- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
6 πράγματα που μπορείς να κάνεις με μια μπανανόφλουδα
Με το food waste να έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις* είναι σημαντικό να πάρουμε όλοι μέτρα για να μειώσουμε τα σκουπίδια που παράγουμε. Αλλά και να τα εκμεταλλευτούμε με όσο παραπάνω τρόπους μπορούμε. Ας αρχίσουμε από κάτι που μάλλον δεν φαντάζεσαι ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις: μία ταπεινή μπανανόφλουδα. Κι όμως, δεν θα το πιστέψεις με πόσους τρόπους μπορείς να την αξιοποιήσεις ! Δες παρακάτω μερικούς:
Δώσε γεύση στο ρύζι σου!
Οι μπανανόφλουδες μπορεί να μην είναι βρώσιμες, μπορούν, όμως, να δώσουν γεύση κι άρωμα στις αγαπημένες σου συνταγές. Βάλε για παράδειγμα λίγο ρύζι μέσα σε μια φλούδα μπανάνας, δέσε τη με μαγειρικό σπάγκο και ψήσε το στον ατμό. Δεν φαντάζεσαι πόσο νόστιμο είναι!
Φτιάξε τη δικιά σου street food λιχουδιά
Κόβουμε μια ολόκληρη μπανάνα κατά μήκος και παραχώνουμε μεταξύ της φλούδας και της σάρκας της μπανάνας σοκολατάκια, marshmallows και ξηρούς καρπούς. Ύστερα τυλίγουμε την μπανάνα σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε πάνω σε φωτιά για 5-8 λεπτά. Αυτό ήταν, έτοιμο το γλυκό σου “tacos”!
Ρόφημα μπανάνας
Βράσε μερικές μπανανόφλουδες για 10 λεπτά σε ½ λίτρο νερό. Έπειτα αφαίρεσε τις μπανανόφλουδες κι αν θέλεις πρόσθεσε λίγο μέλι. Αυτό το ρόφημα, εκτός από πολύ γευστικό είναι ικανό βελτιώσει τη διάθεσή σου, χάρη στην τρυπτοφάνη που περιέχει η μπανάνα (και τα φλούδια της!), ένα αμινοξύ που μετατρέπεται στον οργανισμό σε σεροτονίνη, δηλαδή στον βασικό «ρυθμιστή» της διάθεσής μας.
Μπανάνα και ξηρό δέρμα
Στις περιοχές του σώματος που το δέρμα συνηθίζει να είναι πολύ σκληρό (όπως π.χ. στους αγκώνες, στα πέλματα και στις φτέρνες) μία μπανανόφλουδα μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο μασάζ με το εσωτερικό της μπανανόφλουδας στην επίμαχη περιοχή.
Μεταμόρφωσε τις γλάστρες σου
Οι μπανανόφλουδες είναι επίσης ένα εξαιρετικό λίπασμα, καθότι πλούσιες σε ασβέστιο και μαγνήσιο, δύο ιχνοστοιχεία που δεν κάνουν μόνο καλό στον οργανισμό σου, αλλά και στην υγεία των λουλουδιών που έχεις στο μπαλκόνι σου. Αρκεί να θάψεις μερικές μπανανόφλουδες στο χώμα της κάθε γλάστρας και να παρακολουθήσεις τα φυτά σου να ανθίζουν!
Μπανάνα-Λαμπίκος!
Η μπανανόφλουδα δεν λειτουργεί μόνο ως λίπασμα, αλλά και ως… γυαλιστικό. Τα φυτά εσωτερικού χώρου ομορφαίνουν κάθε γωνιά, αλλά ταυτόχρονα μαζεύουν όλη τη σκόνη του σπιτιού. Απλά σκούπισε τα φύλλα τους με το εσωτερικό μιας μπανανόφλουδας και δες τα φυτά σου να γίνονται τόσο ζωηρά, όσο τη μέρα που τα αγόρασες.
Tip: Μην πετάς τις ώριμες μπανάνες! Φτιάχνουν εξαιρετικά γλυκά! Δες παρακάτω 4 πανεύκολες συνταγές που μπορείς να φτιάξεις με ώριμες μπανάνες:
- Κρουασάν γεμιστά με nutella και μπανάνα
- Μπάρες με μπανάνα και σταγόνες σοκολάτας
- Το τέλειο παγωτό σοκολάτα σε 1 λεπτό
- Pancakes με 3 υλικά! #vegan
* Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, υπολογίζεται ότι το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων καταλήγει στα σκουπίδια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Ανακαλύψτε και φέτος μια πληθώρα εορταστικών επιλογών και ζήστε μοναδικές στιγμές στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους αγαπημένους σας
Το εμβληματικό ξενοδοχείο διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τις γιορτινές μέρες
Μοναδικές εορταστικές προτάσεις στο εντυπωσιακό Olive Garden Rooftop Bar & Restaurant
Ο παράδεισος του καλού κρασιού βρίσκεται στα Εξάρχεια
Το gelato bar που αγαπήσαμε για το αυθεντικό κρεμώδες gelato συνεχίζει να μας εκπλήσσει και το φθινόπωρο
Μοσχοβολάει ο τόπος από τα φρέσκα βούτυρα, τις χειροποίητες ζύμες, από όλα τα καλά που μας ετοιμάζουν για τις γιορτές
Στα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία των γλυκατζήδων θα βρεις τα πάντα
Πώς ξεκίνησε η ιδέα και πώς εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο;
Εδώ όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά στα εργαστήριά τους
Αυτές τις μέρες ο φούρνος μοσχοβολάει από τις γιορτινές λιχουδιές
H γαλλική παράδοση συναντά τη φινέτσα και η κάθε στιγμή γίνεται αξέχαστη
Ξενοδοχεία και εστιατόρια μας περιμένουν με εορταστικά μενού
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.