- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Brunch για βασιλιάδες, από τη Μεγάλη Βρετανία στο σπίτι σου
Αυτήν την Κυριακή θα ξυπνήσεις από τη μυρωδιά φρεσκοψημένου κρουασάν
Μέσα από την υπηρεσία “Let Us Do The Cooking” το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία σου στέλνει σπίτι πλούσιο brunch
Υπάρχουν brunch και brunch… Υπάρχει το brunch που φτιάχνεις στο σπίτι μόνος σου, εκείνο που θα παραγγείλεις από κάποιο εστιατόριο και υπάρχει και το brunch της Μεγάλης Βρετανίας, που μοιάζει με τα πρωινά που απολαμβάνει η βασιλική οικογένεια. Γιατί όχι κι εσύ δηλαδή;
Η υπηρεσία “Let Us Do The Cooking” που με μεγάλη επιτυχία εγκαινίασε το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στις αρχές του lockdown συνεχίζεται δυναμικά, αυτή τη φορά παρουσιάζοντας ένα νέο μενού για brunch, εμπνευσμένο από το διάσημο Weekends at Winter Garden, το οποίο τώρα φτάνει ως την πόρτα σου. Ο executive chef Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του, μαζί και το team του ζαχαροπλαστείου με επικεφαλής τον pastry chef Ευγένιο Βαρδακαστάνη ετοιμάζουν ένα πλουσιοπάροχο brunch, που περιλαμβάνει περίπου… τα πάντα.
Φαντάσου να ξυπνάς από τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου κρουασάν, να αλείφεις με φρέσκο βούτυρο, μέλι πεύκου ή μαρμελάδα με φρούτα του δάσους μια φέτα παραδοσιακό τσουρέκι αρωματισμένου με μαστίχα, να δαγκώνεις ένα baton και η καραμελωμένη σφολιάτα να σπάει τρυφερά… Και αυτά είναι μόνο η αρχή, καθώς η συνέχεια προβλέπεται ακόμη πιο… ενδιαφέρουσα. Καπνιστός σολομός και balik με αβοκάντο και αυγό ορτυκιού, βασιλικό καβούρι και φύλλα πράσινης σαλάτας ανοίγουν την όρεξη για να ακολουθήσουν τα ζυμαρικά candele γεμιστά με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, μανιτάρια, χειμωνιάτικη τρούφα, και γραβιέρα Κρήτης, ενώ υπάρχει και επιλογή σε θαλασσινά: γαρίδες και χτένια μαγειρεμένα με μαραθόριζα, σπανάκι και καπνιστό χέλι στη σχάρα. Μια απολαυστική τάρτα αχλάδι με κρέμα αμυγδάλου, πραλίνα φουντουκιού και λεμόνι ολοκληρώνει με τον πιο γλυκό τρόπο το οικογενειακό σας brunch.
Για μια ακόμη πιο… royal εκδοχή του brunch, ο chef προτείνει το Caviar & Champagne Brunch όπου στο μενού προστίθεται μία σαμπάνια Taittinger Brut 750ml και χαβιάρι Royal Gold Reserve 30γρ.
Μια τελευταία λεπτομέρεια, που όμως κάνει τη διαφορά, είναι ότι το brunch σας έρχεται σπίτι μέσα σε πυρίμαχες πορσελάνες και μια αυθεντική λευκή λινή πετσέτα με κεντημένο το οικόσημο του ιστορικού ξενοδοχείου, τα οποία και παραμένουν στη διάθεσή σας, να σας θυμίζουν αυτό το λουκούλλειο γεύμα.
Info
Το brunch είναι για 4 άτομα και η τιμή του είναι στα €160. Οι παραγγελίες γίνονται τηλεφωνικά στο 2103330748, καθημερινά από τις 11.00 έως τις 19.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.