- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πασχαλινά αυγά βαμμένα με φυσικές βαφές και σχέδια λουλουδιών
Φέτος βάψε τα αυγά σου με… παντζάρια!
Η Εύα Παρακεντάκη προτείνει φυσικές βαφές για τα πασχαλινά αυγά μας
Τα αυγά που βάφω είναι βιολογικά από κοτούλες ελευθέρας βοσκής! Και κάθε χρόνο δημιουργώ αυγά βαμμένα με φυσικές βαφές, όπως είναι το πατζάρι, ο κουρκουμάς, το μωβ λάχανο ή το σπανάκι. Είναι πιο εύκολη διαδικασία απ΄ό,τι φαντάζεσαι και δίνει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσεις;
Κόκκινα αυγά
- 2 παντζάρια
- 10 αυγά
Βράσιμο με παντζάρι:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά μαζί με 2 κεφάλια παντζάριου, κομμένα σε μικρούς κύβους. Μετά τα 20 λεπτά βρασμού, σβήνουμε τη φωτιά, και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ξύδι. Παραμένουν στο ζουμί για ένα 12ωρο.
Μπλε αυγά
- ½ μωβ λάχανο
- 10 αυγά
Βράσιμο με κόκκινο λάχανο:
Ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία με τα κόκκινα.
Κίτρινα αυγά
- 50 γρ. κουρκουμάς
- 10 αυγά
Βράσιμο με κουρκουμά
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα κόκκινα και μπλε αυγά.
Πράσινα αυγά
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 λίτρα νερό
- 10 αυγά
Βράσιμο με σπανάκι:
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με παραπάνω.
Με σχέδια λουλουδιών και σφίξιμο με καλσόν
Με προσοχή ακουμπάμε πάνω τους ένα φύλλο ή ένα λουλούδι. Πολύ προσεκτικά τυλίγουμε το κάθε αβγό με το καλσόν και σφίγγουμε καλά ώστε να κολλήσει καλά πάνω στο αβγό το φύλλο γιατί αλλιώς περνάει από κάτω το χρώμα και δεν θα βγουν σωστά. Ξετυλίγουμε προσεκτικά, κόβοντας με ένα ψαλιδάκι τον κόμπο μετά από 12 ώρες. Οι φυσικές βαφές θέλουν πολύ χρόνο. Γυαλίζουμε με λίγο λάδι πάνω σε ένα πανάκι!
Tips
- Όλες τις αποχρώσεις αν τις αφήσουμε λιγότερο χρόνο θα έχουμε πιο αχνό αποτέλεσμα.
- Βράζουμε τα αβγά μέσα σε μια κατσαρόλα που στη βάση της έχουμε βάλει ένα καθαρό πανί, έτσι ώστε να μην χτυπάνε στη βάση τα αυγά και μας ραγίσουν.
- Τα αυγά μας πρέπει να είναι λευκά αν πρόκειται να τους κάνουμε τα σχέδια με τα λουλουδάκια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Τα αποτελέσματα της δικής σας ψηφοφορίας θα δημοσιευτούν τη νέα χρονιά!
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Ανακαλύψτε και φέτος μια πληθώρα εορταστικών επιλογών και ζήστε μοναδικές στιγμές στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους αγαπημένους σας
Το εμβληματικό ξενοδοχείο διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τις γιορτινές μέρες
Μοναδικές εορταστικές προτάσεις στο εντυπωσιακό Olive Garden Rooftop Bar & Restaurant
Ο παράδεισος του καλού κρασιού βρίσκεται στα Εξάρχεια
Το gelato bar που αγαπήσαμε για το αυθεντικό κρεμώδες gelato συνεχίζει να μας εκπλήσσει και το φθινόπωρο
Μοσχοβολάει ο τόπος από τα φρέσκα βούτυρα, τις χειροποίητες ζύμες, από όλα τα καλά που μας ετοιμάζουν για τις γιορτές
Στα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία των γλυκατζήδων θα βρεις τα πάντα
Πώς ξεκίνησε η ιδέα και πώς εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο;
Εδώ όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά στα εργαστήριά τους
Αυτές τις μέρες ο φούρνος μοσχοβολάει από τις γιορτινές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.