- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Άνοιξε το Jerry's Foodtruck στην Αθήνα. Αντίο δίαιτα.
Μακροβούτια στη σοκολάτα φέτος το καλοκαίρι
![christiperri.jpg christiperri.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/christiperri.jpg)
![jerrysmain.jpg jerrysmain.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/05/15/jerrysmain.jpg)
Jerry's Sweet Foodtruck: άνοιξε στο Χαλάνδρι με σοκολατένια donuts, τσουρέκια και πολλά άλλα
Θα ξεκινήσουμε λέγοντας πως εμείς οι γλυκατζήδες Αθηναίοι είχαμε ένα κάποιο πρόβλημα στους μήνες της καραντίνας. Με πολλά από τα αγαπημένα μας μαγαζιά να έχουν κλείσει εξαιτίας της πανδημίας, δεν υπήρχαν τόσες επιλογές στο πώς να ικανοποιήσουμε τις γνωστές λιγούρες, εκτός και αν αποφασίζαμε να πάρουμε την κατάσταση στους πλάστες μας και να ψήσουμε σπιτικά γλυκίσματα. Άλλες φορές το πείραμα πετύχαινε, άλλες φορές φουρνίζαμε μπισκότα χωρίς baking powder και κέικ που βούλιαζαν στη μέση. Έτσι λοιπόν, όταν με τη σταδιακή άρση των μέτρων ξεκίνησαν τα delivery και τα takeaway, μαζί επέστρεψε και ένα από τα στοιχεία που έκαναν την καθημερινότητά μας τόσο όμορφη. Τα γλυκά. Και τι καλύτερο από το να φας το πρώτο σου στο νέο Jerry's Foodtruck;
![jerrys6.jpg jerrys6.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/jerrys6.jpg)
Η ζαχαρένια καντίνα του Γιάννη Χρηστίδη και του Τάσου Γκουσγκούνη «έβαλε μπρος» για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη πριν από τέσσερα χρόνια και αποτέλεσε έναν φόρο τιμής στον θείο τους Γεράσιμο (Jerry για συντομία). Ο θείος Jerry αποφάσισε στα 19 του να δοκιμάσει την τύχη του στην Αμερική, επιθυμώντας να μετατρέψει την αγάπη του για το φαγητό σε καριέρα. Ακολούθησε αυτό το όνειρο από πολιτεία σε πολιτεία, αναζητώντας δουλειά σε εστιατόρια της εποχής, μέχρι που το 1943 αποφάσισε να χαράξει ανεξάρτητη πορεία. Άνοιξε λοιπόν τη δική του καντίνα, συνέχισε τις νόστιμες περιπέτειές του σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι που τελικά ενέπνευσε τα δύο ανίψια του να συνεχίσουν το έργο του να κάνουν τον κόσμο χαρούμενο.
![jerrys2.jpg jerrys2.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/jerrys2.jpg)
![jerrys7.jpg jerrys7.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/jerrys7.jpg)
Το Jerry's Foodtruck δεν είναι απλά ένα ακόμα sweet spot. Eίναι φαινόμενο. Με πάνω από 75.000 followers στο instagram και πολλές δεκάδες άτομα να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για ένα κουτί γλυκά, συνεχίζει να αποτελεί τεράστιο θέμα συζήτησης για τους Θεσσαλονικιούς πριν και μετά την καραντίνα. Και πλέον και για εμάς, εφόσον μόλις άνοιξε το νέο τους παράρτημα στο Χαλάνδρι (μετά από κυριολεκτικά χιλιάδες διαδικτυακές παρακλήσεις).
Αν αγαπάς τη σοκολάτα όπως όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι, εδώ είναι ο παράδεισός σου. Είναι παρούσα παντού, σερβίρεται σε αφθονία και υπόσχεται πως από μόνη της θα σε κάνει να επιστρέψεις. Ξεκίνησα τις δοκιμές με το τσουρεκάκι (γνωστή σπεσιαλιτέ της συμπρωτεύουσας), το οποίο είδα να λούζεται με ζεστή πραλίνα μπροστά στα μάτια μου και αμέσως άρχισε η ταχυπαλμία. Στη συνέχεια ήταν η ώρα των donuts, ενός από τα μεγάλα «ατού» του μαγαζιού, τα οποία σερβίρονται με περισσότερους από 20 διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τα γούστα και βίτσια σου.
