- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Cocoowa Trilogy: Μοναδικό road trip γεύσης.Μείνετε συντονισμένοι!
O περουβιανός σεφ Juan Danilo θα ταξιδέψει για 14 μέρες στην Ελλάδα, γνωρίζοντας τη γαστρονομία της χώρας
![O περουβιανός σεφ Juan Danilo έρχεται στην Ελλάδα για τη Cocoowa Trilogy Cocoowa Trilogy: Μοναδικό road trip γεύσης.](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/09/12/thumbnail_dji-20200906-072600-881-burst-128.jpg)
Η Cocoowa Trilogy είναι ένα μοναδικό ελληνικό γαστρονομικό road trip με πρώτο καλεσμένο τον περουβιανό σεφ Juan Danilo
Είναι πρωί, ίσως πολύ πρωί, όταν ο διάσημος σεφ από το Περού φτάνει στην οδό Schorndorfer της πόλης Ludwigsburg στην Γερμανία. Σταματάει μπροστά σε ένα μικρό, αλλά θαυματουργό μαγαζάκι. Η ταμπέλα του γράφει “Physi” και ο ιδιοκτήτης του, ο Κώστας Νόττας φροντίζει να γεμίζει τα ράφια του με τα πιο εκλεκτά ελληνικά προϊόντα: ρίγανη, μαρμελάδα, μέλια, λάδι, τσάι του βουνού και χίλια δυο ακόμα νόστιμα μυστικά. Ο σεφ το ξέρει. Ψωνίζει συχνά από εδώ για τους μαγειρικούς του πειραματισμούς. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι σήμερα θα ανακαλύψει κάτι καινούργιο, κάτι που μήνες αργότερα θα τον οδηγήσει σε ένα οδοιπορικό ανά την Ελλάδα: τις σοκολάτες Cocoowa του Γιώργου Ζαρζώνη.
![O περουβιανός σεφ Juan Danilo έρχεται στην Ελλάδα για τη Cocoowa Trilogy Cocoowa Trilogy: Μοναδικό road trip γεύσης.](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/71496473_523352511567250_4926281356268273664_o.jpg)
Ο Juan Danilo (γιατί αυτός είναι ο σεφ της ιστορίας μας) εντυπωσιάζεται ιδιαίτερα από μία συγκεκριμένη σοκολάτα. Έχει 80% περιεκτικότητα σε κακάο, μέλι και ελαιόλαδο, κάτι που τον βοηθάει να την εντάξει σε αλμυρά πιάτα. Αποφασίζει να στείλει e-mail στον δημιουργό της κι έτσι αρχίζει μια ηλεκτρονική αλληλογραφία με τον Γιώργο Ζαρζώνη που καταλήγει σε μια τρομερή ιδέα: ένα γαστρονομικό road trip.
Κάπως έτσι, γεννήθηκε η Cocoowa Trilogy [EXPERIMENT|EAT|EXPLORE], ένα πολυήμερο ταξίδι σε τουριστικούς προορισμούς, μια απολαυστική περιήγηση γεύσεων, μία σύζευξη ανθρώπων και πολιτισμών μέσα από την πολύπτυχη εμπειρία της σοκολάτας. Η αρχή της Cocοowa Trilogy θα γίνει με τον Juan Danilo, αλλά δεν θα σταματήσει σε αυτόν. «Σκοπός είναι το ταξίδι να επαναληφθεί» λέει ο Γιώργος Ζαρζώνης και συνεχίζει: «Αυτό που θέλω είναι να έρθουν άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο να δουν την Ελλάδα με άλλο μάτι. Γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο η Σαντορίνη και η Μύκονος, είναι και η γαστρονομία, οι γεύσεις, τα προϊόντα! Οι αισθήσεις μας συνδέονται μεταξύ τους… στην Ελλάδα δεν έρχεσαι μόνο για να δεις κάτι, αλλά να το γευτείς με όλες σου τις αισθήσεις. Αυτό θέλω να δείξω στους επισκέπτες της χώρας μας».
