Θεματα

Feta Pasta Challenge: το παγκόσμιο trend με πρωταγωνιστή τη φέτα!

Φέτα, ζυμαρικά, ντοματίνια και ελαιόλαδο είναι τα μόνα υλικά που χρειάζεσαι για να φτιάξεις μια λαχταριστή μακαρονάδα

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
axivades.jpg

Το Feta Pasta Challenge είναι το νέο παγκόσμιο food trend με κύριο υλικό τη φέτα

Κάθε καινούργια συνταγή για ζυμαρικά είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Ειδικά όταν είναι απίστευτα εύκολη στην εκτέλεσή της και απαιτεί ελάχιστο χρόνο στην προετοιμασία της. Ίσως για αυτό το Feta Pasta Challenge έχει κατακτήσει τις τελευταίες μέρες το βασίλειο του Tik Tok. Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια πλούσια μπουκιά λαχταριστών ζυμαρικών που αγκαλιάζονται τρυφερά από λιωμένο τυρί; Και μάλιστα όχι οποιοδήποτε τυρί, αλλά… τη δικιά μας ελληνική φέτα!

Η συνταγή του Feta Pasta Challenge
Τα βήματα της συνταγής είναι τόσο απλά που μπορείς να τα ακολουθήσεις ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα από μαγειρική. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις σε ένα ταψί ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και στο κέντρο να τοποθετήσεις ένα γενναιόδωρο κομμάτι φέτα. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις στο ταψί σου μερικές σκελίδες σκόρδου και φρέσκο βασιλικό. Έπειτα, ψήνεις στον φούρνο στους 200°C για περίπου 35 λεπτά και παράλληλα βράζεις τα ζυμαρικά της αρεσκείας σου (το Feta Pasta Challenge ξεκίνησε με αχιβάδες, αλλά στα αλήθεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο ζυμαρικό θες). Αφού η φέτα έχει λιώσει και τα ζυμαρικά σου είναι έτοιμα, ρίχνεις τα ζυμαρικά στο ταψί και ανακατεύεις πολύ καλά έτσι ώστε η λιωμένη φέτα να απλωθεί παντού (βαθύς αναστεναγμός). Αυτό ήταν! Πανεύκολο; Ναι! Νόστιμο; Δεν φαντάζεσαι πόσο…

pexels-lisa-fotios-1279330.jpg

Στο εξωτερικό υπάρχουν ήδη χιλιάδες βίντεο του Feta Pasta Challenge, ενώ το trend έχει μόλις αρχίσει να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα. Αξίζει να πούμε ότι στη χώρα μας η πρώτη που αντιλήφθηκε το trend ήταν η εταιρεία Melissa, πράγμα από μόνο του ταιριαστό, μια που η Melissa είναι μια ελληνική εταιρεία ζυμαρικών και αν μη τι άλλο αυτό το food trend έχει ελληνική ψυχή! Μετά τη Melissa, πολλοί influencers και food bloggers πήραν τη σκυτάλη, ακόμα κι ο Πρωταθλητής Κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος συμμετείχε στο challenge, ενώ ο Άκης Πετρετζίκης ανέβασε τη συνταγή της δικής του εκδοχής.

Παρακάτω επιλέξαμε να σου δείξουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προσπάθειες, για να εμπνευστείς. Σήμερα θα απολαύσεις την τέλεια μακαρονάδα φτιαγμένη από τα χεράκια σου!

@akis_petretzikis

Έχει γίνει trend και σας έχω την τέλεια εκδοχή για ##fetabakedpasta! ??##FetaPasta ##MelissaFetaPasta ##bakedpasta

♬ πρωτότυπος ήχος - Akis Petretzikis
@myrto_kazi

There you go! As yummy as it gets! ##MelissaFetaPasta ##MelissaPasta ##FetaPasta ##bakedfetapasta ##tomatofetapasta ##bithasfamilymoments

♬ original sound - Myrto Kazi
@drymonakos_ioannis

##MelissaFetaPasta ##MelissaPasta ##FetaPasta ##bakedfetapasta ##tomatofetapasta

♬ πρωτότυπος ήχος - user7044863404338
@voulgarakieleni

##pastachallenge ΠΑΙΔΙΑ! Στο φούρνο για 35’στους 200 βαθμούς & voila ☺️ ##melissafetapasta ##melissapasta ##fetapasta ##bakedfetapasta ##tomatofetapasta

♬ πρωτότυπος ήχος - Voulgaraki Eleni

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.