«Δώσε Γεύση» στα πάντα με πούδρες ελληνικών φρούτων και λαχανικών
Η νέα σειρά που απογειώνει τη μαγειρική σου
«Δώσε Γεύση», η νέα σειρά με πούδρες φρούτων και λαχανικών είναι ένας σύμμαχος στη μαγειρική σου
Έχετε ξανακούσει για πούδρα ελιάς; Και πως θα σας φαινόταν να πασπαλίζατε το κέικ που μόλις ξεφουρνίσατε με πούδρα από ολόκληρα πορτοκάλια; Τα ντιζαϊνάτα βαζάκια της νέας σειράς «Δώσε Γεύση» κάνουν ακριβώς αυτό που υπόσχεται το όνομά τους: φέρνουν στο φαγητό μας, όλη τη γεύση της Ελλάδας, συμπυκνωμένη σε τρυφερές πούδρες, που μεταμορφώνουν τις σαλάτες, νοστιμίζουν τις μαρινάδες και γαρνίρουν ό,τι μπορείτε και δεν μπορείτε να φανταστείτε! Η ιδέα της νέας αυτής πρωτοποριακής σειράς ανήκει στη Γεωθερμική Ελλάδος. Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Αλέξανδρο Κολιό, για να μάθουμε περισσότερα…
Πότε ξεκίνησε η εταιρεία σας και ποια είναι η φιλοσοφία της;
Η Γεωθερμική Ελλάδος ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου του Νέου Ερασμίου Ξάνθης για την παραγωγή αγροδιατροφικών προϊόντων. Ξεκινήσαμε με την παραγωγή πρώιμου σπαραγγιού και στη συνέχεια προχωρήσαμε με την αφυδάτωση φρούτων και λαχανικών. Όλες οι δραστηριότητες μας στηρίζονται στην ενέργεια που προέρχεται από το υπέδαφος και αναβλύζει στην επιφάνεια με τη μορφή ζεστού νερού.
Η ποιοτική διατροφή που βασίζεται κατά κύριο λόγο στα αγνά προϊόντα αποτελεί για εμάς φιλοσοφία και τρόπο ζωής παρά μια πολυτέλεια που κοστίζει. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε γευστικά και υγιεινά προϊόντα, που αναδεικνύουν τις ποιοτικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους.
Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τις πούδρες φρούτων και λαχανικών «Δώσε Γεύση»; Και πότε ξεκίνησε η διάθεσή της στην αγορά;
Πέρυσι, μέσα από διάφορες δοκιμές δημιουργήσαμε κάποιες πούδρες και αρχίσαμε να τις χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας, για τις δικές μας καθημερινές συνταγές. Είχαμε μεγάλο ενθουσιασμό με το γευστικό αποτέλεσμα και σε κάθε τραπέζι με φίλους που τις χρησιμοποιούσαμε περνούσαμε αρκετή ώρα να συζητάμε γι’ αυτό το κρυφό συστατικό!
Η ιδέα της υλοποίησης σε εμπορικό επίπεδο ήρθε με το πρώτο lockdown όταν είδαμε πως στον περισσότερο κόσμο αρέσει ακόμα να μαγειρεύει στο σπίτι, να πειραματίζεται με τις γεύσεις, και να αναζητά συνέχεια ποιοτικά υλικά στη διατροφή του. Ο κόσμος ενδιαφέρεται για αγνά προϊόντα για να τα καταναλώσει ο ίδιος και να τα μοιραστεί με τους αγαπημένους του. Θέλει να είναι σίγουρος πως χρησιμοποιεί στην κουζίνα του φυσικές πρώτες ύλες, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Είδαμε λοιπόν αυτή την ανάγκη και μέσα από την πολυετή εμπειρία μας στα αφυδατωμένα τρόφιμα φτιάξαμε τις πρώτες γευστικές μας πούδρες. Στη συνέχεια σχεδιάσαμε μια συσκευασία που να φέρνει τον καταναλωτή κοντά με το προϊόν, να του επιτρέπει να το αγγίξει και να αισθανθεί την αγνότητά του, γι’ αυτό επιλέξαμε το γυάλινο βάζο και όχι την τυπική συσκευασία μπαχαρικών. Άλλωστε, αυτή η κίνηση του χεριού που πιάνει και ρίχνει την πούδρα στο φαγητό αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για το εμπορικό μας σήμα. Ξεκινήσαμε λοιπόν τη διάθεση στην αγορά τον προηγούμενο μήνα, από τη Βόρεια Ελλάδα που βρίσκεται και η έδρα μας.
Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου να δημιουργηθούν οι πούδρες;
Συνεργαζόμαστε με Έλληνες παραγωγούς με αποδεδειγμένη εμπειρία στην καλλιέργεια των φρούτων και των λαχανικών. Η καλλιέργεια γίνεται με φυσικές μεθόδους και η συγκομιδή με τα χέρια. Οι πρώτες ύλες που φτάνουν στις εγκαταστάσεις μας πλένονται διεξοδικά, διαλέγονται, κόβονται και μπαίνουν στους θαλάμους αφυδάτωσης. Εκεί γίνεται η απομάκρυνση της υγρασίας σε χαμηλή θερμοκρασία, μια διαδικασία που κρατάει δύο με τρεις ημέρες. Έτσι, δεν καταστρέφονται οι θρεπτικές ουσίες των καρπών και διατηρούνται σχεδόν αναλλοίωτα τα γευστικοοσφραντικά χαρακτηριστικά τους.
