- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τι είναι το dalgona coffee που φτιάχνουν όλοι στην καραντίνα;
Το ρόφημα που έχει γίνει ανάρπαστο όσο μένουμε σπίτι
Dalgona coffee: η μόδα της καραντίνας και πώς θα την φτιάξεις
Όσο η εποχή απαιτεί να μείνουμε στο σπίτι για να εμποδίσουμε την εξάπλωση της νόσου COVID-19, τόσο περισσότερο χαζεύουμε βιντεάκια με συνταγές και φαγητά στο διαδίκτυο. Άλλοι είναι αρκετά προκομμένοι και μαγειρεύουν ό,τι τους προκαλέσει ενδιαφέρον, ενώ άλλοι απλώς παραμένουν ξαπλωμένοι στον καναπέ τους και πατάνε like με σε εικονικά γλυκά, brunches και λαχταριστά βραδινά. Οι μόδες της καραντίνας στο φαγητό είναι πολλές και διάφορες: το banana bread δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι, αρκετοί είναι όσοι δοκιμάζουν την τύχη τους με ψωμιά άλλων ειδών, τα μακαρόνια δίνουν και παίρνουν και οι fit της παρέας ακόμα προσπαθούν να φτιάχνουν smoothies και ομελέτες διαίτης. Ένα από τα trends που έχει πάρει φωτιά στα social media είναι και ο καφές Dalgona, ένα ρόφημα που φαίνεται λαχταριστό και υπόσχεται πως θα αντικαταστήσει τη βόλτα στην αγαπημένη σου καφετέρια μέχρι να υπάρξει λήξη συναγερμού. Είναι φωτογενές, ακούγεται εύκολο στην προετοιμασία του και τα υλικά που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις μάλλον υπάρχουν ήδη στην κουζίνα.
Το dalgona coffee πήρε το όνομά του από μία δημοφιλή street κορεάτικη καφετέρια και αποτελεί την νέα τρέλα του Instagram και του TikTok. Ενώ όμως οι περισσότεροι φαίνεται να το γνωρίζουμε για πρώτη φορά, η τεχνική του ροφήματος (δηλαδή το να "χτυπάς" τον καφέ μέχρι να προκύψει η αφρώδης υφή) δεν είναι καθόλου καινούργια.
Τι είναι το dalgona coffee
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα India Today, πρόκειται ουσιαστικά για τον καφέ Phenti Hui, με τη μόνη διαφορά πως όταν φτιάχνεις Phenti Hui προσθέτεις το γάλα πάνω από το αφρώδες μείγμα ενώ στο dalgona coffee το μείγμα τοποθετείται πάνω από το γάλα. Η μόδα των ημερών όμως ξεκίνησε από την Νότια Κορέα και εξαπλώθηκε παγκοσμίως όσο οι χώρες ξεκίνησαν να μένουν σπίτι εξαιτίας της πανδημίας.
Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Bettina Makalintal, η φράση Dalgona Coffee ήταν ανύπαρκτη στις μηχανές αναζήτησης μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου, όποτε και σημειώθηκε η πρώτη μικρή κίνηση. Από τότε η συνταγή άρχισε να γίνεται εξαιρετικά δημοφιλής, με χιλιάδες βίντεο στο YouTube να δίνουν οδηγίες για το πώς μπορείς να φτιάξεις και εσύ το νόστιμο ποτό της καραντίνας.
Η κορεάτισα YouTuber 자도르J'adore αυτή τη στιγμή έχει τη συνταγή με τα περισσότερα views στην πλατφόρμα (πάνω από εννιά εκατομμύρια), ενώ το hashtag #dalgonacoffee συγκεντρώνει πάνω από εκατό εκατομμύρια κλικ στο TikTok και εκατόν εξήντα χιλιάδες original δημοσιεύσεις στο instagram.
Πώς μπορείς να το φτιάξεις το dalgona coffee
Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές της συνταγής, όμως στην πιο απλή εκδοχή του το dalgona coffee αποτελείται από ίσες δόσεις στιγμιαίου καφέ, ζάχαρης και καυτού νερού. Για μία μερίδα, χρησιμοποίησε περίπου δύο κουταλιές της σούπας από το καθένα. Στη συνέχεια χρειάζεται να χτυπήσεις τα τρία συστατικά σου. Τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ ή μία μεγάλη κούπα και ξεκίνα να χτυπάς, με μίξερ ή με το χέρι. Το μείγμα σου σιγά-σιγά θα γίνει παχύρρευστο και πιο ανοιχτό σε χρώμα. Συνέχισε να χτυπάς μέχρι να αποχτήσει υφή που θυμίζει σαντιγί. Bάλε ένα γάλα της αρεσκείας σου σε ένα ποτήρι και πρόσθεσε από πάνω τον καφέ-σαντιγί που μόλις έφτιαξες. Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ βγάλε φωτογραφία το αριστούργημά σου για να το δημοσιεύσεις στους λογαριασμούς σου. Τζάμπα χτυπούσες τόση ώρα;
Κάνε tag και το instagam της Taste Voice έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι να θαυμάσουμε τη δημιουργία σου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.