- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
O σεφ Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί ένα φανταστικό μενού για κάθε Σαββατοκύριακο του lockdown
Με το δεύτερο lockdown να τραβάει σε μάκρος, τα περισσότερα εστιατόρια της πόλης έχουν ήδη μπει στον χορό του delivery. Και από αυτόν τον «χορό» δεν λείπουν ούτε τα πιάτα διάσημων σεφ. Τελευταία χαρμόσυνη προσθήκη, ο εξαιρετικός σεφ Γκίκας Ξενάκης και η υπέροχη δημιουργική κουζίνα του στο Aleria.
Το πολυβραβευμένο Aleria είναι ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της Αθήνας και την κουζίνα του αξίζει να τη δοκιμάσει κάθε λάτρης της γαστρονομίας. Αν αυτό είναι κάτι που δεν έχεις καταφέρει ακόμα, τώρα παρουσιάζεται μια εξαιρετική ευκαιρία, καθώς μέσα από το μενού #AleriaWeekend at Home* η εμπειρία του Aleria μεταφέρεται σπίτι μας κάθε εβδομάδα, και μάλιστα σε πολύ προνομιακή τιμή. Κάθε Σαββατοκύριακο ο Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί ένα διαφορετικό δημιουργικό μενού, παραμένοντας πάντα πιστός στις τοπικές γεύσεις και στην εποχικότητα των υλικών.
Το μενού για αυτό το Σαββατοκύριακο 29-31 Ιανουαρίου περιλαμβάνει:
- Προζυμένιο ψωμί ολικής άλεσης με χειροποίητο βούτυρο
- Σαλάτα με σπανάκι, βινεγκρέτ από μέλι και μάραθο, αλμυρά ξεροτήγανα γραβιέρας και μαλακό ανθότυρο
- Βελούδινη σούπα καρότο και κύμινο, με κρουτόν φέτας και λάδι δυόσμου
- Μελωμένο μοσχαράκι με κρασί Νεμέας, καπνιστή πανσέτα και μανιτάρια
- Βουτυράτος πουρές πατάτας
- Ψητά καρότα με σουσάμι
- Κρέμα μπουγάτσα με τραγανά φύλλα, σάλτσα κανέλα και γλυκό του κουταλιού λεμόνι
Το μενού έχει €40/άτομο και μπορείτε να το συνοδεύσετε με κάποια ετικέτα κρασιών ή να το εμπλουτίσετε με ορισμένα επιπλέον πιάτα (όπως π.χ. πατάτες au gratin ή fondant πικρής σοκολάτας) που ο σεφ επίσης έχει ετοιμάσει για εσάς.
*Το μενού του #AleriaWeekend at Home αποστέλλεται εντός Αττικής ή είναι διαθέσιμο για παραλαβή κατόπιν παραγγελίας. Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας online πατώντας εδώ και να ενημερωθείτε για το μενού της κάθε εβδομάδας στο www.aleria.gr ή τηλεφωνικά στο 210 5222633.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.