![O περουβιανός σεφ Juan Danilo έρχεται στην Ελλάδα για τη Cocoowa Trilogy Cocoowa Trilogy: Μοναδικό road trip γεύσης.](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/thumbnail_dji-20200911-075724-176-burst-2.jpg)
![O περουβιανός σεφ Juan Danilo έρχεται στην Ελλάδα για τη Cocoowa Trilogy Cocoowa Trilogy: Μοναδικό road trip γεύσης.](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/thumbnail_dji-20200906-061757-731.jpg)
Ως πρώτος καλεσμένος της Cocoowa Trilogy ο Juan Danilo θα ακολουθήσει μια διαδρομή δεκατεσσάρων ημερών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απολαύσει την πολυχρωματική φύση της Ελλάδας, θα δοκιμάσει τοπικά προϊόντα, θα πειραματιστεί με τη σοκολάτα, θα μαγειρέψει σε πέντε διαφορετικές περιοχές και θα συνεργαστεί με τοπικούς σεφ προκειμένου να αναδειχθούν οι μάγειρες της χώρας μας. Πρόκληση για τον περουβιανό σεφ, είναι η μεταμόρφωση του «ceviche», του πλέον γνωστού πιάτου της Περουβιανής κουζίνας, ο επί τόπου συνδυασμός προϊόντων από μικρούς κυρίως παραγωγούς και η αφομοίωση στοιχείων της κουζίνας του με τη γαστρονομική ελληνική κουλτούρα. Καινοτομία της ξενάγησης είναι η σύζευξη της Cocoowa Chocolate με ελληνικά αλκοολούχα ποτά. Το pairing της σοκολάτας θα κάνει –φυσικά- ο activist chocolatier και ιδρυτής της Cocoowa Wild Chocolate Γιώργος Ζαρζώνης.
![O περουβιανός σεφ Juan Danilo έρχεται στην Ελλάδα για τη Cocoowa Trilogy Cocoowa Trilogy: Μοναδικό road trip γεύσης](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/15675600_378196582572284_5014946529106745343_o.jpg)
Όλο το εγχείρημα θα αναπαραχθεί σε video 4k και θα κυκλοφορήσει αργότερα σε ένα βιβλίο, που θα αποτυπώνει όλες τις διαδρομές, τα τοπία, τις γεύσεις, και τα προϊόντα που θα δοκιμάσει ο σεφ στο 14ημερο ταξίδι του. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να πούμε ότι η συγγραφή του βιβλίου θα γίνει από τον Χόλγκερ Χόμελ, ταξιδιωτικό συγγραφέα και γευσιγνώστη που ηγείται σε ταξίδια μελέτης γεύσεων σε όλο τον κόσμο.
H ATHENS VOICE θα παρακολουθεί και θα καταγράφει όλο το οδοιπορικό (το πρόγραμμα του οποίου μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω), οπότε… μείνετε συντονισμένοι!
TASTY JOURNEY
15 Σεμπτέμβρη | Θεσσαλονίκη
Παραγωγή Σοκολάτας στο εργαστήριο της Cocoowa με τον Juan Danilo και τη συνεργασία του Valenio Coffee.
Δέλτα Πηνειού / Μαγειρική σε παράγκα ψαρά.
Πιάτο: Καυτερά Μπλε Καβούρια με Κάστανα.
Μπλε Καβούρια, Καρασούμι, Φρίσα, Κάστανα Μελιβοίας.
Σοκολάτα: Λευκή με Λεμονόχορτο / Pairing με ούζο Τυρνάβου.
16 Σεμπτέμβρη
Επίσκεψη στο εστιατόριο Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω.
Chef Ανδρέας Γαβρής.
Όλυμπος / Μαγειρική στο Καταφύγιο Χρηστάκη 2500μ.
Πιάτο: Vegan Cheviche & Μαύρος Χοίρος Ολύμπου
Προϊόντα: Μαύρος χοίρος & Μαύρη Τρούφα Ολύμπου, Θυμάρι, Βρώσιμα Άνθη Ολύμπου,Τσάι του βουνού, ξυνοτύρι Ελασσόνας.
Σοκολάτα: Lucifer
17 Σεμπτέμβρη Μετέωρα
Μαγειρική στην Καλαμπάκα
Πιάτο: Παραδοσιακή πίτα με καυτερή γέμιση Λατινικής Αμερικής.
Προϊόντα: Μανούρι, Μπάντζος, Καλαμποκάλευρο.
Σοκολάτα: Ευφορία / Pairing με κρασί Μετεώρων
17 Σεμπτέμβρη Μέτσοβο
Επίσκεψη σε Προϊόντα βιολογικής γεωργίας
Επίσκεψη Τυροκομείο του Ιδρύματος Τοσίτσα
Επίσκεψη κελάρι Κατώγι Αβέρωφ
Γευσιγνωσία: Τυρί Μετσοβόνε, Κρασί Κατώι Αβέρωφ, Χυλοπίτες, Προιόντα Βιολογικής Γεωργίας
18 Σεμπτέμβρη Ιωάννινα - Ζαγόρι
Επίσκεψη Myrtali αρωματικά φυτά και βότανα)
Επίσκεψη Epirotic Cellar (παλαιομένο ξύδι)
Επίσκεψη Ζαχαροπλαστείο Κολιονάσιου.
