- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Different& Different, the box: η υψηλή γαστρονομία στο κουτί
Ένα box γεμάτο με τα αγαπημένα πιάτα του Χριστόφορου Πέσκια
Different& Different: the box, η νέα υπηρεσία που χωράει την υψηλή γαστρονομία του Χριστόφορου Πέσκια σε ένα κουτί και στο στέλνει στο σπίτι!
Με την πανδημία να μας χτυπάει την πόρτα ανακαλύψαμε μια μεγάλη αλήθεια: το delivery απέχει πλέον ολόκληρα χιλιόμετρα από τη φράση «παραγγέλνω πίτσα και σουβλάκια». Όχι ότι δεν έχει σχέση μαζί της, απλά δεν περιορίζεται πια μόνο σε αυτήν. Τα τελευταία χρόνια πολύ αξιόλογα εστιατόρια εντάσσουν το delivery και το take out στις υπηρεσίες τους, ενώ στην καραντίνα είδαμε ακόμα και fine dining επιλογές να δίνουν άλλο τόνο στο… «μενού» μας. Είναι ένας τρόπος να δοκιμάσουμε την κουζίνα των αγαπημένων μας εστιατορίων, χωρίς καν να τα επισκεφθούμε.
Αυτό το πλαίσιο έρχεται τώρα να ενισχύσει μια καινούργια, γαστρονομική ιδέα. Η εταιρεία “Different & Different” εμφανίστηκε το 2013 και την ίδια χρονιά βραβεύτηκε με το “Hellenic Enterpreneurship Award” για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών catering. Η ομάδα της εταιρείας έχει στο δυναμικό της δύο πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικότητες: τη ζωγράφο Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου (που το 2018 κέρδισε το βραβείο «Γυναικείας καινοτομίας επιχειρηματικής δραστηριότητας») και ο πολυβραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας. Πριν λίγες μέρες οι δυο τους παρουσίασαν ένα καινούργιο concept που ακούει στο όνομα “Different &Different: the box”. Τι είναι αυτό; Με δυο λόγια η υψηλή γαστρονομία σε ένα κουτί!
Η ιδέα έχει ως εξής: εσύ επιλέγεις τα αγαπημένα σου πιάτα από ένα πληθωρικό μενού, ο Χριστόφορος Πέσκιας και η ομάδα του τα μαγειρεύει, κι έπειτα τα τακτοποιεί σε ένα γαστρονομικό box, έτοιμο να καταπλήξει τα πλήθη. Το μενού (μπορείς να το δεις αναλυτικά εδώ) είναι εμπνευσμένο από όλες τις κουζίνες του κόσμου και χωρίζεται στις εξής κατηγορίες: σαλάτες, αλοιφές, ορεκτικά, κυρίως πιάτα, συνοδευτικά και γλυκά. Μπορείς ας πούμε να παραγγείλεις (ενδεικτικά) μια σαλάτα με noodles, λαχανικά, γαρίδες και oyster/yuzu dressing, ένα μοσχαρίσιο tataki από φιλέτο Αυστραλίας με βλίτα και σάλτσα soy/wasabi ή ένα μοσχαράκι bourguignon με μανιτάρια και κρεμμυδάκια cocktail και για κλείσιμο μια mousse σοκολάτας Valrhona με καραμέλα (αναστεναγμός). Όλα τα πιάτα θα μπουν ready to serve στο box και το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να το… ανοίξεις και να στήσεις ένα υψηλού επιπέδου γαστρονομίας εστιατόριο στο σαλόνι σου. Όχι κι άσχημα.
Info:
Οι παραγγελίες γίνονται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την ημερομηνία του γεύματος, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 9 π.μ. – 5 μ.μ,, είτε τηλεφωνικά στο 210 6200066, είτε μέσω email στο differentndifferent@gmail.com. Το menu είναι διαθέσιμο εδώ.
Μπορείτε να παραλάβετε το box σας την ημέρα που έχετε ορίσει έως τις 8 μ.μ. από τα γραφεία: Μάτσα 17, Κηφισιά, ή να αποσταλεί στο χώρο σας, κατόπιν συνεννόησης, με την αντίστοιχη χρέωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.