- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Focaccia-έργο τέχνης: το καινούργιο μαγειρικό trend
Το πιο όμορφο μαγειρικό trend που έχουμε δει μέχρι στιγμής
Focaccia Art: το νέο trend της παγκόσμιας καραντίνας στο φαγητό και στο ψωμί
Η εστίαση στην χώρα μας μόλις πάτησε το restart και ένας τεράστιος αριθμός φανατικών foodies έχει ήδη κλείσει τραπέζι στο αγαπημένο του εστιατόριο ή απολαμβάνει ένα δροσερό cocktail σε κάποια αθηναϊκή ταράτσα. Άλλα μέρη του κόσμου όμως βρίσκονται ακόμα σε καραντίνα και προσπαθούν να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, κάνοντας δοκιμές και πειράματα στην κουζίνα. Έτσι γεννιούνται γευστικά trends που κατακλύζουν το διαδίκτυο και γεμίζουν ακόμα και εμάς με ιδέες για την επόμενη μαγειρική μας περιπέτεια. Μετά το dalgona coffee, τα cerial pancakes και τα χιλιάδες banana breads, ανακαλύψαμε μία νέα τάση της εποχής, η οποία σίγουρα είναι η πιο όμορφη από όλες. Ιδού λοιπόν το #focacciaart, ή αλλιώς ο τρόπος να κάνεις ένα ψωμί να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.
Για όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι η foccacia, πρόκειται για ένα flat είδος ψωμιού ιταλικής καταγωγής, το οποίο θυμίζει αρκετά σε υφή την ζύμη της πίτσας. Έχει μία ξεχωριστή, συγκεκριμένη γεύση η οποία οφείλεται σε ένα ένζυμο που βρίσκεται στο ζυμάρι και αναπτύσσεται αν το αφήσεις να φουσκώσει το βράδυ. Το τραγανό εξωτερικό της είναι αποτέλεσα του ψησίματος σε πέτρινο φούρνο, αν αυτός υπάρχει. Αν όχι, μπορείς να την φτιάξεις με εναλλακτικούς τρόπους στο σπίτι σου.
Πρώτη η Teri του λογαριασμού @vineyardbaker αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ταπεινή focaccia ως έναν νόστιμο καμβά, αντλώντας έμπνευση από έργα του Vincent VanGogh και ονομάζοντας το δημιούργημά της Vincent Vandough. Αυτό συνέβη το μακρινό 2018, πολύ πριν την καραντίνα δηλαδή, όταν η ίδια κλήθηκε να διδάξει ένα σεμινάριο για το ζύμωμα του ψωμιού και θέλησε να βρει τρόπους να αποδείξει στους μαθητές της ότι τα πάντα μπορούν να αποτελέσουν τέχνη.
Στις μέρες μας, οι συνταγές για όλων των ειδών τα ψωμιά γνωρίζουν τεράστια ζήτηση και έτσι η Teri αποφάσισε να επιστρέψει δημοσιεύοντας ένα tutorial για ενήλικους και παιδιά, έχοντας ως σκοπό να εμπνεύσει κι άλλους να φτιάξουν τις δικές τους εκδοχές της focaccia με υλικά που ήδη έχουν στο σπίτι.
Φυσικά το hashtag #focacciaart πήρε φωτιά και οι φωτογραφίες που ξεκίνησαν να ανεβαίνουν είναι πραγματικά πανέμορφες. Ας δούμε μερικές από αυτές.
Εσύ θα δοκίμαζες ποτέ κάτι τέτοιο; Αν ναι, ιδού ένα βίντεο που εξηγεί καλύτερα την διαδικασία, αν και κυρίως δεν βασίζεται σε τεχνική παρά στην φαντασία σου.
Ανέβασε την δική σου focaccia στο ινσταγκραμ και κάνε tag το προφίλ της Taste Voice για να δούμε τι έφτιαξες!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Ανακαλύψτε και φέτος μια πληθώρα εορταστικών επιλογών και ζήστε μοναδικές στιγμές στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους αγαπημένους σας
Το εμβληματικό ξενοδοχείο διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τις γιορτινές μέρες
Μοναδικές εορταστικές προτάσεις στο εντυπωσιακό Olive Garden Rooftop Bar & Restaurant
Ο παράδεισος του καλού κρασιού βρίσκεται στα Εξάρχεια
Το gelato bar που αγαπήσαμε για το αυθεντικό κρεμώδες gelato συνεχίζει να μας εκπλήσσει και το φθινόπωρο
Μοσχοβολάει ο τόπος από τα φρέσκα βούτυρα, τις χειροποίητες ζύμες, από όλα τα καλά που μας ετοιμάζουν για τις γιορτές
Στα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία των γλυκατζήδων θα βρεις τα πάντα
Πώς ξεκίνησε η ιδέα και πώς εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο;
Εδώ όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά στα εργαστήριά τους
Αυτές τις μέρες ο φούρνος μοσχοβολάει από τις γιορτινές λιχουδιές
H γαλλική παράδοση συναντά τη φινέτσα και η κάθε στιγμή γίνεται αξέχαστη
Ξενοδοχεία και εστιατόρια μας περιμένουν με εορταστικά μενού
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.