Επίσκεψη στο μέλι Nomad Honey Βραδέτο.
Υπαίθρια Μαγειρική στο γεφύρι της Κλειδωνιάς.
Σεφ: Juan Danilo & Ανδρέας Γεωργούλης.
Πιάτο: Θεραπευτικό πιάτο με Βότανα, Ceviche με μέλι.
Προϊόντα: Μέλι, Βαλσαμόλαδο, Μελισσοβότανο, Πεντάνευρο, Ρίγανη, Μέντα, ροζ & Λευκός άγριος Κρόκος Βίκου.
Σοκολάτα: Mexican Peppers & Espresso Dreamer / Pairing με Κοκκινο κρασί & Τσίπουρο με χυμό μανταρινιού.
19 Σεμπτέμβρη Πάργα
Επίσκεψη Paragaea Ελαιόλαδο με αρώματα
Επίσκεψη Θαλασσονοστιμιές Γκανά
Επίσκεψη Μέλι Ηπειρωτικής Γης Καλδάνης
Επίσκεψη Ουζο Ρούμπου
Μαγειρική στο Salvator Hotel & Spa
Πιάτο:"La Trufa del Mare" Nikkei Cousine, Cooking-Experimental.
Προϊόντα: Γαρίδες & Αυγοτάραχο Αμβρακικού.
Σοκολάτα: Λευκή με λεμονόχορτο / Pairing με Ούζο Πρέβεζας
Γευσιγνωσία Moet & Chandon με Ροζ Σοκολάτα με Goji Berry.
20 Σεμπτέμβρη Σαρακήνικο
Μαγειρική στο Anemolia hotel & stylist suites
Παραδοσιακή Πίτα με καυτερή γέμιση Λατινικής Αμερικής.
Γευσιγνωσία: Γαύρος μαριναρισμένος, Αρωματικά φυτά & βότανα, Χαβιάρι, Καπνιστή πέστροφα & χέλι.
Σοκολάτα: Λευκή με Γλυκάνισο / Pairing με Ούζο.
21 Σεμπτέμβρη Πάργα-Νάυπλιο
Επίσκεψη Χαβιάρι Σπυροπούλου / Άρτα
Καπνιστή πέστροφα χέλι Γείτονας / Άρτα
Επίσκεψη “Αγγινάρα Ίριων”.
Επίσκεψη Επίδαυρος.
22 Σεμπτέμβρη Ερμιόνη Αργολίδας
Μαγειρική στο λόφο Ηλιόκαστρο
Πιάτο: Cheviche με Ελιές Μανάκι/ Fusion Cooking
Προϊόντα: Ρόδι και Ελαιόλαδο Ερμιονίδας, Μανταρίνια, Χυμός Φραγκόσυκου.
24 Σεμπτέμβρη Μήλος
Μαγειρική Λιμανάκι Σύρματα.
Πιάτο: Cheviche Experimental
Προϊόντα: Φρέσκα Ψάρια, Σκληρό κατσικίσιο Τυρί Μήλου, Κάπαρη, Μαγιάτικο μέλι.
Σοκολάτα: Λευκή με Τσίλι / Pairing με ούζο.
Επίσκεψη στο οινομαγειρείον Ω! Χαμός, Αδάμαντα.
Επίσκεψη Winery Konstantakis.
Μαγειρικη στο Σαρακηνικό.
Επίσκεψη στο τυροκομείο Φάρμα Μήλου,Τριοβάσαλος.
26 Σεμπτέμβρη Κίμωλος
Μαγειρική για φίλους στην παραδοσιακή Ταβέρνα “Καλή Καρδιά" .
Experimental Coooking με φρέσκα ψάρια και λάδι τυρί Μήλου.
28 Σεμπτέμβρη Αθήνα
Επίσκεψη στην Ακρόπολη, Μουσείο Ακρόπολης, Ληκαβητο και Πλάκα.
Γευσιγνωσία στο Όμικρον μεζέ | Chef Μιχάλης Ζαχαρής
Γευσιγνωσία στο Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ | Chef Alex Tsiotinis.
Επίσκεψη στο Balux cafe.
Επίσκεψη Restaurant Huracan.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.