- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Feta Pasta Challenge: το παγκόσμιο trend με πρωταγωνιστή τη φέτα!
Φέτα, ζυμαρικά, ντοματίνια και ελαιόλαδο είναι τα μόνα υλικά που χρειάζεσαι για να φτιάξεις μια λαχταριστή μακαρονάδα
![114868-649339.jpg 114868-649339.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114868-649339.jpg)
![axivades.jpg axivades.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/03/01/axivades.jpg)
Το Feta Pasta Challenge είναι το νέο παγκόσμιο food trend με κύριο υλικό τη φέτα
Κάθε καινούργια συνταγή για ζυμαρικά είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Ειδικά όταν είναι απίστευτα εύκολη στην εκτέλεσή της και απαιτεί ελάχιστο χρόνο στην προετοιμασία της. Ίσως για αυτό το Feta Pasta Challenge έχει κατακτήσει τις τελευταίες μέρες το βασίλειο του Tik Tok. Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια πλούσια μπουκιά λαχταριστών ζυμαρικών που αγκαλιάζονται τρυφερά από λιωμένο τυρί; Και μάλιστα όχι οποιοδήποτε τυρί, αλλά… τη δικιά μας ελληνική φέτα!
Η συνταγή του Feta Pasta Challenge
Τα βήματα της συνταγής είναι τόσο απλά που μπορείς να τα ακολουθήσεις ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα από μαγειρική. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις σε ένα ταψί ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και στο κέντρο να τοποθετήσεις ένα γενναιόδωρο κομμάτι φέτα. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις στο ταψί σου μερικές σκελίδες σκόρδου και φρέσκο βασιλικό. Έπειτα, ψήνεις στον φούρνο στους 200°C για περίπου 35 λεπτά και παράλληλα βράζεις τα ζυμαρικά της αρεσκείας σου (το Feta Pasta Challenge ξεκίνησε με αχιβάδες, αλλά στα αλήθεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο ζυμαρικό θες). Αφού η φέτα έχει λιώσει και τα ζυμαρικά σου είναι έτοιμα, ρίχνεις τα ζυμαρικά στο ταψί και ανακατεύεις πολύ καλά έτσι ώστε η λιωμένη φέτα να απλωθεί παντού (βαθύς αναστεναγμός). Αυτό ήταν! Πανεύκολο; Ναι! Νόστιμο; Δεν φαντάζεσαι πόσο…
![pexels-lisa-fotios-1279330.jpg pexels-lisa-fotios-1279330.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/pexels-lisa-fotios-1279330.jpg)
Στο εξωτερικό υπάρχουν ήδη χιλιάδες βίντεο του Feta Pasta Challenge, ενώ το trend έχει μόλις αρχίσει να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα. Αξίζει να πούμε ότι στη χώρα μας η πρώτη που αντιλήφθηκε το trend ήταν η εταιρεία Melissa, πράγμα από μόνο του ταιριαστό, μια που η Melissa είναι μια ελληνική εταιρεία ζυμαρικών και αν μη τι άλλο αυτό το food trend έχει ελληνική ψυχή! Μετά τη Melissa, πολλοί influencers και food bloggers πήραν τη σκυτάλη, ακόμα κι ο Πρωταθλητής Κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος συμμετείχε στο challenge, ενώ ο Άκης Πετρετζίκης ανέβασε τη συνταγή της δικής του εκδοχής.
Παρακάτω επιλέξαμε να σου δείξουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προσπάθειες, για να εμπνευστείς. Σήμερα θα απολαύσεις την τέλεια μακαρονάδα φτιαγμένη από τα χεράκια σου!
@akis_petretzikis Έχει γίνει trend και σας έχω την τέλεια εκδοχή για ##fetabakedpasta! ??##FetaPasta ##MelissaFetaPasta ##bakedpasta
♬ πρωτότυπος ήχος - Akis Petretzikis
@myrto_kazi There you go! As yummy as it gets! ##MelissaFetaPasta ##MelissaPasta ##FetaPasta ##bakedfetapasta ##tomatofetapasta ##bithasfamilymoments
♬ original sound - Myrto Kazi
@drymonakos_ioannis ##MelissaFetaPasta ##MelissaPasta ##FetaPasta ##bakedfetapasta ##tomatofetapasta
♬ πρωτότυπος ήχος - user7044863404338
@voulgarakieleni ##pastachallenge ΠΑΙΔΙΑ! Στο φούρνο για 35’στους 200 βαθμούς & voila ☺️ ##melissafetapasta ##melissapasta ##fetapasta ##bakedfetapasta ##tomatofetapasta
♬ πρωτότυπος ήχος - Voulgaraki Eleni
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.