![jerrys3.jpg jerrys3.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/jerrys3.jpg)
Μπορείς να επιλέξεις κρέμα μπισκότου και maltesers. Φιστικοβούτυρο και πουράκια. Κεράσι και λευκή σοκολάτα με κομματάκια βάφλας. Ή, αν το μυαλό σου είναι ακόμα πιο σατανικό, απλώς φτιάχνεις τον δικό σου συνδυασμό και εξασφαλίζεις το food coma με μία σύριγγα! Ω, ναι. Είναι γεμιστή με πραλίνα και κάνει σοκολατένια ένεση σε ό,τι κι αν διαλέξεις. Η ταχυπαλμία συνεχίστηκε.
Άλλο μεγάλο best seller του Jerry's Foodtruck είναι τα burger. Εδώ όμως αντί για κρέας, μαρούλια και μουστάρδες, θα βρεις ένα bun φτιαγμένο με ζύμη donut και γεμίσεις όπως οι εξής: φράουλες με κρέμα μπισκότου και σοκολάτα γάλακτος. Μπιφτέκι σοκολάτας με μαρμελάδα φράουλα και λευκή σοκολάτα. Μία χαβανέζικη επιλογή με ανανά, καψαλισμένη μαύρη ζάχαρη και κρέμα cheesecake. Και πολλά ακόμα. Αλήθεια, είναι πολλά ακόμα.
![jerrys5.jpg jerrys5.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/jerrys5.jpg)
Donut rolls, κορμοί σοκολάτας, βάφλες, γεμίσεις με ταχίνι, με blueberries, με κεράσι, με καραμέλα. Φρόντισε ώστε να έχεις μελετήσει έστω και λίγο το μενού πριν φτάσεις, καθώς θα σου πάρει ώρα να αποφασίσεις. Ρώτησα τη Γιώτα, επικεφαλής των social media και γενικότερα εξαιρετικά κουλ τύπισσα, ποιο είναι εκείνο το ΕΝΑ γλυκό που ξεχωρίζει και γίνεται πιο περιζήτητο από τα υπόλοιπα, και η απάντηση της ήταν ένα απλό «όλα». Σε κουτί.
![jerrys4.jpg jerrys4.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/jerrys4.jpg)
Η επιλογή των περισσότερων λοιπόν είναι να φύγουν με το λεγόμενο «Sweet Box», το οποίο μεγαλώνει σε έκταση ανάλογα με τα άτομα που αντιστοιχεί και περιέχει πολλές από τις παραπάνω αμαρτίες, συγκεντρωμένες σε ένα σημείο (εξαιρετικά βολικό για να μην πηγαινοέρχεσαι τρεις φορές μέσα στην ίδια ημέρα). Συμβουλή: πες ότι θέλεις ένα για τέσσερα άτομα και στη συνέχεια γύρισε σπίτι μόνος σου.
Πασαλειμμένη σε χέρια και πρόσωπο με ζάχαρη, πραλίνα και ροζ τρουφάκια, σκέφτηκα πως είναι προφανές γιατί το Jerry's Sweet Foodtruck έχει τόσο μεγάλη επιτυχία όπου και να ανοίγει. Είναι εξαιτίας της φιλοσοφίας πως ό,τι και αν διαλέξεις από εδώ, θα σου δοθεί με γενναιοδωρία. Θα σερβιριστεί σε ποσότητες και συνδυασμούς που σε προκαλούν να ζήσεις τη γλυκιά σου φαντασίωση χωρίς σταγονόμετρο. Η ζωή είναι άλλωστε πολύ μικρή για να μην φάμε ένα ακόμα donut.
Κολοκοτρώνη 4, Χαλάνδρι
2106833353
Φωτογραφίες: Ιωάννα Μορφίνου
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.