Θεματα

Πασχαλινά αυγά βαμμένα με φυσικές βαφές και σχέδια λουλουδιών

Φέτος βάψε τα αυγά σου με… παντζάρια!

mama5_1.jpg
Εύα Παρακεντάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πασχαλινά αυγά βαμμένα με φυσικές βαφές

Η Εύα Παρακεντάκη προτείνει φυσικές βαφές για τα πασχαλινά αυγά μας

Τα αυγά που βάφω είναι βιολογικά από κοτούλες ελευθέρας βοσκής! Και κάθε χρόνο δημιουργώ αυγά βαμμένα με φυσικές βαφές, όπως είναι το πατζάρι, ο κουρκουμάς, το μωβ λάχανο ή το σπανάκι. Είναι πιο εύκολη διαδικασία απ΄ό,τι φαντάζεσαι και δίνει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσεις;

Κόκκινα αυγά

  • 2 παντζάρια
  • 10 αυγά

Βράσιμο με παντζάρι:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά μαζί με 2 κεφάλια παντζάριου, κομμένα σε μικρούς κύβους. Μετά τα 20 λεπτά βρασμού, σβήνουμε τη φωτιά, και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ξύδι. Παραμένουν στο ζουμί για ένα 12ωρο.

Πασχαλινά αυγά βαμμένα με φυσικές βαφές
Όσο περισσότερο αφήνουμε τα αυγά στο ζουμί από τα λαχανικά, τόσο πιο έντονο χρώμα αποκτούν

Μπλε αυγά

  • ½  μωβ λάχανο
  • 10 αυγά

Βράσιμο με κόκκινο λάχανο:
Ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία με τα κόκκινα.

Κίτρινα αυγά

  • 50 γρ. κουρκουμάς
  • 10 αυγά

Βράσιμο με κουρκουμά
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα κόκκινα και μπλε αυγά.

Πασχαλινά αυγά βαμμένα με φυσικές βαφές

Πράσινα αυγά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 λίτρα νερό
  • 10 αυγά

Βράσιμο με σπανάκι:
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με παραπάνω.

Με σχέδια λουλουδιών και σφίξιμο με καλσόν

Πασχαλινά αυγά βαμμένα με φυσικές βαφές
Πασχαλινά αυγά με σχέδια λουλουδιών

Με προσοχή ακουμπάμε πάνω τους ένα φύλλο ή ένα λουλούδι. Πολύ προσεκτικά τυλίγουμε το κάθε αβγό με το καλσόν και σφίγγουμε καλά ώστε να κολλήσει καλά πάνω στο αβγό το φύλλο γιατί αλλιώς περνάει από κάτω το χρώμα και δεν θα βγουν σωστά. Ξετυλίγουμε προσεκτικά, κόβοντας με ένα ψαλιδάκι τον κόμπο μετά από 12 ώρες. Οι φυσικές βαφές θέλουν πολύ χρόνο. Γυαλίζουμε με λίγο λάδι πάνω σε ένα πανάκι!

Tips

  • Όλες τις αποχρώσεις αν τις αφήσουμε λιγότερο χρόνο θα έχουμε πιο αχνό αποτέλεσμα.
  • Βράζουμε τα αβγά μέσα σε μια κατσαρόλα που στη βάση της έχουμε βάλει ένα καθαρό πανί, έτσι ώστε να μην χτυπάνε στη βάση τα αυγά και μας ραγίσουν.
  • Τα αυγά μας πρέπει να είναι λευκά αν πρόκειται να τους κάνουμε τα σχέδια με τα λουλουδάκια. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.