Τα αφυδατωμένα προϊόντα διαλέγονται ξανά για να απομακρυνθούν τυχόν ξένα σώματα. Στη συνέχεια αλέθονται και κοσκινίζονται με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων και χωρίς καμία προσθήκη χημικών ή άλλων συντηρητικών και ενισχυτικών. Η πούδρα που προκύπτει συσκευάζεται αμέσως σε γυάλινη συσκευασία για να ελαχιστοποιηθεί η επαφή με τον αέρα και να προστατευθεί το προϊόν από την οξείδωση.
Πόσα προϊόντα διαθέτει μέχρι στιγμής η καινούργια σειρά;
Ξεκινήσαμε με πέντε επιλογές. Οι γεύσεις αυτές θεωρούμε πως είναι οι βασικοί εκπρόσωποι των φρούτων και λαχανικών της ελληνικής γης. Δύο βασικά λαχανικά (τομάτα και πιπεριά), δύο εσπεριδοειδή (πορτοκάλι και λεμόνι) και η ξακουστή ελληνική ελιά. Δεν θ’ αργήσουν να μπουν κι άλλες γεύσεις στη σειρά μας.. Πούδρα καυτερής κόκκινης πιπεριάς ή πούδρα πράσινου μήλου είναι μερικές ιδέες που είναι ήδη στα σκαριά!
Ποιο ή ποια από τα προϊόντα σας θα προτείνατε σε κάποιον που δεν ξέρει την εταιρεία σας να δοκιμάσει, ώστε να σας γνωρίσει καλύτερα;
Η πιπεριά είναι κατά την γνώμη μας μία εξαιρετική επιλογή. Παράγεται από μία ποικιλία πιπεριάς που οι Έλληνες αγαπούν πολύ, τη μακρουλή πιπεριά τύπου φλωρίνης. Το άρωμα της και η δυνατή γλυκιά γεύση ταιριάζει σε κάθε πιάτο προσφέροντας παράλληλα έναν κλασικό μεσογειακό τόνο.
Με ποιο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα προϊόντα της σειράς;
Δεν υπάρχει ένας μόνο τρόπος για να χρησιμοποιήσει κάποιος τις πούδρες «Δώσε Γεύση». Οι εφαρμογές είναι ατέλειωτες, και οι τρόποι χρήσης πολλοί και διαφορετικοί. Άλλωστε η μαγειρική είναι δημιουργία και οι πούδρες «Δώσε Γεύση» εμπλουτίζουν την παλέτα του δημιουργού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το μαγείρεμα. Σε μια νόστιμη μαρινάδα για κρέας ή ψάρι, σε μια βινεγκρέτ για πράσινη σαλάτα, ως τοπινγκ σε μια καλοκαιρινή χωριάτικη, ως βασικό συστατικό στις καθημερινές γλυκές και αλμυρές παρασκευές, ως γαρνιτούρα σε μπρουσκέτες και σάντουιτς. Δεν θα πιστεύετε το γευστικό αποτέλεσμα αν πάνω από τις τηγανιτές σας πατάτες πασπαλίσετε λίγη πούδρα κόκκινης πιπεριάς!
Επίσης, ο κόσμος μπορεί να μπει στα social media και να ακολουθήσει τη σελίδα του @dosegefsi όπου θα βρει διάφορες προτεινόμενες εφαρμογές αλλά και να ανεβάσει τις δικές του γευστικές δημιουργίες.
Πού μπορούν οι καταναλωτές να βρουν τα προϊόντα σας;
Τα προηγούμενα χρόνια η Γεωθερμική Ελλάδος δραστηριοποιούνταν περισσότερο στο INDUSTRY και το FOODSERVICE παρά στο RETAIL. Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε ένα δυναμικό άνοιγμα στη λιανική και προς το παρόν έχουμε ξεκινήσει από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε τοποθετήσει τα προϊόντα σε διάφορα καταστήματα της μικρής λιανικής, όπως παντοπωλεία και delicatessen. Προσπαθούμε το συντομότερο να αναπτύξουμε το δίκτυό συνεργαζόμενων καταστημάτων και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για τα προϊόντα μας την οποία έχουμε υποχρέωση να καλύψουμε το συντομότερο.
Share the magic POW(D)ER: Instagram: @dosegefsi, Facebook: Δώσε Γεύση
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Ανακαλύψτε και φέτος μια πληθώρα εορταστικών επιλογών και ζήστε μοναδικές στιγμές στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους αγαπημένους σας
Το εμβληματικό ξενοδοχείο διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τις γιορτινές μέρες
Μοναδικές εορταστικές προτάσεις στο εντυπωσιακό Olive Garden Rooftop Bar & Restaurant
Ο παράδεισος του καλού κρασιού βρίσκεται στα Εξάρχεια
Το gelato bar που αγαπήσαμε για το αυθεντικό κρεμώδες gelato συνεχίζει να μας εκπλήσσει και το φθινόπωρο
Μοσχοβολάει ο τόπος από τα φρέσκα βούτυρα, τις χειροποίητες ζύμες, από όλα τα καλά που μας ετοιμάζουν για τις γιορτές
Στα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία των γλυκατζήδων θα βρεις τα πάντα
Πώς ξεκίνησε η ιδέα και πώς εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο;
Εδώ όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά στα εργαστήριά τους
Αυτές τις μέρες ο φούρνος μοσχοβολάει από τις γιορτινές λιχουδιές
H γαλλική παράδοση συναντά τη φινέτσα και η κάθε στιγμή γίνεται αξέχαστη
Ξενοδοχεία και εστιατόρια μας περιμένουν με εορταστικά μενού
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.