- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ένας Περουβιανός κι ένας Έλληνας σεφ φτιάχνουν ceviche στο δάσος
Ακολουθούμε το γαστρονομικό road trip Cocoowa Trilogy [EXPERIMENT|EAT|EXPLORE] με τον διάσημο σεφ Juan Danilo
Ο περουβιανός σεφ Juan Danilo και ο Ανδρέας Γεωργούλης μαγείρεψαν ceviche στο δάσος του Γυφτόκαμπου, στην Ήπειρο
Αν είσαι σεφ με καταγωγή από το Περού, το ceviche είναι μέρος της καθημερινότητάς σου. Το έχεις μαγειρέψει με όλους τους τρόπους, με όλα τα υλικά και σε κάθε δυνατή εκδοχή. Πιθανότατα όμως δεν το έχεις φτιάξει ποτέ σε ένα δάσος, χαμένο κάπου στα Ζαγοροχώρια, περιτριγυρισμένος από μερικούς τρελούς, παθιασμένους Έλληνες. Εκτός αν είσαι ο διάσημος περουβιανός σεφ Juan Danilo και ακολουθείς τον σοκολατοποιό και φωτογράφο Γιώργο Ζαρζώνη σε ένα γαστρονομικό road trip ανά την Ελλάδα.
Το Cocoowa Trilogy [EXPERIMENT|EAT|EXPLORE] είναι ένα πολυήμερο ταξίδι γεύσεων με σκοπό να δείξει στον πρώτο καλεσμένο της, τον Juan Danilo, τη φύση, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία της Ελλάδας. Η ATHENS VOICE το παρακολουθεί από την πρώτη μέρα (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ κι εδώ). Αυτή τη στιγμή η ομάδα κατευθύνεται προς την Πελοπόννησο για να συνεχίσει το ταξίδι, αλλά πριν από αυτό ας μιλήσουμε για ό,τι συνέβη στα Ζαγοροχώρια…
Ο Juan Danilo, αφού ανεβοκατέβηκε τον Όλυμπο, ταξίδεψε στην Ήπειρο και περιηγήθηκε στα όμορφα Ζαγοροχώρια. Κατέβηκε το φαράγγι του Βίκου, διέσχισε το γεφύρι του Κόκκορη στο Ζαγόρι, δοκίμασε μέλι στα μελίσσια των Nomad Honey, στο ξενοδοχείο Ανεμόλια έμαθε από την κυρία Φρόσω να φτιάχνει ηπειρώτικες πίτες (…στις οποίες απέκτησε μεγάλη αδυναμία). Και στο δάσος του Γυφτόκαμπου μαγείρεψε με τον Ανδρέα Γεωργούλη, σεφ και ιδιοκτήτη στο Πάρκο Ναυτικού Ομίλου. Οι δύο σεφ μαγείρεψαν ceviche, το πιάτο-σήμα κατατεθέν της περουβιανής κουζίνας, ο καθένας όμως με τη δικιά του εκδοχή και γεύση. Μετά το γεύμα ακολούθησε τσίπουρο, το οποίο συνόδευσε η σοκολάτα Cocoowa "Lucifer" με τσίλι και αρώματα από καπνιστούς ξηρούς καρπούς.
«Τι να πει κανείς για αυτή την εμπειρία;» ακούω τον Αντρέα να λέει από την άλλη άκρη της γραμμής «Μαγειρέψαμε μέσα στα έλατα, ο ένας δίπλα στον άλλον, παρέα με ένα ψιλόβροχο που μόλις είχε αρχίσει να πέφτει και το βουητό του αέρα που πέρναγε μέσα από τα δέντρα. Ο Juan είναι σίγουρα πολύ καλός μάγειρας, κυρίως όμως είναι πολύ φιλικός και προσιτός άνθρωπος». Το ceviche του Juan περιλάμβανε –μεταξύ άλλων- πέστροφα, γλυκοπατάτα, πιπεριές τσίλι, μια δική του σος και βότανα που είχε μαζέψει από τον Όλυμπο. Δίπλα του, ο Αντρέας έφτιαξε ceviche με πέστροφα, αρωματικά βότανα (μελισσόχορτο, άγρια μέντα), μοσχολέμονο, εσπεριδοειδή και μέλι βελανιδιάς από τον Βίκο. «Πάντα επιλέγω να μαγειρεύω με τα προϊόντα του τόπου μας, να αναδείξω την τοπική γαστρονομία, γιατί αυτό είναι που αξίζει να μείνει στο τέλος», λέει ο ίδιος. Και αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός του ταξιδιού που συνεχίζεται ακάθεκτο προς τη Νότια Ελλάδα…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.