες τους όμως αξίζουν την προσοχή σου…
Ρεμούνδος
Ο ιστορικός φούρνος της Κυψέλης ξεφουρνίζει τις λιχουδιές του ασταμάτητα από το 1953. Φημίζεται για τα τσουρέκια του σχεδόν όσο και για το ψωμί του. Αφράτα, μαστιχωτά, μοσχομυριστά φτιάχνονται με την ίδια μυστική συνταγή εδώ και 65 χρόνια και είναι ακαταμάχητα. Κυψέλης & Τήνου, Κυψέλη, 2108215808
Σταυρόπουλος
Στον Πολίτικο φούρνο της οδού Γαμβέτα, εκτός από το παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι, θα βρεις και κάτι ακόμα, πολύ πιο δυσεύρετο… Είναι το αρμένικο αλμυρό τσουρέκι που γίνεται με επτασφράγιστη μυστική συνταγή… Δοκίμασέ το οπωσδήποτε! Γαμβέτα 4, Ομόνοια, 2103847006
Βίνκλερ
Αυτός ο φούρνος, καλά κρυμμένος στην Αριστοτέλους, είναι από τους παλαιότερους της Αθήνας. Για εμένα ξεφουρνίζει το καλύτερο προζυμένιο ψωμί της πόλης. Εξίσου συγκλονιστικό, όμως, είναι και το τσουρέκι του. Αφράτο, μαστιχωτό, κάθε φορά με παρασέρνει σε σημείο που μέχρι να φτάσω σπίτι έχω ήδη φάει το μισό… Αριστοτέλους 54, Πλατεία Βικτώριας, 2108210646
Full Spoon
Αυτό το τσουρέκι ακολουθεί κατά γράμμα μια πολίτικη συνταγή του 1935, ψήνεται καθημερινά εδώ και είναι ικανό να σε στείλει στον Παράδεισο. Εκτός από σκέτο, θα το βρεις και με επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού, μαύρης σοκολάτας, λευκής σοκολάτας ή πραλίνας Bueno… Ερμού 123, Μοναστηράκι, 2168003006
Bon Bon Fait Maison
Γλυκό τσουρέκι αλά Τροπεζιέν! Μισό λεπτό να εξηγήσω: πρόκειται για ένα γεμιστό τσουρέκι που ο pastry chef Κρίτων Πουλής εμπνεύστηκε από την τάρτα Τροπεζιέν. Η οποία τάρτα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από έναν Πολωνό φούρναρη στο Saint Tropez της Νότιας Γαλλίας (εξού και Τροπεζιέν) και υπήρξε το αγαπημένο γλυκό της Brigitte Bardot. Στο Bon Bon Fait Maison η ζύμη αντικαθίσταται από τσουρέκι και η γέμιση από μια ανάλαφρη κρέμα βανίλιας με μασκαρπόνε. Πετράκη 30, Σύνταγμα, 2103318703
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.