Το πρώτο αποκλειστικά vegan παγωτατζίδικο άνοιξε στα Εξάρχεια
Το Cats & Monsters και το θεϊκό παγωτό του
Το Cats & Monsters είναι το πρώτο αποκλειστικά vegan παγωτατζίδικο και μόλις άνοιξε στα Εξάρχεια
Αύγουστος, κατακαούρι, στη Σόλωνος δεν κυκλοφορεί ψυχή. Λίγο πιο κει, όμως, στη μικροσκοπική οδό Πατούσα υπάρχει έντονη κινητικότητα. Μοιάζει σαν οι λίγοι εναπομείναντες κάτοικοι της Αθήνας να έχουν μαζευτεί κάτω από αυτή τη βεραμάν ταμπέλα που με μαύρα γράμματα ανακοινώνει την παρουσία της: «Cats & monsters». Το πρώτο παγωτατζίδικο της Αθήνας αποκλειστικά με vegan γεύσεις άνοιξε παραμονές δεκαπενταύγουστου σε μια άδεια πόλη, κι όμως παρόλα αυτά κατάφερε να είναι γεμάτο.
Ο Franz και η Claudia είναι ένα ζευγάρι βερολινέζων. Εκείνος φωτογράφος, εκείνη αρχιτέκτων, αποφάσισαν να τα παρατήσουν όλα και να μείνουν στη χώρα που λατρεύουν. «Στη Γερμανία», μου λέει ο Franz, «δουλεύεις όλο τον χρόνο για να πας δύο εβδομάδες διακοπές το καλοκαίρι στις χώρες του ήλιου: στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα». Η Claudia με τα φωτεινά μπλε μάτια συμπληρώνει: «Οι περισσότεροι περιμένουν να συνταξιοδοτηθούν για να έρθουν να ζήσουν σε μία από αυτές τις χώρες. Εμείς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τόσο!».
Οι δυο τους, εκτός από έναν τεράστιο ενθουσιασμό για την Ελλάδα -περνούσαν σχεδόν κάθε καλοκαίρι τους εδώ-, τρέφουν επίσης μεγάλη αγάπη για τη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και τις… γάτες. Όντας vegan τα τελευταία 7 χρόνια δεν ήθελε και πολλή σκέψη για να οραματιστούν το μέλλον τους στην Αθήνα. Κι έτσι, γεννήθηκε, το πρώτο αποκλειστικά vegan παγωτατζίδικο της πόλης. “Cats & monsters” γιατί «μας αρέσουν οι γάτες, αλλά μας αρέσουν και τα τέρατα!» λέει η Claudia γελώντας.
Το παγωτό τους το φτιάχνουν με γάλα σόγιας, γάλα βρώμης, γάλα ρυζιού ή γάλα αμυγδάλου. Η μικρή ταμπέλα, καρφιτσωμένη πάνω σε κάθε γεύση σε πληροφορεί από τι γάλα είναι φτιαγμένη, καθώς επίσης κι αν περιέχει γλουτένη. Θα βρεις καθημερινά γύρω στις 20 γεύσεις, οι οποίες εναλλάσσονται συχνά ανάλογα με την εποχικότητα των υλικών. Διάλεξα μια μπάλα με γεύση αχλάδι και φέτα (!) κι άλλη μία με cheesecake λεμόνι. Πώς ήταν; Χωρίς υπερβολή, από τα ωραιότερα παγωτά που έχω φάει. Κι ας μην είμαι vegan. Επίσης το βρήκα αρκετά οικονομικό για χειροποίητο παγωτό (πλήρωσα και για τις δύο μπάλες €3,50). Δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση: 1. η υπέροχα κρεμώδης υφή, που θυμίζει περισσότερο το ιταλικό gelato, παρά το παγωτό που έχουμε συνηθίσει να τρώμε εδώ. 2. Το γεγονός ότι η φέτα –όπως και το καταπληκτικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια που δοκίμασα στη συνέχεια- έχει ακριβώς τη γεύση της φέτας, παρόλο που –προφανώς- δεν περιέχει ίχνος τυριού. Αλλά οι πειραματισμοί είναι μεγάλο κεφάλαιο στο Cats & Monster. Αρκεί να πω ότι ο Franz φτιάχνει το μέλι με… χυμούς λουλουδιών!
Άλλες γεύσεις που αξίζουν την προσοχή σου; Το φουντούκι- ρούμι, το τιραμισού, η κανέλλα, και η φοβερή μηλόπιτα! Η Claudia δυσκολεύεται να διαλέξει μία μόνο γεύση, στο τέλος όμως μου προτείνει τη γεύση snickers, γιατί «οι vegan δεν μπορούν να φάνε τη συγκεκριμένη σοκολάτα και ενθουσιάζονται όταν τη βρίσκουν σε εμάς». Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αξίζει να περάσεις μία βόλτα από την οδό Πατούσα: το θεϊκό παγωτό αξίζει σε όλους.
Πατούσα 4, Εξάρχεια, ανοιχτά Τρίτη- Κυριακή: 13.00-19.00, Fb: @catsandmonsters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.